Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş göremezlik maaşı alıyorum. 600 prim günüm var. Emekli olabilir miyim?

umutsuz13

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Öncelikle Allah Hepimizin Şifasını Versin Ben Yaklaşık 1,5 Yıl Önce İş Kazası Sonucu T12 de Kırık Ve Beraberinde Felç Oldum. Benim Merak Ettiğim Ben Şuanda Sürekli İş gremezlik Geliri Ve Beraberinde Eşim Bana Baktığı İçin Evde Bakım Maaşı Alıyor Benim Toplamda 600 Gün Primim Var Benim Maulen Emekli Olma Durumum Var mı .. Ayrıyeten Varsayalım Emeklilik Oldu İş göremezlik Gelirim Kesilirmi Bilgisi Olan Arkadaşlar Cevaplarınızı Esirgemezseniz Sevinirim.

Evet, aynı anda malulen emekli de olabilirsiniz. Yalnız bunun için 1800 gün ve üzeri priminiz yatmış olmalı. Askerlik yapmışsanız, o kadar süreyi borçlanıp prim gününüze ekletebilirsiniz.

Sigortalı olmanız/çalışmanız ya da malulen emekli olmanız sürekli iş göremezlik gelirinize zarar vermez.

Aynı anda malulen emekli de olduğunuzda sürekli iş göremezlik geliri ile malulen emeklilik maaşı arasında fazla olanın tamamını, az olanın yarısını aynı anda alabileceksiniz...

Geliriniz arttığında ve kişi başına 423 TL'yi aştığında, evde bakım aylığınız iptal olur: http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Bülent bey teşekkür ederim ama malulen emeklilikte eger bakıma muhtacsan 1800 gun aranmaksızın malulen emeklilik oluyormus dogruluk payı varmıdır.bu arada ben askerlik yapmadım toplamda 600 gun primim var iş kazası sonucunda felç oldum degerli bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

Hayır prim şartı 1800 gün sadece 10 yıllık süre Başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık halleri var ise süre şartı aranmadan malulen emekli olunabilir. 600 gün olan prim şartınızı 1800 güne tamamladığınız vakit malulen emekli olma talebinde buluna bilirsiniz.

İlker'in yazdığı gibi, 1800 gün şart. Eskiden 5 yıl sigortalılık ve 900 gün primle de malulen emekli olunabiliyordu, ama artık mümkün değil.

Ayrıca, yukarıda da yazdığım gibi, askerlik yapmışsanız, o kadar süreyi borçlanıp prim gününüze ekletebilirsiniz.

iş kazasında prim şartı aranmıyor bir gün dahi olsa yeterli 05.11.2011de malulen emeklilik için başvuru yaptım bugün kayseri sgkdan aldığım bilgiye göre emekliliğim ankaradan onaylanmış ayrıca ben başvuru yapmadığım halde iş kazası olduğu için sürekli iş göremezlik maaşıda bağlıyacaklarmış en geç bir ay içerisinde maaşların bağlanmış olur dediler emekli maşının tamamını iş göremezliğin yarısını ödeyeceklermiş

Şimdiden hayırlı olsun demirc. Aylıklar bağlandığında da bir başlık açıp süreci olabildiğince ayrıntılı şekilde aktarısan, deneyimlerinden herkes yararlanmış olur...

Bülent abi o zaman biz zaman mı kaybediyoz 1.5 yıldır işgöremezlik maaşı alıyoz madem emekli olabilicez neden bugune kadar boyle bısey duymadık o kadar arastırmamıza ragmen hayret bısey yaw valla ben bu devletın sgk nın ne yaptıgını ne ettıgını anlamıs degılım bu gıdıslede anlayamayacagız. saygılar

Üst Alt