Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş göremezlik raporu alıp malulen emekli olunabilir mi?

pasa75/2

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
benim eşim 94 girişli ssk başlangıcı vardır. şu anda emeklilik sene olarak dolmuştur. 734 gun prımı mevcutdur. bız bu prım gun sayısını 1600 iş günü
doldursak ve de iş göremezlık raporu alırsak mallulen emekli olabılır mi?

saygılar

İlk sigortalı olduğunda maluliyet derecesinde işgücü kaybı yok ama şu anda (şuradaki maluliyet cetveline göre) maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybı varsa, toplamda 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilir.

sigortalıkve emeklilik

benim eşim daha önce dedigim gibi 1994 girişli sigortaya yanlız 735 gun prımı var normelde 10 yıllık sıgortalılık yılını geçmiş illaki biz bu prım sayısını 3600 gun dolduracakmı yoksa 1800 gunu doldurdugu zaman malulen emeklı olabılırmı
eşimin 100/80 raporu var tşk ler 100/80 ver gı ındırımı var

Bunu cevabını bir üstteki mesajımı okuyarak siz vereceksiniz...

sayın oturan boğa ilk işe girdiginde rapor oranı 100/40 daha sonra işe girdiginde ise 100/80 raborla işegirmiş 2005mesala ondan soruyorum izlenecek yol hangısı 1800 gunu doldurdumu sene olarak doldu .

İşgöremezlik raporları emekliliğe etki etmemektedir.Nedenine gelince; işgöremezlik olarak aldığınız günler, SSK günü olarak sayılmamaktadır.

ilavede bulunmak istiyorum: burada bahsi geçen işgöremezlik günlerinden kasıt,geçici iş göremezlik geliri alınan(yani sadece istirahat süresince) alınan ödemelerdir. sanırım yanlış düşünmüyorum..?

erken emeklılık nasıl olunuyor anlamadım

benim 10 sene yatmıs primim var ben işe girerken 100%80 raporla başladım

diyelım 3600 gun prımım doldu .erken emeklı olabılırmıyım yoksa 15 sene beklemek zorundamıyım tşk

Primlerini 3600'e tamamladığın zaman emekli olabilirsin.

sadece 3600 gün şartı yeterli değil sanırım.ayrıca 15 yıl sigortalık süreside gerekli.
öyle değilmi,bülent bey....

Zaten halen 734 gün prim var. Onu 3600'e tamamlamak için geçecek zaman sigortalılık süresi şartını da fazla fazla dolduracak. O yüzden o detayı vermedim.

yaşlılık emeklılıgı nasıl oluyor

1994 ssk girişli ama 760 prim gunu var eşimin lakin 15 senesi doldu
emekli olabılırmı yoksa primzorunlulugu varmı tşk

Öyle Karışmış ki... :)
Bülent Bey 734 gün prim dediği arkadaşın eşi...
Diğer soruyu ise kendisi için sormuş,10 yıl yatmış primim var diyor.
Sonra tekrar eşine geçiyor.
Paşa arkadaşım,eşiniz için OturanBoğa'nın ilk cevabı,sizin için ise ergün arkadaşın cevbabı geçerlidir.
İnşaallah ayrıştırdık olayı. :)

herne olursa olsun 734 gün primle hiç biyerden emekli olunmaz vergi indiriminiz zaten varmış 3600 güne tamamladıgınız zaman emekli olacaksınızisterseniz 20 yıl önce ssk başlan gıcınız olsun primler 3600 olmadan emekli olmanız hayal 3600 günde vergi indirimi 1 dereceden olursa 2 veya 3 dereceden olursa farklılık arz eder

Üst Alt