Bahtsiz geçmiş olsun, ifadenizi değiştirip davacı olabilirsiniz. kazadan sonra engeli kaldığınızı iş verenden şikayetçi olduğunuzu belirtebilirsiniz. Bu şikayet ile işvereniniz hapis cezası alıyor oda paraya dönüyor elini kolunu sallayarak iş verenler geziyor.
iş kazasından dolayı emekli oldunuz sanırım, çünkü yüzde 96 ile emekli olmanız gerekiyor. size maaş bağlanmıştır diye düşünüyorum.
iş vereninize karşı maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz. Bu davalar iş vereninizin canını çok yakar, oranınız yüksek olduğu için iyi bir tazminat alabilirsiniz.
iş kazası davalarında kaza olduğu zamanki maaşınız, yaşınız, sürekli iş göremezlik oranız, kazadaki kusurunuz varsa kusur oranınız vs tazminatı etkiliyor. Bu yüzden herkesin tazminatı farklı çıkar. ayrıca kendiniz ve aileniz için manevi tazminat alabilirsiniz.
iyice düşünün, dava açıp açmama kararı size ait.
Eğer dava açacaksanız sağlam bir avukat bulun, eşin dostun bulduğu avukatlar davalarla ilgilenmiyor. sana önerim iş kazalarında deneyimli bir avukat bulun. iş kazalarından her avukat anlamaz.
iş kazası davalarında avukatlar çok buyuk para kazanıyor. buralara gelip yardımlaşma formunda bile reklam yapan avukatlar var onlardan uzak durun. Bence saygın avukatlar yardımlaşma forumunu para kazanmak için kullanmaz. para göz avukatlardan uzak durun. Şu da aklınızda dursun. avukatlar tazminattan yüzde olarak pay istiyor 10% alanda var 15% alanda var 30% isteyen avukat da var. yüzde 10-15 normalde 30% çok sakın vermeyin. ayrıca avukatlık ücreti vermeyin sadece masrafları ödersiniz. Benim avukatım tazminatımdan %15 pay aldı bide ufak defek masrafları ödedim.
iş kazalarında zaman aşımı 10 yıldır 10 yıl içinde dava açmanız gerekiyor. 10 yılı geçerse tazminat haklarınız yanar.
davanın uzun sürmesi iş mahkemesinin yoğunluğuna bağlıdır. mesela istanbul da iş kazası davaları uzun sürer çünkü iş mahkemeleri çok yoğundur.