Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası mahiyetinde trafik kazası geçirdim. Trafik sigortasına dava..?

memur

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
2008 aralık ayında iş kazası(trafik kazası)geçirdim,işyerine maddi manevi tazminat davası açtım.
Şu an hala dava sürüyor ve mahkeme adli tıptan sürekli iş göremezlik raporu bekliyor.bu rapor için başvuralı tam 1 yıl oldu,bu normal bir süreç mi yoksa gerekenden uzun mu?
2-Bu davada son aşama dedi avukat ,rapordan ne kadar sonra dava sonuçlanır(yaklaşık)
3-Forumlarda trafik sigortasına dava açılabilir diye okudum,doğrusu nedir.Başvuru için belli bir süresi var mıydı?Bu dava sonuçlandıktan sonra hiçbir ödeme alamazsam başvurma hakkım var mı?
Tavsiyelerinizi bekliyorum,doğru prosedür nedir?
Bilginiz varsa cevaplandırırsanız sevinirim,avukattan yeterli cevap alamadığım için soruyorum.Teşekkürler

1- adli tıptan rapor gelme süresi normal bir süreç, bazen 2 yılda geldiği olur.
2-rapordan sonra dosya aktüere (hesap bilirkişisine) gidecek ve 2-3 ay gibi bir sürede hesaplanır ve ilk duruşmada karar açıklanır. trafik-iş kazası olarak kayıtlara geçtimi kazanız
3-evet trafik sigortasına dava açılabilr,dava açılmadanda anlaşma yoluyla tazminat alınabilir, avukatınız dava açarken işyerinize ve trafik sigortasına dava açmıştır, eğer trafik sigortasına dava açmamışsa avukatınız bu büyük bir hatadır.

çalışma bakanlığı iş kazası raporu tuttu ve iş kazası olarak geçti,sonradan değişme ihtimali var mı peki yani mahkeme bu iş kazası değildir diyebilir mi son karar aşamasında,
avukatı tanıdık diye tuttuk ancak iş hukuku ile ilgili pek bilgisi yok bence ,takip yapmıyor sanki,anlaşma yoluyla nasıl alınır?sigortaya dava açmadı.Bununla ilgili danışman olduğunu söyleyen biri bana dava açalım bizim avukatlarımız açsın dedi ancak %40 ını alırız diyince ben güvenemedim açıkcası,bunun süresi var mı yaklaşık 5 sene oldu yine de dava açılabilir mi

senin kaza nasıl oldu tam olarak yazarmısın, kusur kimde, kaza tutanagı nasıl, tek taraflımı, çift taraflımı kaza, senmi kullanıyordun, tam olarak yazarsan daha çok yardımcı oluruz

işyerine ait aracı fabrikadaki usta kullanıyordu ve ben o araçla gidip geliyordum,iş çıkışı kaza yaptık,kaza tek taraflıydı,%100 kusur şoförde olarak rapor yazıldı,kaza sonrası iş kazası diye bildirim yapmış zaten firma ama iş kazası raporu da verildi ,ben maddi manevi tazminat davası açtım.davayı açarken şoför de kusurlu olduğu için yarı yarıya hem firmaya hem şoföre dava açtık.ancak başlangıçta trafik sigortasına dava açılabileceğini bilmiyordum,sonradan böyle bir şey olduğunu duyunca avukata danışdım,bu dava sonuçlansın ondan sonra açarız dedi,benim endişem şoför ve firma kazanılan miktarı ödeyemeyebilir,o yüzden sigortaya dava açmak daha mı avantajlı diye düşündüm,süre konusunda hiç bilgim yok 5 yıl oldu dava açılabilir mi

nasıl avukatmış seninki anlamadım ben.ne demek bu dava bitsin sonra açarız.şöföre , işverene ve trafik sigortasına hep beraber dava açılır.kimin üzerinde para veya mal bulunursa tazminatı ondan tahsil edersin, onlar kendi aralarında hallederler.
hiç vakit kaybetmeden hemen mahkemeye sigorta şirketinide dahil etsin avukatın.sen sigortadan paranı alırsın.

sizi meşgul ediyorum ama zaman olarak bir sıkıntı olur mu kaza geçireli yaklaşık 5 yıl oluyor,bir problem olur mu
Teşekkür ederim

tam kaza tarihi neydi gün ay yıl olarak ve davayı hangi tarihte açmıştınız.

Sürücünün veya işletenin yüzde yüz veya belli bir oranda kusuruyla meydana gelen kazada, yakınlardan biri bedensel zarara uğramışsa, sigortacıya başvurma süresi, gene uzamış (ceza) zamanaşımı süresi olacaktır. Bu durumda, KTK’nun 109/2.maddesinin yollamasıyla 5237 sayılı TCK’nun 66.maddesi (e) bendine göre zamanaşımı süresi(8) yıldır.
Üçüncü kişi ölmeyip yaralanmışsa, işletene, sürücüye veya mirasçıları ile aracın sigortacısına karşı açacağı davanın zamanaşımı (8) yıl olacaktır. (2918/KTK.m.109/2 ve TCK.m.66/e)

kaza 17.12.2008 dava temmuz 2009 da açıldı,ancak ilginçtir ki tarihine bakmak için edevlete baktım dosya açılış tarihi 06/07/2013 olarak gözüküyor,her yıl yeni bir dosya mı açılıyor ne saçma anlamadım

her yıl yeni dosya açılmaz, e devlette gördüğün tarih dosyanın adli tıpa gittiği tarih olabilir. avukatın davanın seyri konusunda seni yeterince bilgilendirmiyormu.
yine söylüyorum, hemen sigorta şirketini davaya dahil ediniz.

yok adli tıpa gittiği tarih 2012,bu tarihi hiç anlamadım da avukatla ilgili genel olarak sadece duruşma sonuçlarını söylüyor onlarda sürekli ertelendiği için :)pek bi rapor vermesine gerek yok,malesef ki pek uğraşmak istemiyor sonuç iyi kötü olumlu olur deyip sallıyor sanki.Bu saatten sonra da avukat değiştirmek çok mantıklı değil sanki Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler,bugün görüşüp sigortaya da dava açmasını söylicem
son bişi daha sorcam sigortayı da eklediğimizde başlangıçtaki gibi tekrar bir dava açmak için para vermek gerekiyormu

yok para vermenize gerek yok.
tazminat davalarında çok cüzi bir miktar harç yatırılır, geri kalan avukatlık paraları kazanılan miktardan yüzdelik olarak anlaştığınız oranda ödenir.

cüzii derken:)150 milyarlık dava açtık avukat başlangıçta mahkemeye yatırıcam diye 5250 tl aldı bizden ,çok da cüzi değil bence ,meblağ arttıkça bu masrafta artar dedi biz de o kadar para olunca 150 milyarlık açtık ,ne biliyim ya avukat bizi kandırıyo mudur nedir:)

adli tıp raporu sgk yı bağlar mı

2009 da geçirdiğim iş kazası sonucu YSK %30 sürekli işgöremezlik vermişti.Ancak işverene dava açtığımdan buna itiraz edildi ve mahkeme beni adli tıpa sevk etti,adli tıp sonucu %12 sürekli işgöremezlik verildi,bu 2 oran arasındaki fark normal mi? ve sgk bize mahkeme yazı yazacak mahkeme bittikten sonra bağlanacak maaş diyor.Dava ile sürekli işgöremezlik (sgk )bağlantılı mı olacak?
2009da asgari ücret alıyordum 650 gibi,bu ücret üzerinden hesaplama m ı yapılır yoksa bugün kü asgari ücret üzerinden mi?bilgi verirmisiniz ,teşekkürler

İŞ kazası davası

2008 yılında geçirdiğim iş kazası sonunda avukat işverene maddi manevi tazminat davası açtı. Ancak trafik kazası niteliğinde iş kazası olduğu halde araç sigortasına dava açmadı. Şİmdi ben araç sigortasına dava açmayı düşünüyorm. Ancak aynı avukat işverene açtığı davaya ekleyip mi dava açmalı yoksa farklı bir avukata verip ayrı dava açtırsam bir problem olur mu?

İş kazası(trafik kazası) sonucu maddi tazminat hesaplama

Arkadaşlar Merhaba;
Sanırım iş kazası sonucunda açtığım maddi manevi tazminat davasının sonunda:) sonuna yaklaşıyorum,sizden ricam maddi tazminatla ilgili bir hesaplama yapabilir misiniz,manevi tazminat tamamen hakimin takdiri mi oluyor
Kaza tarihi:17.12.2008
Aldığım maaş: 1000 TL
Sürekli işgöremezlik:%12.2
Kusur karşı tarafta%100
Şimdiden teşekkürler

memur

içimizde uzman aktüarya hesabı yapan bir arkadaş yok bu tazminat işlerinin hesabınıda aktüarya uzmanı yapabilir ancak bilir kişi mutlaka bir hesaplama yapmıştır

forumda birkaç arkadaş yazmıştı,o yüzden merak ettim

önceki yazdığın meşajları okudum forumlarda bir hasar uzmanının verdiği hwesaplama şekli vardı ordan çıkarak aylık x 12 =
sonra yaşınız 68 çıkartıyorsunuz kalan yaşı bir yıllık ile çarpıpı oranınızın yüzedesini alıyorsunuz örnek olursa 1000x12=12,000-
yaş diyelim 40 -68=28*12,000=336,000/12=40,320,00-gibi böylwe basit bir hesab yönetemi yazılmıştı ama tazminatınızı etkileyen unsurlarda olacak hangileri derseniz iş göremezlik aylığı alıyorsanız ve sigorta şirketinden gönderdiğiniz rapor ile aldığınız bir tazminat var ise bunlar etki eder ayrıca avukatınızın daha ilk baştan açaçağı dava da şöför iş yeri ve aracın sigorta şirketi 3 biranda olması gerekirdi mahkeme sounçlanırken kusur oranlarına göre her kesin ödeyeceği tazminat belirlenir şöför iş yeri falan işyerinin kusuru varmı yokmu ona baklır manevi tazminat hakkınızda var ama meblağ olarak ne kadar açmanız gerekir bilemem %12 süreli kalıcı sakatlığınız var ise sgk nın da iş göremezlik aylığı bağlaması gerekir memursunuz sanırım memurda olsanız emekli sandığının iş göremezlik aylığı vardır dğiye sdüşünüyorum ve tazminatlar hesaplanırken kaza tarihi aylığınız ile kazadan bu zamana kadar olan aylıkalrınızda esas alınıyor artışları buna göre hesaplanıyor aktif dönem ve pasif dönem diye hesaplama şekilleri var

merhabalar ben trafık kazasına baglı olarak tedavi giderlerini nasıl tahsıl edebilir?hastalık süreccınde eczane yada medıkalden tekerleklı sandalye ,baston (degnek) aldık,muhtelf ılaclar,egzersiz bantları ,ödem ilaçları,room walker,denge tahtası vs vs bir sürü şey aldık.ayrıca fızık tedavıye gıttım o sırada annemle bırlıkte yol parası verdım kımı zaman taksıyle kımı zaman otobusle gıttık arada da yemek gıderımde oldu.ayrıca fızık tedavı merkezınden de fatura alacagım.bunların parasını almak ıcın eczaneden,hastanenın altındakı yemek yedıgım pastaneden,beledıye otobusunden fatura mı almam gerekıyor. bana bır tanıdıgım onların parasını alamazsın dedı de bende buradan sızlere sorayım dedım.cevaplarınız ıcın tesekkur ederım .

aracın sigorta şirketine bu faturaları göndermeniz gerekir

birde eczaneden aldığım ilaçların adlarını tam hatırlamıyorum muhtelıf ılac dıye kestırsem olur mu ?

is kazasi niteliğinde trafik kazasi maddi tazminat

Arkadaslar Merhaba
Maddi tazminat icin hesaplama geldi.Hesaplama oncesinde emsal ucret tespiti istendi ve meslek odasibdan 1800 Tl maas dendi.Avukatta dilekcesinde 1000Tl olarak aldigim maasi belirtmisti daha once , hesaplamada emsal ucrete gore degil sadece dilekcede yazan 1000Tl ye gore hesap cikarilmis.Ben son 2yil hic maas zammi almamistim.Dolayisiyla emsal ucrete gore hesaplanmasi icin itiraz etmem dogru olur mu Teşekkür ler

Üst Alt