Mustafa kardeşim,
verdiğin bilgiler için teşekürler.haklısın müfettişin en önemli işi işkazası olup olmadığını belirlemek.bunun yanında kusur oranınıda belirliyor.bu kusur oranı da bağlanacak geliri etkiliyor.kusur çok olursa gelirin bir miktar azalmasına neden oluyor diye biliyorum.ama tamamen kesilmesine neden olmuyor.bu yazdıklarım internetten öğrendiğim bilgiler.
birde ben sgk yı 2 haftada br arıyorum benim durum ne oldu diye;bu gelir ne zaman bağlanır,süreç sizlemi alakalı,müfettişlemi alakalı,daha ne kadar sürer gibi soruları sürekli sormaya çalışıyorum.
en son 2 gün önce aradım.
ben müfettişle görüştüm ne olacak şimdi dedim.
görevli arkadaş;
müfettiş senden aldığı ifadeyi gerekli evrakları toparlayıp bir rapor yazacak dedi muhtemelen yazım aşamasındadır dedi.sonra bu raporu bize gönderecek bizde işgöremezlik gelirini ödeyen birime göndereceğiz dedi.önemli olan müfettiş raporunun gelmesi dedi.
bunun üzerine bende müfettişi aradım;
benim rapor ne zaman tamamlanır dedim.adam mırın kırın ediyor.2 ay 3 ay diyor.ya dedim benim paraya ihtiyacım var neden bu kadar uzun sürüyor.sanki pazarlık ettik 2 ay da anlaştık gibi.sanki anayasa yazıyor garip bi durum.
velhasıl kelam beklemeye devam ediyoruz.
bu işin tek olumlu sayılabilecek yanı paranın birikmesi....