Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası nedeniyle %60 iş gücü kaybım var. Malulen emeklilikte yeni rapor istenir mi

CUMHURALİ

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
merhabalar.

ben 2002 yılında ilk defa sigortalı olarak işe başladım ve 4 ay sonra iş kazası geçirerek sol kolumu kaybettim. %60 iş gücü kaybı ve 8/8 işveren kusuru ile sürekli iş göremezlik geliri alıyorum.
malülen emekli olmam için yeni sağlık raporu isteyecekler mi
aylık bağlanırken gönderdikleri cüzdan ve ayrıntıları gösteren sakatlık derecesi,aylık bağlama oranı vs)evrak yeterli olacak mıdır

işe başlama tarihim 10.09.2002 malülen emeklilik tarihimi öğrenmem mümkün mü 2750 gün pirim ödemem var...

şimdiden teşekkür ediyorum CEVAPLARINIZ İÇİN..

Hayır yeniden rapor istenmez ..
Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün şartı aranır. Şartları yerine getirdiğiniz vakit sgk ya malulen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz..

bakıma muhtac sanız 10 yıl şartı gerekmez 1800 günü tamamladıgınızda malulen emekli ola bilirsiniz..

teşekkürler.anladığım kadarıyla 10.09.2012 de tamamdır..

malülen emeklilikte askerlik borçlanması.

Selam arkadaşlar

2650 gün ve 8.5 yıllık sigorta geçmişim var. iş kazasına bağlı olarak %60 rapor ile SÜREKLİ İŞ GÖREMEZLİK GELİRİDE ALIYORUM.sorum ise; son 1.5 yılım için askerlik borçlanması yaparak malülen emekli olabilirmiyim.pirim tamamlamak için olumlu yazılar okudum.. 10 yılı doldurmak için geriye dönük borçlanma yapılabilirmi..(askerliğimi 18 ay olarak 1995-96 da yaptım...)

cevaplarınız için teşekkürler..

Cumali, ilk sigortalılığın askerlikten sonra olduğu için, evet, askerlik borçlanması yapabilir ve sigorta başlangıç tarihini o süre kadar geri çekebilirsin... :)

bülent bey
malülen emeklilikte askerlik borçlanması olduğunu bilmiyordum. öğrenmiş oldum çok teşekkürler. kaç güne ihtiyaç varsa o kadarını ödemek kabul görürmü? birde malülen emekliliklerde 9000 gün pirim ödemiş gibi hesaplama yapıldığını duydum doğrumu? sebebi nedir? 800 tl sürekli iş göremezlik geliri ve brüt (1550)tl şu anki gelirim ile emekli maaşım tahmini ne kadar olur öngörünüz varmı ? teşekkürler..

Evet, kaç güne ihtiyacınız varsa o gün sayısınca borçlanma yapabilirsiniz.

Malulen emeklilikte ssklı (4a) çalışanları için emekli maaşı hesabı yapılırken prim 7200 gün üzerinden hesaplanır.

Tahmini 1000 tl emekli maaşı bağlanır. Bunu hak ettiğinizde, sürekli iş göremezlik geliri ile emekli maaşı arasında fazla olanın tamamını az olanın yarısını aynı anda alırsınız.

Üst Alt