Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası öncesi sigorta numaram vardı, ama hiç prim yatırılmamış o zaman..?

aydınlı

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
selam ben 2007 yılında iş kazası geçirdim. 100 de 60 raporum var..ama sigortam yoktu sadece 2004 den siggorta numaram var ödenmiş hiç prim yok.bu durumda ne yapmalıyım.nasıl emekli olurum. kaç gün prim ödenmesi gerekiyor.malül sayılırmıyım.cvp için teşekkürler.

çalıştığınız halde primleriniz yatmamış mı?

Prim yoksa sigortalılık başlangıcı olarak sayılmaz maalesef. Ancak, işverenin ihmali sonucu prim yatırılmaması gibi bişey varsa, o zeminde bir hukuki süreç işletilebilir belki..

Eğer iş kazası geçirdiğinde sigortan var idiyse, malulen emeklilik hakkın da var demektir. Malulen emeklilik için 1800 gün prim ve 10 yıllık sigortalılık süresi gerekli. Yani ilk sigorta priminin yattığı tarihten itibaren 10 yıl geçmeli. Eğer başkasının bakımına muhtaçlık derecesinde sakatlık oluşmuşsa, o zaman 10 yıl değil 5 yıl sigortalılık süresiyle malulen emekli olmak da mümkün.

Bu arada, iş kazası sonucu sürekli iş göremezlik geliri alıyorsun değil mi?

hayır

sadece sigorta numaram.ödenmiş prim yok.%60 raporum var.5 yıllık muhtaçlık sigortası ile emeklilik nasıl olur.işgörmezlik ödeneğide almıyorum.ne yapmalıyım.nereye başvurmalıyım.bilmiyorum.açıklarsanız sevinirim. cvp için çok teşekkürler.

Priminiz olmadığı için sigortaya başlangıçınız sayılmıyor.Yapacağınız şey,sıfırdan başlayıp,sogortalı olmak.Ancak raporonuz %60 olduğu için,malulen emeklilikten değil,erken emeklilikten yararlanabilirsiniz.O da uzun bir zaman.

Sigortasız çalıştıran işyerinizi iş kazası için dava edebilirsiniz. Bunun için iyi bir avukatla görüşün derim. Eğer sigortasız çalıştığınızı ve sakatlığınızın orada yaşadığınız bir iş kazasıyla olduğunu şahitlerle ıspat edebilirseniz, işvereninizden tazminat kazanabilirsiniz. Ayrıca sigorta başlangıcı olarak o tarihin kabul edilmesi de aynı hukuki süreçle sağlanabilir. Böylece 1800 gün primle malulen emeklilik için de şansınız olur.

Not: Maluliyet için şu cetveldeki sakatlığın/hastalığın birinin olması şart.

aydınlı

1984 doğumluyum.sigorta numaram 2004 ten girişli.askerliğimi yaptım.askerlik borçlanması yapıp sigortaya giriş yaparak primleri ödesem olmazmı.teşekkürler.

Hayır, askerlik borçlanmasını yapabilirsin, ama sigorta başlangıcı olarak askerlik dönemi sayılmaz.

yani kazadan önce sigortalı sayılmazmıyım.şuan itibarla.malül sayılmıyormuyum.%60 raporla nasıl emekli olurum.ne yapmam gerekiyor.çalışsam kaçyıl prim yatması gerekiyor.cvp için teşekkürler..

İlk defa sigorta primin ne zaman yatmış? 1 Ekim 2008'den önce yatırılmış sigorta primin var mı?

Emin misin? Yukarıda hiç prim ödenmemiş demiştin?

sadece sigorta no var biliyordum.bugün sigorta sorgulaması yaptım.tabloda toplam prim ödeme gün sayısı 1 yazıyor.bu tabloya göre ne yapmam gerekiyor.

Eğer sigorta başlangıcın 2004 ise (en yakın sigorta müdürlüğüne gidip bunu teyit et mutlaka),
Eğer şu anda maluliyet için şu cetveldeki sakatlığın/hastalığın birine sahipsen (ve %60 ve üzerinde rapor alabiliyorsan),
o zaman toplam primlerini 1800'e çıkardığın gün malulen emekli olabileceksin.
Not: Askerlik borçlanması yapıp, o günleri çalışmış saydırabilir ve 1800 günden düşürebilirsin.

2004 SSK girişim ve %60 raporum var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

selam benimde %60 raporum var. ilk ssk giriş 2004 o zaman sağlam olarak işe başladım.1 gün prim ödenmiş.şimdi tekrar çalışsam maluen emekli olabilirmiyim.kaç yıl prim gerekiyor. cvp için tşkkr.

aydınlı

cvp için çok teşekkürler.evet 2004 ten 1 gün yatmış primim var,sigortadan nasıl teyit.yaptıracam açıklarsanız sevinirim.%60 raporum var.benim sağ kol koptu tekrar dikildi.ama kullanamıyorum.başka bir hastalık yok.cetveldeki hastalık tablosu derken....nasıl..

"Kolun dirsekle omuz arasından amputasyonu veya dirseğin dezartikülasyonu" halinde maluliyet öngörülüyor. Sende amputasyon yok ama buna karşın hareket sıfırsa, maluliyet oranında işgücü kaybı verilir diye düşünüyorum. İş kazası sonucunda resmi olarak hangi oranda rapor verilmişti sana? Eğer o zaman %60 verilmişse, bu durumda maluliyet tescili için o rapor işini görür. Yeniden rapor almana bile gerek kalmaz...

Yeter ki 2004 yılında bir gün dahi sigorta primin yatmış olsun. Bunu da bağlı olduğun sigorta müdürlüğüne gidip sorabilirsin.

aydınlı

kolum dirseğin 1 parmak altından koptu.parmaklarda hafif hareket var ama iş yapamıyor.omuz ile dirsek arasında parçalı kırıklar var doktor toparlaması çok zor dedi.şuan omuzdan geçirilmiş platin takılı.kaza raporu verilmedi.malululiyet için iş kazası raporu şartmı.

aydınlı

oturanboğa abi bilgilenizden dolayı çok teşekkürler.saolun.abi benim sigorta girişim 2004 te başka bir işyerinden. kaza başka bir işyerinden.bunda herhangi bir sorun yaşarmıyız. iş kazası raporum yok.devlet hastanesinden almış olduğum % 60 rapor var.

cetveldeki hastalktan yok sayalım %60 rapor.1984 doğumlu ilk ssk giriş 2004 ise kaçyılda emekli olurum.ne kadar prim yatırmam gerkiyor.

%60 raporla 1984 doğumlu ilk ssk giriş 2004 ise kaçyılda emekli olurum .ne kadar prim yatması gerekiyor.

Malulen emekli olamaz, %60 ve üzerinde raporla 2. dereceden vergi indirim hakkı elde edersen, 18 yıl sigortalılık süresi ve en az 4000 gün primle emekli olursun

malülen emekli olamazmıyım. ilk ssk griş 2004 kaza 2007 den.yani ilk sigortalı olduğumda sakat değildim.

1984 doğumlu.%60 rapor bu halde kaç yılda ve ne kadar prim gerekli.

aydınlı

1984 doğumluyum. ssk girişim 2004 . 2007 de sakatlandım.2022 maaş sebebiyle devlet hastanesinden aldığım%60 raporum var.kaç yıl ve ne kadar prim gerekiyor. cvp için tşkrlr.

İş kazası sonucu oluşan işgücü kaybın maluliyet cetveli'ne göre maluliyeti gerektirecek derecede olmadığı için malulen emekli olamazsın.

%40 ve üzeri işgücü kaybın olduğu için erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsin. Bunun için çalışma yaşamının herhangi bir aşamasında defterdarlığa başvurup sakatlık indirimi alman gerek: http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
2004 yılındaki bir günlük sigortalılığında primin tam yattığını varsayıyorum:
%60 (dahil) ile %80 (hariç) arasında raporla 2. dereceden vergi indirim hakkı elde edersen, (gün/ay/2004 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve en az 4000 gün,
%40 (dahil) ile %60 (hariç) arasında raporla 3. dereceden vergi indirim hakkı elde edersen, (gün/ay/2004 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün primle emekli olabileceksin.

İş kazası oalrak tespit ettirmelisin mutlaka! Böylece sürekli iş göremezlik geliri bağlanır sana. Bu, emeklilikten apayrı bir şeydir, ama emeklilik gibi yaşam boyu bir gelir ve sağlık güvencesi sağlar.
Ne yap et iş kazası olduğunu belgele! Gerekirse dava aç işverene... Sakın ihmal etme!

Üst Alt