Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İş kazası sonucu iş göremezlik geliri alıyorum. Malulen emekli olabilir miyim?
iş kazası gecirdim şu anda %100 iş göremez raporum var ve 878 tl iş göremez geliri alıyorum benim malulen de emekli olma imkanım var mı varsa nasıl ve ne yapmam gerekiyo bilgi verirmisiniz
Malulen emekli olmak için bazı şartlar vardır,bu şartlar ise şunlardır.
10 yıl 1800 gün prim ve %60 oranında tek hastalık/rahatsızlıktan rapor olaması gerekli
Bu şartları yerine getirdiğiniz vakit kuruma malulen emekli olmak için müracaat ediyorsunuz ve rapor almadan malulen emekli oluyorsunuz..
Not:Raporunuzda bakıma muhtaçdır diye belirtilmiş ise süre şartı aranmaz.
Var tabi askerlik yaptınız mı?Eğer yaptıysanız ssk ya 100 gününü borçlanarak prim sürenizi tamamlayabilirsiniz.
Askerlik görevini yapmadıysanız bir işyerinde 100 gün ssklı olarak çalışın prim sürenizi 1800 güne tamamlayın prim sürenizi tamamladıktan sonra kuruma malulen emekli olmak için müracaat edin..
Zaten emekli olduğunuz için tekrardan rapor almanıza gerek yok
askerlik ğünümle 1700 kendim evde yatarken başka şehirde bir iş yerinde calışır gözüküp 100 ğünü tamamlasam olur mu daha sonra sorun cıkar mı evde yatalak bir kişi başka şehir de calışamaz diye
Olmaz aynı ilde olması gerekli bu durumu ssk müfettişleri öğrenir ise hem günleriniz gider hemde paranız bulunduğunuz ilde olacak hatta evinize yakın bir iş yeri olsun ki arada bir gidip oralarda görünün.
Evinize yakın bir işveren ile görüşmeniz gerekli zannetmiyorum bu işe olmaz demezler...Türk milleti hayırseverdir..
başka il de iş veren benim pirimimi yatırsa günüm dolana kadar sorun cıkmadan emeklilik dilekcemi versem dilekceyi verdikten sonra sgk tarafından bir sorun cıkar mı emekli olmam engellenir mi
Başka ilde yaşamanız mümkün olduğuna göre, başka ilde çalışmanız ve 100 gün sigorta primi yatırmanız da mümkün tabii ki. Ama malulen emeklilik başvurusunu son sigortalı olduğunuz işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne yapmak zorundasınız. Onun için, eninde sonunda yaşadığınız yerde bir işyerinde 10 gün de olsa sigortalı olmanız şart.
Askerliğinizi yapmışsanız, 100 gün askerlik borçlanması yapmanız çok çok daha kolay ve kısa olur.
Omurilik felçli olarak başkasının bakımına muhtaç düzeyde malul olduğunuz için, 1800 gün primi doldurur doldurmaz hemen malulen emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz. Malulen emeklilik başvurusu yaptığınızda -iş kazası sonucu iş göremezlik geliri aldığınız için- sizden yeniden rapor istenmeyecek: http://www.engelliler.biz/forum/kaz...i-elde-edenlerden-yeniden-rapor-istenmez.html
Emekli olduğunuzda alacağınız aylık ile halen aldığınız sürekli iş göremezlik geliri arasında fazla olanın tamamını, az olanın ise yarısını aynı anda alacaksınız.
askerliğimi borclanınca ğün sayım 1700 yapyor yani yaşadığım yerde calışıp gün sayısını dardurmam gerekiyo yaşadığım şehir dışında olursa olmuyor öyle mi
Askerlikle birlikte 1700 ise, evet, o zaman 100 gün daha prim yatırmanız lazım. Şehir dışında da olur. Bu konuda yasal bi mani yok. Ama en son hangi ilde sigortanız yatmışsa, emeklilik işlemlerinizi oradan yapmak zorunda kalırsınız. 90 gün başka ilde yatırın gerekirse, ama son 10 gün yaşadığınız yerde olsun...
45 günde sonuçlanır işlemlerin. Yukarıda da yazığım gibi, yeni rapor istenmez (ama sen iş kazası sonucu sürekli iş göremezlik geliri aldığını beyan edeceksin tabii ki başvurunda)
abi cok sagal. birde ben %100 iş görez artı bakıma muhtactır raporla 878 tl maaş alıyorum cevreden duydum benim gibi iş göremez maaşı alanlar benim aldığım maaşdan yuksek miktarda maaş alıyolar ben acaba eksik maaş mı alıyorum sizce
İş kazası olduğunda çalışırken ne kadar maaş aldığınla ilgili aldığım sürekli iş göremezlik gelirinin miktarı. İstersen yeniden hesap edilmesi için sigorta müdürlüğüne başvuru yap.
abi sgk girişi 1998.kaza tarihi 1998. kaza tarihinde aldığı ücret 1998 tarihinin askarisi. sakatlık oranı %90 toplam pirimi 180 gün aylık baglanma tarihi 1998 aldıgı aylık miktarı 1090 tl. buna göre benim aldıgım 878 tl normal mi
abi bu miktarda maaşı arkadaşıız 06 2009 tarihinde alıyormuş birde
öncelikle geçmiş olsun.bende senin gibi iş kazası geçirdim ve 1 yıl boyunca gececi iş göremez raporu aldım sonra emeklilik işlemlerim başladı ve hala sürüyor.bana toplam 4250 tl gibi bir rakam ödediler ve ne için olduğunu çözemedim senin gibi 875 x 12 = 10 500 vermeleri gerekirdi. ben nerde hata yaptım? sen nereye ve tam olarak nasıl başvurdun?