Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kurmak istiyorum. Önerileriniz?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
Arkadaşlar Çalışma Yaşamı boyunca insanların zorluklarını biliyosunuz , hele de bizlerin engellilerin ki daha da zor

O yüzden artık kendi işimi yapmak istiyorum , Tavsiyeleriniz ne iş yapmalıyım ne üzerine yoğunlaşmam gerekiyor

Engellilere yönelik iş nedir?

İngilizce biliyor isen ve konuşman da iyi ise bence pansiyon yapman iyi olur.

artık kendi işimi yapmak istiyorum derken ne işi düşünüyorsunuz bildiğiniz iş nedir

Sevgili hilal trky kararsızım düşündüğüm bir şey yok

En uygun en mantıklısını sizlerle istişare edip karar vereceğim

Bu iş kurma mevzusunda bir kural var. "Ya bildiğin işi yap, ya da yaptığın işi iyi öğren". Ben bu "yaptığın işi iyi öğren" kısmının yeni kurulan işletmeler için geçerli olduğunu sanmıyorum. Geri kalıyor "bildiğin işi yap.".

Kısacası ne konuda bilginiz,tecrübeniz var önce onu muhakeme edin. Ona göre karar vermeniz bence daha mantıklı olacaktır.

Şimdi senin yapıp yapamayacağın işleri bilmediğimizden tavsiye olayı biraz zor oluyor.

Bir dükkan aç sadece patron ol😊
usta ve eleman al Pide ve Kebap Salonu

@Çirkin Bey şimdiden hayırlı olsun,

@atom_bombası gibi düşünüyorum ne yönde fikir vermek gerekiyor pek kestiremiyor insan belirli bir meslek varmı ayrıca sermaye ne kadar düşük bir sermaye ile küçük bir işyerimi yoksa kosgeb ten faydalanmayı düşünüyorsunuz

belirli bildiğiniz bir meslek yoksa birilerini bulup lokanta,cafe vs.gibimi bir yer açmayımı düşünüyorsunuz,

sizden ne düşünceler geliyor bir yazsanız devamı gelir

Bildiğim iş yok meslek yok yani

Emlak telefon dükkanı int Cafe bu tarz sizde önerin da

Çirkin Bey

Bunlar da iş yok milletin en önemli ihtiyacı karın doyurmak işte

Pide ve Kebap Salonu

Ama iyi yerine işlek yerine açmak gerekir

Kalabalık ortam yeterli

Çirkin Bey

Kardeş. Sana önerim var; yalnız bu işi, bu işi yapanın yanında çalışıp tecrübe yapmadıktan sonra yapma. Bir işin tecrübesini bilmeden girişirsen batarsın. Bu işin tedarikçisini, toptancısını, en uygun satıcısını, milletin neye en çok ihtiyaç duyduğunu vs. bilmen gerekli. Bunları öğrendikten sonra su gibi gider.

İşlek bir yerde (cadde yanı gibi) 60-65 metrekare bir dükkan kirala. İçi temiz olsun dükkanın. Boyalı, market türü tasarım vs.. olmalı. Yoksa da sen yaptıracaksın. Küçük market gibi özellikle abur cubur olmalı, sayısal makinası işi (bu işin nasıl açıldığını öğrenmen gerek), yazın bol içecek çeşidi (dolap işleri vs.), sigara satışı, uygun olursa kuruyemiş satışı, dükkan önü haşlama mısır, uygun olursa dükkan önü küçük bir masa, dondurma ve tabure olayı işte. Bunlar full müşteri çeker. Bu işi yapanlar da çok güzel kazanıyor.

Sadece işlek bir cadde olmalı. Tabi her şeyden önce dükkanın aylık kirası, dükkan içi donanım, mobilyalar, market türü tasarım, ürünlerin geliş fiyatları, kredi kartlı alışveriş olayı vs.. her şeyi en ince ayrıntısına kadar bir kağıtta hesap etmen lazım. Sermayen olmadan yapamazsın. İşi açtıktan sonra full cana yakın, hoş sohbet kuran, en küçüğe bile sevgili yaklaşıp konuşan biri olacaksın ki, müşterilerin daim olacak. Bunları yaptıktan sonra zaman her şeyi gösterir.

Bir işi aceleye getirip yarım yamalak iş yaparsan, o işten hayır bekleme. Çünkü millet enayi değil. Kalite neredeyse, oradan alışveriş yapılır. Ben yapamam dersen hiç zorlama kendini. Kendine güven olayı önemli. Sabretmek önemli. Yeme içme yeri açma. Dışarıda çok var ve lokanta işi hakkında tecrübe olayı çok geniş. Dedemin lokantası vardı. Oradan biliyorum. Adam çalıştırırım ve maaşlarını veririm dersen orası ayrı; ama işinin ehli adam bulmak zor.

Umarım bir fikir uyanmıştır.

Bu arada bir yerden gelirin varsa hiç uğraşma; çünkü ömür kısa. Hayatını yaşamaya çalış.

Çirkin Bey

Her şeyden en önemlisi şudur evde bakım maaşı kesilir kardeş:)
En iyisi Boş ver Ye iç gerisini düşünme:)

Bende istiyordum ancak destek olacak bir yakınımı bulamadığım için hayalde kalmıştı.

Önerim ist.da olduğun için şirinevler meydanda büyük bir sulu yemek lokantası açabilirsen ki tahminen en az 200.000tl civarı gider bildiğin para basarsın o derece yani.

2. olarak 15-20.000tl sermaye ile de yufkacı dükkanını tavsiye ederim, makine v.s ile meslek çok daha kolay bir hal almıştır,

son olarak da çevre varsa emlakçılığı öneririm. Birde okul işyeri servis aracı alıp turizm firmalarına kiralamak da oturduğun yerden kazanabileceğin bir iştir ancak uzun dönemde çok karlı değildir sonuncusu.

Yine erkek kuaförü açılabilir şöyle şıkır şıkır tarz bir dükkan ile 2000tl maaşa çalışacak bir sürü kalfa bulursun.

Çirkin Bey

Kosgeb ve ya İsmek'e 10 gün gibi kısa süreli bir eğitime başvurarak "Girişimcilik Belgesini" al.Engellilere tam destekli hibe ve çeşitli krediler var.Başlangıç olarak elinde bulunsun derim ben...

Sermaye yi ve hangi alanlarda başarılı olacağınızı bilmediğimiz için tavsiye zor.

Ben size bayilik almanızı önereceğim, Lojistik bayiliği. Bir kaç firma ile görüşmüştüm. Lojistik sekötürnde ii para PATRON olmak şartıyla. Ben 1200 tl ye maaşla çalıştığı şirketten acente alarak ayda 10,000 tl kazanan arkadaşlar tanıyorum ama bir süreci var tabii bunun

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

İş kurmak için bende halen araştırmalarıma devam ediyorum arkadaşlar. Yaptığım araştırmalarım çok fazla iş önerisi buluyorum ama mantıksız geliyor birçoğu. Şöyle bir liste buldum: https://paratic.com/para-kazanma-yollari/ Bunun için 8 farklı kategoride 75 para kazanma yolundan bahsetmişler. Sizde bir bakar mısınız? Benimde aklımda birkaç tanesi oluştu ama kesin karar veremedim. Önerilerinizi bekliyorum..

@evrengkmen bu dönem hiçbir yere para yatırma , piyasada sıcak para sirkülasyonu yok . Emeklilerin maaş günlerinde biraz kıpırtı oluyor diğer günler piyasa tamamen ölü durumda . Sermayeni arttırtmak yerine içeriden taksit taksit yemiş olursun . Sermayenın seni kaç ay idare edeceğine ve günlük ne kadar harcayacağına bağlı olarak iş yaparsın . İş yapar gıbı görünenlerin hepsi dükkan sahiplerine çalışıyor :)

Hz googleden değil canlı piyasaya çıkarak araştır derim . Kimisi prestij sarsılmasın diye yalan söyler , çok şükür işim iyi der . Maliyet ve temel giderler masrafı yükseldi . Sen de aç açına dükkan bekleyecek değilsin , sakın bir yere atılım yapma !

Her yer çiğ köfteci oldu be abi nasıl yapacağız

Üst Alt