Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş mahkemesi konularından anlayan avukat arıyorum..? [Hukuk]

Hisarli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Engelliden anlayan avukat arıyorum. tavsiye verin lütfen. İş mahkemesi için. İşitme engelliyim.

Merhaba tazminat hukukçusu müsaadenizle bilginize danışmak istiyorum. 9 yıldır görev yaptığım bir bankada 2013 Haziran'da istifa etmek durumunda kaldım. İstifa gerekçem 2012 Temmuz'da terfi sınavına girip 90 puan alarak başarılı olmama rağmen 6'şar aydan 2 dönem terfimin verilmemiş olması, zamlar konusunda aynı statüde bulunduğum diğer çalışanlardan düşük zamma maruz kalmam ve bütün bunların gerekçesi olarak "üst yönetim bu şekilde uygun gördü" oldu. Yine 2012 yılında kardan hak edilen ve 2013 yılında herekese verilen primin bana yüksek performansıma rağmen yüzde 50 eksik yansıtılması. İşin aslı istifam için gerekli bütün baskıyı, ellerindeki mevcut koşulları kullanarak sağladılar ve tazminatımı bırakarak ve başka bir yer ile anlaşarak istifa etmek durumunda kaldım. Dava açarak tazminatımı alabilme yani davayı kazanabilme ihtimalim var mıdır ? Konu hakkında bilgilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

günaydın..sanırım istifa etmen için sana silah dayamışlar..söylediğin şeyler ispatladığın takdirde mahkemeyi kazanırsın ne kadar süre oldu istifa edeli..yenimi

Merhaba berkemeteatasoy. 2013 Nisan'da istifa ettim ve 56 gün ihbar süresi çalışmamı zorunlu tutarak 2013 Mayıs ayı sonunda ilişiğimi kestiler.

zamanında sesini çıkarmamışsın herşeyi kabul etmişsin..ozaman hissetmedinde şimdi hissettin acı olduğunu..çalışırken yasal haklarını arasaydın..istifa dilekçesine neler yazdığın çok önemli..şahitler bulursan haklı olduğuna dair..iş hukukunda anlayan çok avukat var git görüş kazanacaksa davayı kabul eder..kazanmayacaksa uğraşma boşa der..ama dediğim gibi çalışırken arasaydın hakkını sana kimse bişe yapamazdı

dilekçeni paylaşırsan yardımcı olurum iyi avukatlar var

Tabi haklısınız. Çalışırken işten çıkarılırım korkusu ile ses çıkaramadım, sonrasında ise istifa edersen hakkını alamazsın düşüncesi ile bugüne kadar geldik. Tabi biz bugüne kadar gelirken istifa ettikten sonra mahkeme yolu ile tazminatını alan örneklerde önümüze geldi. Neticesinde tamamen uzak olduğum bir konu için bilgi talebim oldu. Tabii ki niyetim oluru var ise ve hakkım ise tazminatımı almak, bu yaşımda çocuğa akıl verilir gibi yada hesap sorulur gibi yönlendirilmek değil. Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

Üst Alt