Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yeri bilgi eksikliği sebepli hatalı uygulamalar/zaman - gelişim fırsat kayıpları

byby1986

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar herkese

İzninizle size birkaç takıldığım konuyu sormak , bilginiz dahilinde beni kontak kişi/ kişisel tecrübenizle yönlendirmenizi rica ederim.Sorularım hastalığın ortaya çıkması sonucu firma tarafından bana yapılan uygulamarda(eğitim-yatırım-araç) kesinti ve izolasyonu içeriyor olacak.Uzun yazı içinde kusura bakmamanızı rica ederim

- 1986 doğumluyum. Almanya merkezli kurumsal bir firmada,masa başı olarak 10/2014 den itibaren çalışıyorum.

Şu an fokal epilepsi tanısı konulmuş durumda , 40% sağlık kurul engel rapor aldım ,05/10/18 ve vergi indirim için başvurdum,eksik evrak vs tekrar 05/04/19 gönderildi , temmuz gibi sonuç bekliyorum. Uykum düzenli,alkol tüketmiyorum, şeker(karbonhidrat)tüketimini en aza indirmiş durumdayım

Hastalık gelişimi ,
-
ara ara genel ürperti anlık hafıza gidişleri birkaç günde bir oluyordu

-30/10/17 ilk şirkette tonik klonik nöbet(12saat içinde Yüksek alkol tüketim sebepli -alkol çekilim düşünüldü) EEG TEMİZ - Hastane kaldırılma

-14/02/18 ikinci tonik klonik nöbet-Eğitim sırası Almanya (72saat içinde Yüksek alkol tüketim sebepli -alkol çekilim düşünüldü) - Almanya Heidelberg Hastanesi 1000x2 Keppra başlattı, kendi DR um ile alkol potansiyel sebepli 500x2 Keppra devam ettik . EEG TEMİZ -Hastane kaldırılma / ALKOL 11/02/18 bırakıldı

-26/03/18 üçüncü şirkette tonik klonik nöbet , ilaç dozaj güncelleme , kendime gelmeden nöbet sonrası 5.dk da sorulan soru da ilaç kullanmıyorum bilgisi vermem. Hastane Kaldırılma ilaç 1000x2 Keppra düzenleme

-16/04/18 dördüncü şirkette tonik klonik nöbet , ilaç dozaj güncelleme 1500x2 Keppra .

19/04/18 işyeri birçok maddeli bir ihtarname verdi

Bu zamana kadar ara ara günü birlik / birkaç günde bir fokal nöbetler oluyordu .

Daha sonra 06/08/18 nöbet oldu ve 12 saatlik EEG de fokal epilepsi görülebildi.

Şu an Keppra 2000X2 kullanımım devam ediyor , 15 Ekim 18 ve 27 Şubat 19 da tonik klonik nöbet gerçekleşti. Genel olarak birkaç ayda bir ortaya çıkıyor , bu da stress,aşırı karbonhidrat yükleme anlarına denk geliyor gibi . Mart 19 ,yine 12 saatlik video eeg çektirdim ve bir şey denk gelmedi.

Görünüşe göre işyeri başına ilk defa böyle bir süreç geldi , bilgi almalardaki gecikme , yanlış yönlendirmelere uymalar , sınırları belirleyememeler sebepli , benim bir yılı aşkın bir süre kaybıma sebep oldular , bu sebeple size üç adet soruyu izninizle yönelteceğim

Size soracağım sorular,

İlki

-İş yeri verdiği ihtarda(zorunlu verdiklerini belirtiyorlar , ki artık iş feshinde kullanılamaz) yaptığı hatalar mevcut ,
örneğin
-14/02/18 epilepsi teşhisin var diyor , 45 gün şirket aracı kullanarak servisime izin veriyor
-26/03/18 nöbet sonrası tam bilincim yerine gelmeden aldığı bilgi üzerine ,ihtarda ilaç kullanmıyor vs vs gibi birbiriyle çakışan maddeleri var , sanırım avukatta gözden kaçırmış , bu hatalar ve oluşturduğu psikolojik baskı ile ilgili başvurulabilecek bir kurum var mıdır? Çalışma bakanlığı vb gibi , ya da danışmanlık hizmeti için ,doğru bir iş hukuku avukatı?

İkincisi ,
İş yeri hekimi müdürüme benim yurtdışı eğitim gitmemem gerektiğini , otel odasında nöbet geçirip ölebileceğimi söylemiş .Ki bana söylemedim dedi , hekimle yüzleşeceğiz, duruma göre tabipler odasına dilekçe vereceğim.

İşyeri-pratisyen hekim'in fokal epilepsi hastasının seyahat/otel tek konaklama vb şekillerde karar verici yetkisi olmaması gerekiyor , bu konuda bilginiz var mı? Yönlendireceğiniz kontak var mıdır?

Son olarak ,
Dün müdürümle ,samimi bir şekilde bu konuları kısaca konuştuk ve aşağıdaki bir durumda daha hata/aksama olduğunu anladım
benim işim masabaşı planlama/yedek parça satış şeklinde , telefon görüşme - pc kullanma ve cep telefonu taşıyarak ara ara gece uyanmamı gerektiriyor . Firma 8 aydır beni engelli kadrosuna almayı atlamış ,arka plan bu işleri yapmamın belki sorun olacağını söylüyorlar ama öğrenmemişler.
Benim maluliyetim(40% epilepsi) sebepli hukuki sorumlulukları öğrenirken özellikle rahatsızlığımın belirtilmesini istedim , çünkü her maluliyet için standart kesintiler yapılmaması gerekiyor gibi geliyor , bilginiz var mıdır?

Müdür çünkü , senin cep telefon nöbeti(gece çalması) tutmaman gerekiyor olabilir dedi ve bu benim mesai kaybım ve gelir kaybım anlamına geliyor .

Bu yukarıda ki durumların hepsi/bir kısmı bilgi ve tecrübeniz var . Ve yönlendirebilirseniz , çok memnun olurum .

Saygılarımla

Üst Alt