Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerim taşınıyor ve beni uzak bir yere göndermek istiyorlar. Ne yapabilirim?

hcm

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

İşyerim taşınıyor. Merkez ofisin çoğu yine yakın bir lokasyona, 10 kişi kadar kısıtlı bir grup da Gebze 'ye gidiyor. Bunun bilgisini bizimle dün paylaştılar. Ben de bu kısıtlı grup içerisindeyim. Ümraniye 'de otoruyorm iş yeri ile mesafem 10 dk civarı. Şimdi öngördükleri Gebze ise başka bir şehir. Evimden 45 km ötede ve yol gidiş geliş bnana her gn en az 1 saat fazladan kaybettirecek. Bizi yer olmadığı için yeni ofise almadıklarını Gebze 'ye gönderceklerini belirtiyorlar. Bu konuda neler yapabilirim?

Elbette bu hükümler iş sözleşmeniz ile alakalı. Yani sizin ve iş yerinizin belirlediği şartlar dahilinde sizi farklı bir alana kaydırabilirler.

Ancak genel kaidelerde aynı il sınırlarında iş verenin kaydırmalar yapabileceğini biliyorum. Farklı bir il olduğunda kabul etmediğinizde, haklı sebeple iş sözleşmesini fesihe gidip tazminat alabilirsiniz.

Farklı bir il olmasa bile (Sizin örneğiniz) Eğer gerçekten sizin için sıkıntı yaratacaksa konuşun, karşılıklı anlaşma ile tazminatınızı alıp, ayrılabilirsiniz.

Pek sonuç çıkacağına inanmasak da göndermemeleri için gerekli konuşmaları yapıyoruz. Diğer yandan Ocak ayında yaptığım vergi indirimi başvuruma hala yanıt gelmedi. İş yeri adresi değişince bu süreç nasıl etkilenecektir?

hcm

Bu durumda gitmek istemiyorsanız tazminat alıp çıkabiliyorsunuz diye biliyorum ben.

sgurkan Sözleşmede herhangi bir yerde çalışabilir gibi bir ifade var ne yazıkki. Tazminatı konuşmadık ama bu maddeye dayanarak vermeyebilirler. Diğer yandan işten ayrılmak istemiyorum. Sonuçta çalışıyorum ve çalışarak ailemin geçimini sağlıyorum. Hergün trafiğe hayatımdan fazladan 2 saat vermek istemiyorum . Ailemden, sosyal yaşamımdan (ç)alınacak bu süre.

Son düzenleme:
hcm

Ama malesefki İstanbul içinde oturuyorsak trafik olmadan olmuyor ben 12 buçuk yıl Avrupa yakasından Anadolu yakasına işe gidip geldim servis vardı ona da şükür ettim yattım uyudum servista ne yapayım, bende istermiydim o kadar saat trafikte kalmayı heleki köprü de intihar vakası varsa eve gitmemiz 3 ssati bulurdu.Servisiniz varsa devam edin bırakmayın işinizi işi bulmak kolay değil bu zamanda.Herşey gönlünüzce olsun inşAllah.

sgurkan Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

İş yeri adres değişikliğinde vergi indiriminin nasıl etkileneceği ile ilgili bilgi sahibi olan var mı acaba?

Merhaba, Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı acaba?

Ocak ayında yaptığım vergi indirimi başvuruma hala yanıt gelmedi. İş yeri adresi değişince bu süreç nasıl etkilenecektir?

Vergi indirimi maliye bakanlığı tarafından kişiye verilir.. İş yeri veya iş yeri adresi ile ilgisi yok.. İş değiştirseniz dahi geçerlidir.. Müracaatta bulunduğunuz iş yeri verdiğiniz evrakları maliye ye iletmekle yükümlü.

VİRGO cevabınız için teşekkürler. Vergi indirimime henüz yanıt gelmedi, işyerim taşındığında gelecek bildirim de mevcut adrese olacak muhtemelen. Benim endişem bu yönde biraz da. Vergi indirimi taşınmadan önceki adrese gelecek belki haberim bile olmayacak. Ayrıca vergi indirimine başvururken işyeri adresimi de detaylı bir şekilde yazmıştım. Bundan dolayı da sorun oluşabilir diye düşündüm.

Adresle ilgili Bi sorun olmaz işyeriniz adres değişikliğini irtibatlı olduğu tüm kurumlara bildirir

Üst Alt