Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşçi olarak mı memur olarak mı çalışmak avantajlı?

auamaden

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba. Ya araştıracağım yeri bilemedim ya da konu zor olacak ki bir sonuca ulaşamadım. Sizlere danışmak ve fikrinizi almak ihtiyacı duydum. Bildiğimiz üzere 2018 ekpss gerçekleşti puanlar belli ve herkes dört gözle merkezi atamaları bekliyor. Fakat bu süreçte bildiğimiz gibi bir de KGM ve MEB engelli işçi alımı yapıyor. Ben hayatımda bu sınava ilk defa girdim ve bu siteye bile ilk defa üye oldum. O yüzden çok bilgili değilim affınıza sığınıyorum. Merak ettiğim bir kaç soruyu sizlere sormak istiyorum:
1- Devlet işçisi mi olmak iyi, yoksa devlet memuru mu olmak iyi ?(Maaş vb sosyal haklar)

2-KGM ye başvurduk ve diyelim ki her şey olumlu geçti atandık. Aralık ayında olan tercihlerde tercih yapma hakkımız var mı ?
Tercih yapar ve atanırsak işimizi bırakabilir miyiz ? Bu arada her yere başvurup başkalarının hakkına dokunmayı istemiyorum ama ben psikiyatri hastasıyım ve başka şehre gittim rahatsızlandım olmadı diyelim. O zaman mecburen şehrimde olan bir tercih yapmak isterim ki hayat 1 2 günlük değil iş de öyle.

3-Ben Eskişehir de ikamet ediyorum. Diyelim ki Kütahya KGM ne atandım. 5 sene tayin hakkım yok ama sonrasında olur mu?

4- Ben OGÜ Maden Müh.liği öğrencisiyim hastalığımdan dolayı az kalmasına rağmen okulu bitiremedim. Ben isterim ki açıktan da olsa bir lisans diplomam olsun ve yükselebileyim. KGM işçi olursam ve o sırada bir lisans diplomam olursa hep işçi mi kalırım yoksa yükselme şansım var mı ?

5-Askere daha gitmedim çalışırken askere gidersem işim elimden gider mi?

Bütün bunları sormamın sebebi içinde bulunduğum durumun üzücü olması. Ben kötü durumdayım demek gibi bir amacım da yok yanlış anlamayın çünkü herkesin hayatında ne sorunlar var. Ben sadece kendi durumumdan bahsettim. Ama kısa süre içinde bu girdaptan çıkmam gerek. 2007 yılında liseden mezun olana dek hasta değildim. Sonra hastalandım ve yıl oldu 2018 yaş oldu 29 ve okulum halen bitmedi. Planıma göre mühendis olacaktım okuyordum ama hayatın planı bunu bozdu. İşin kötüsü ailem sürekli baskı yapıyor ne olacak ne olacak okulu bitiremedin diye. İşte böyle bir durumda en uygun kararı verip öğrenip uygulamam gerekiyor.

Yardımlarınızı bekliyorum lütfen bilgi konusunda.

Üst Alt