Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe başlayacağım. 2022 maaşımı ne zaman kestirmeliyim?

bekir74

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
meraba arkadaşlar pazartesi günün işe başlıcam. ama işe başlangıç olarak stajer gibi alınacam yani sigorta maaş var ama işte çıkarılma durumum da var. işe başşayadığımı ilk gün belirtmek zorundamıyşım belirtmezsem 1 ay ceza alırmıyım . yada kaç gün içinde belirtmem lazım mart ayında maaş aldıktan sonra iptal ettirsem bi sorun yaşarmıyım yardımınızı bekliyorum teşekkürler

bekir74;
iş yapamaz raporumu bende de var iş yapamaz raporu yüzde 40 işe başlarsam sigorta ne oluyor bende bilmiyorum senin raporun saglık olarak iş yapamaz raporumu yoksa iş yapar raporu ise zaten 2022 baglanmazdı dogrumu

hayır benim raporum normal engelli raporu heyet raparı ve 3 aylık maaş alıyorum benim öğrenmek istediğim yersiz ödeme nasıl oluyor hangi koşulda oluyor süre zarfı süreç nasıl ilerliyor

bekir74,
Mart ödeme dönemi öncesi sistem uzerinden sorgulama yapılır. SGK kaydı olduğu tespit edilenlerin 2022 aylıkları feshedilir.
o yüzden sizin bir şey yapmanıza gerek yok. e-devlet şifreniz varsa arada kontrol edersiniz.
gelişmeler hakkında bilgim olun lütfen.

yani işe başlayacağımı belirtmeme durumunda ceza almazmıyım melek hanım

bende haftaya pazartesi işe başlıyorum kısmetse.. Bu konuda her kafadan bir ses çıkıyor bizimmi kestirmemiz lazım yoksa devletmi tespit edip kesiyor?.. Belirtmeme durumunda ilerde herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşırmıyız?.. Gerçekten bu konuyu bilen bir arkadaş yanıtlarsa sevinirim.

bekir74,
bildirim yükümlülüğünüz için süre bir ödeme dönemidir. yani 90 gundur.
ceza almazsınız rahat olun:)
Mart öncesi sistem sgk tespitinizi yaptıgında aylıgınız feshedilecektir zaten. Mart'ın ilk haftasına kadar bekleyin. eger aylıgınız kesilmemişse vakfa gider çalışmaya başladıgınızı söylersiniz. Böyle bir olasılık yok ama bunu da sizi rahatlatmak için yazdım. her halükarda vaktiniz var yani bildirim için. boşuna ugraşmayın şu an. dediğim gibi maaş kesilmezse o zaman vakfa gidersiniz. vakfa sadece çalışmaya başladıgınızı söylersiniz. vakıfların aylık kesme yetkileri zaten yok. ancak feragat dilekçesi verebilirsiniz. gelişmelerden haberim olsun. arada sık sık e-devletten durumunuzu kontrol edin. sağlık provizyon sorgulaması yapın ya da:)

relax1275,
yukarıdaki yazdıklarım senin için de geçerli.

Üst Alt