Anksiyete uyum bozukluluğu nedeniyle başka bir foruma yapan bir arkadaş dediğim gibi sadece askerlik değil önemli olan mezuniyet mezuniyet üstüne basarak söylüyorum günümüz şartları belli ben de şu an çalışıyorum fabrika da yıllık izne çıktım ve uzun zaman bu forum da anksiyete uyum bozukluluğu geçiçi bir rahatsızlık arkadaşlar siz kendinize yeniliyorsunuz haberiniz olsun bu hastalığı yaşayıp tedavi görüp hastaneye giden insanlar var siz bu hastalığı sürekli haline getirmemeniz gerekiyor ilaçtan uzak durun sosyalleşmek bunu yener bu geçiçi bir hastalıktır bunu işe girerken münasip bir şekilde açıklayabilirsiniz ben geldiğimden beri 6-7 sene olacak nerdeyse hap vb tedavi görmedim bunu kanıtlarsanız zaten kimse bişey diyemez günümüz şartlarında anksiyete olmayan kaldı mı?
NOT alt kısım da olan mesaj başka bir foruma yorum yapan kişiye aittir bana değil muaf olup fabrika da çalışan insanlar var askerlik elenme nedeni değil bence mezuniyet elenme nedeni lise diplomasını almanıaz gerekiyor mesleğiniz yoksa ilkokul mezunu olmanın anlamı yok lise şart.
BENCE KAÇIŞ YOK ZORLAMAYIN İSTEMİYORSANIZ ÇÜRÜK ALIN
merhaba yeni çıkan askerlik tasarısından herkesin haberi vardır askerlik 6 aya düştü ve tecil yaşları düştüne yazikki benim de tecil etme hakkım doldu kaçak durumuna düştüm kaçak durumuna düşüncede bedelli askerliktende yararlanamadım. Mecburi gittim ankara acemilik zaten işlerin yoğunluğunda okul telasından gitmeyi düşünmüyordum o psikolojiye hazır değildim gittim 3 gün sonra içim daralmaya zorlanmaya ve yapamamaya başladım daha önce de psikolojik tedavi falanda görmedim ama 13 gün acemilik yaptım usta yerimde aynı yer cıktı sonra ustaya geçtim ve aldığım tüm bilgiler ile çürük aldım çünkü yapamadım yapamıyorum için daraldı korkular sardı zorlanmaya başladım yemekleri çok kötü zaten hiç bir şey yiyemiyordum şimdi geldim özel şirkette fort otosan gibi fabrikada çalısıyorum hiçde sorun olmadı yardım isteyen yada bilgi isteyen herkese yardımcı olabilir.
yenitekno41@gmail.com mail atarak yardımcı olabilirim
Kurumsal bir firmada işe başlayacaksa yanlış beyan vermek işvereni bilerek yanıltmak tazminatsız işten atılma sebebidir
Size tavsiyem iş hukukundan anlayan birisinden destek almanız
Arkadaşın dediği gibi işe girerken muaf nedeninizi tabi ki söyleyin yalan söylemeyin ama bu rahatsızlığınızı yendiğinizi askerlik sürecinde yaşadığınızı söylerseniz ve hap kullanmadığınızı söylerseniz işe girmenize engel olucak bir durum bence yok ama kullanıyorsanız ve hastalığınız geçmediyse anksiyete geçiçi bir durum normal sivil hayatta çoğu insanın yaşayabileceği bişey bu sizi deli veya engelli yapmaz önemli olan hastalığın devam edip etmediğini kanıtlayabilmeniz bunu belge ile görüntü alarak işe verirken gösterebilirsiniz sizden bişey istenirse
Ben sizin ilkokul mezunu olduğunuzu düşünüyorum beni sakın ola ki yanlış anlamayın sizin için en faydalı şey şu an mezuniyet yani lise diploması almanız sizleri aşağılamak için söylemiyorum özellikle sakarya gibi bi yerde ki ben de sakaryalıyım 1 organize 2 organize 3 organize bu bölgelerde seni işe almayacak kimse yok sanayi bölgesi sakarya da
Yalnizbirisi furkanerdal umarım her şey gönlünüzce olur benim tecrübelerim yaşadıklarım bunlar lise diploması yoksa hayatta pek öneminiz yok arkadaşlar ne yazık ki hayatın gerçekleri dişinizi sıkın sizin için en iyi olucak şey diploma demiştin dersiniz sevgiyle kalın.