Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe sağlam statüsünde başladım. 98 yılında %70 rapor aldım. Nasıl emekli olabilirim?

hamiokur61

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
iyi günler diliyrum herkese..
işe özürlü kadrosunda başlamadım..ama 3-5 ay sonra o zaman verilmiş olan (1998 sonu) %70 kalıcı özürlü raporum bakanlığa gönderildi, ve gelir vergisi indirimim düzenlendi..
15 yılda malulen emeklilik durumum ne olur?

ilk ssk lı olduğunuzu tarih, doğum tarihi (gün,ay,yıl olarak) ve kacıncı derece vergi ind. hakkı aldığınızı bize söyler misiniz

:)) acele cevaplarınız ve ilginiz için gönülden teşekkürler.. forumların acemisi olmamın eksikliğini yaşattım sizlere..özür.. :)

1989 dan beri diz üstü amputeiyim.. %70 raporum var.
657 e tabi olarak kültür ve turizm bak. na bağlı olarak çalışıyorum..
98 mayısta bakanlığa işçi kadrosuyla girdim..
98 aralıkta memur sınavıyla memuriyete geçtim..
aynı dönemlerdede raporlarımı bakanlığa ulaştırdım.. gelir vergisi indiriminden faydalanmaya başladım..
askerliğimi de 18 ay borçlandım..

durumum bundan ibarettir... tekrar teşekkürler.. :)

hamiokur61:
sen ilker abinin cevabı yaz
doğum tarihiniz gün ay:?
sigortaya ilk giriş gün ay:?
vergi indirim rapor oranı:?

657'ye tabi olduüunuz için: Memur olmadan önce %40 ve üzeri işgücü kaybınızın bulunduğunu raporla belgeleyebilirseniz, 5400 gün hizmet süresi ile emekli olabilirsiniz. Başka hiç bir şart aranmaz emeklilik için.

Dayanak: 5510 / Geçici 4. madde
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.
Yani tek yapmanız gereken 1989 tarihinden bu yana diz üstü ampute olduğunuzu raporla belgelemektir.

Not: Başlıkta yer alan ve yanlış bilgi içeren önceki mesajları sildim.

Üst Alt