Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı için ödenen para hiç bir işe yaramıyo! Devlet bunu neden yapıyor!?

kemrek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İki kulaktada cihaz kullanıyorum. Teki arızalandı tamire verdim ve zor olacağını söylediler, belki de olmayacak. bu arada diğer cihazımın 5 yıl süresinin dolduğunu öğrendim ve bir sevinç kapladı içimi çünkü küçüklüğümden beri hayal ettiğim ama bir türlü alabilmemizin güç olduğu kanal içi cihazı alabilme ümidi vardı. hemen o sevinçle ne yapmam gerekenleri sordum, rapor dediler. hemen hastaneye gittim işlemleri yaptım ve araştırmaya başladım. çok mutluydum. ta ki DEVLET'in yaptığı yeni yasayı öğrenene kadar. Cihaz merkezinde yıkıldım. Yıllardır hayal ettiğim cihazları alamayacağımı anladım...

Ve şimdi soruyorum bunun başka bir yolu yok mudur? Devlet sadece 1 cihaz ödüyormuş, onda da dijital için 315!? Diğeri yine kendi cebimizden ve bu cihazlar öyle ucuz birşeyler de değil, 2. el otomobil fiyatları! bunlar neden böyle yapıyorlar amaçları ney ? Bizlere daha çok yardım etmeleri gerekirken neden böyle bir karar alınıyor ?

Pff bunları yazmam devletin hiç umrunda olmayacak ben yine bir yerlerden para bulup öteki cihazı tamir ettirmeye çalışacağım.. Kusura bakmayın içimi dökmek istedim biliyorum ÜST kurumların hiç mi hiç umurunda değil yazdıklarım...

odyologist nickli arkadasimiz ki kendisi odyometrist oluyor sitede bizleri bilgilendiriyor isitme cihazlari hakkinda
biryerlerde yazmisti bireysel dava acanlara devlet tamamini odeyebiliyormus
ama bireysel yani biz gibi kaz kafalilar davayla ugrasmam diyenler devletimizin evladi degil yirtikca mahkemede ugrasanlar tam oduyormus burokratlar sayesinde

odyologist nickli arkadaşımızın konu ile ilgili bilgilendirmeyi bulamadım ya.
İlker abinin verdiği linkide inceledim, bizim avukat tanıdığımız var onunla irtibata geçeyimmi yani ?

devlet yardımını gittikçe azaltıyor mu?
ben 2005'te cihaz alırken 1.450 TL'lik cihazın 850 TL'sini ödemişti.. şimdi 315 TL???

teknoloji gelişip cihaz fiyatları arttıkça ters orantılı olarak yardımı düşürüyorlar sanırım...

ilginç......

gerek vısıon gerek odyologıst arkadaslarımız dıjıtal ısıtme cıhazıyla analog ısıtme cıhazı arasında ne fark var bolumunde ısıtme cıhzları hakkında cok guzel bılgıler verıyorlar

Belediye ve özürlüler merkezi iş birliği ile hemen hemen her sene uygulanan 500 adet sıemens marka djital işitme cihazı yardımı yapılmaktadır. Ben geçen sene 2 tane almıştım tamamiyle ücretsiz olarak. Eğer web sitelerindeki gelişmeleri takip edersen ücretsiz olarak edinebilirsin kanısındayı. saygılarımla.

benimm kanall içiii kendiimizz aldıkkk ..... ama takmıyorummm eğer 2 tane kanl içi istiyorsann diğerinidee başka birininn bağkurundan yada sigortasından alll birazz cin gibi olunnnnnn:D:D;)

ssk işitme cihazları karşılıyormu sadece emekliler işitme cihazı ücretsiz sahip olabiliyor biliyorum. ama çalışanlara yok bazı iştme merkezlerdeçalışanlarada ssk karşılıyor diyorlar ama 1000tl 750 vermeniz gerekiyor diyorlar kandırmaya çalışıyor.zaten sskla anlaşması yokki yani çalışanlar için.devlet iştme cihazları yüklü ücret nedeniyle ihaleri iptal ediyor hem emeklilere neden bedava veriyor.saygılar

Emre kardeşim öncelikle merhaba. Ben devlet hastanesinde çalışan bir odyometristim. Biz hastanın cihaz almadan önceki safhasını gerçekleştiriyoruz. Cihaz alma kısmı bildiğin gibi işitme merkezlerinden oluyor. Oralarda çalışmadığım için cihaz fiyatları hakkın çok fazla bir bilgim yok. Bildiğim kadarıyla önceden devlet cihazın büyük bir kısmını karşılıyordu. Ama şimdi öyle değil. Dijitallerde 300 civarında analoğda 200 civarında bir ödeme yapıyor. Buda devede kulak gibi birşey. Hepiniz haklısınız. Sağlığın her bölümünde durum böyle yaklaşık olarak. İnsanlar çaresizlik içinde. Burada benimde o kadar çok hastam varki maddi imkansızlıklar yüzünden cihazını alamayan. Durumu çok kötü olanlara bazı kuruluşlar yardımcı oluyormuş ama ne nederece yeterli tartışılır. Cihazların o kadar çeşidi varki iyisi kötüsü her pazarda olduğu gibi. Seçim yapmak zor sonrasında almakta bu şartlarda. İlker arkadaşımın dediği konu hakkında bir bilgim yok. Bu konuyu en iyi avukatlar bilir. Ama böyle bir şey varsa uğraşmanı tavsiye ederim. Emin ol bende avukat arkadaşımla konuşup hastalarımı bu konuda yönlendireceğim en kısa zamanda.Kanal içi diğerlerine göre pahalı bir cihaz ve her işitme kaybına uygun değil. Senin işitme kaybının derecesi ve tipi nasıl bilmiyorum. Sırf satmış olmak için satan yerlere ve cihazın görünüşüne aldanıp alma tavsiyem olsun. Uygun cihaz çok önemli. İsterdimki elimde bir sihirli değnek olsun ve ihtiyacı olan herkese yardım edebileyim. Hepinize mutluluk dolu sorunsuz günler diliyorum.

valla cok sevindim odyometrist
devlette calisip sitelerde bile olsa biz isitme zorlugu cekenlere yardima hazir
cihaz satmak icin seferber olan marka reklami icin yardim niyetide gecerlide
vision hocamiz gibi satmak icin degil bilgi vermek icin olanlari daha hosuma gitti
ben diyorumki;bireysel dava acalip herkes hakkini ararsa koparabiliyormis mademki
sizin avukat bizlere bu dilekcenin sozlerini yazip sizde siteye koysaniz
biz isistmekte zorlananlar zaten az para kazanir emegimizin hakkini genelde alamayiz ne kadar ozveriylede calissak
avukatlarin merhametine bazilarininda yolmasina meydan vermeden kendi davamizi kendimiz acip ozguvenimizi daha cok kazanarak sevinmemize vesile olurmusunuz odyometrist arkadas

shukufecim araştırıyorum. En kısa zamanda bir imkanı varsa bulup buluşturup sizlere yardımcı olmaya çalışacağım emin ol. Söylediklerin için teşekkür ederim. Ben mesleğimi çok seviyorum. Hiç bir zaman çıkar gözetmem. Elimden geldiği kadar yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana. Tabiki bizlerinde bilgileri sınırlı ama genede araştırır öğrenip merak ettiklerinizi sizlere ulaştırmak için elimden geleni yaparım. Ben sizlerin yanındayım. Kendinize iyi bakın.

Üst Alt