Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanıp da baş ağrısı çeken var mı?

Gulsen441

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
konuyu nereye açacağımı bilemediğimden buraya açtım uygun yere taşınılmasını rica ederim sayın yöneticilerden.

İşitme cihazı kullandığı için baş ağrısı çeken varmı veya söyle sorayım işitme cihazları baş ağrısı yaparmı?

ilk başlarda duyduğun ses seni rahatsız edebilir buda baş ağrısı yapabilir buna zamanla alışırsın .ama işitme cihazın sesini gereğinden fazla açtırma buda baş ağrısı yapıyor özellikle bende yüksek frekansları çok açtırdımı baş ağrısı yapıyor ses dahada mekanik hale geliyor ve buda bnde baş ağrısı yapıyor.

işitme cihazları hiç bir ağrı yapmaz..ama yetiştinken takmakla çocukken takmak belki farklılık gösterir..ben böle bişi yaşamadım bilmiyorum....
yada disebellerin durumuna göre değişkenlik gösterir...
bazılar uğultudan,gürültüden rahatsız oluyor ama bence bu cihazı takmamaya bahane gibi...
doktor uygun görüldüyse takılacak...ister uğultuyla ister baş ağrısıyla olsun...cihazların yan etkisi yok ki mide bulandısı baş ağrısı yapsın;););)

gökçe bende 8 yaşından bu yana takıyorum ama asla baş ağrısı gurultu vs...dertleri olmadı çokta rahat bir şekilde bütünleştik cihazımla;)
benim ömrü törpüm canım,canımın içi o benim ;)
çocuklar evet soruyor çünkü alışılmış bir durum değil dikkat çekiyor merak uyandırıyor...
bu durumu uygun dille anlayacakları bir şekile anlatmak gerekli...
ben o zaman kulağım duymadığı için yanıtını veriyorum ama bazen meraklı çocuklar anlayamayabiliyor gözlük takıyosa gözlüğünden örnek veriyorum ;););)bu daha iyi algılamalarına sebeb oluyor...
ama onların meraklı bakışları beni çok güldürüyor...onlar şaşkın bakarken sorunun geleceğini anlıyorum:D
KOMİK YAHU...

Analog cıhazlara alısmak ıcın sebatla takardım koklear oncesı o zaman basagrım cok olurdı
dıjıtallerde hıc olmadıDıjıtal cıhazlada bırkac programa ayarlanıyor
duruma gore program hangısıyse o programa gecınce ses fazlalıgı olmuyor rahatsınız
koklearda oyle bır program deıstırme olmadıgından hep bu koklear analog demısımdır

6960.jpg

Arkadaşlar bilgilerinizi paylaştığınız için hepinize tek tek teşekkür ederim.

Sayın gokçe,

Ben 10 yıl önceki işitme testimi kaybettim malesefki kaybetmeden önce bakmayı akıl etmedim çünkü o zamanlar bu konularda çok bilgisiz ve tecrübesizdim.Elimdeki olan tek testi test olup olmadığıda süpheli resimle buraya ekliyorum.
İlk defa sgk den cihaz almak için müracat ettiğimde samatya devlet hastanesi ve eyüp devlet hastanesi bana işitme cihazı kullanamazsın yani cihazla duymazsın dediler,rapor vermediler.Daha sonra özürlü kartı çıkarmak için rapor almak için gittiğimde haseki devlet hastanesi bana %52 oranında rapor verdi ama bu raporla cihaz alamıyorum çünkü sürekli yazmasına rağmen özürlü kartı almak için verildi yazıyor.işitme kaybın çok ileri derece dediler.bence sağ kulak %99 sol kulak %80 falandır.doktorları dinlemedim kendi imkanlarımla özel test edip anolog cihaz aldım ve 10 yıl o şekilde idare ettim o zamanlarda sık sık başağrılarım oluyordu cihazı çıkarınca girdiğim sessizlikten o kadar memnundumki oh be dünya varmış dediretcek kadar.
sonra anolog cihazım bozuldu rapor almanın zorluğunu bildiğimden yine kendi imkanlarımla digitalı aldım ama alırken bilgisiz olduğumdan odyologun verdiği cihazı pat diye aldım ayarlarını bile bana sormadan yaptılar :(
Sanırım ayarlar bana göre olmadığı için sorun yaşıyorum ve ayarları yeniden yaptırmak içinde çekiniyorum çünkü her gittiğimde bana ayarların doğru olduğunu ama yeni bir işitme cihazına daha ihtiyacım olduğu için yani tek cihaz yeterli gelmediği için başağrısı çektiğimi söylenmekte.yeni bir cihaza ihtiyacım olabilir ama sanmıyorumki odyolog hanım beni düşündüğünden bu kadar ısrar ediyor.ilk fırsatta Göztepe/kadıköy tarafına gidip araştıracam cihaz ayarını daha iyi yapabilen bir odyolog bulmak için.
Yaklaşık 10 yıldır cihaz kullanıyorum ama sürekli değildi.o zaman cihazım anologdu son bir yıldır digital oticon sumo kullanıyorum.

bana degisik geldi pek anlamasamda isitme durumunuz benden iyi gibi cikardim ansizin
:) bu size fayda etmez demeleri allahin emri nasi cihaz satsinlardi iyi kalite bir cihaz iyi kullaninca cabuk bozulmuyo bikere madem sesler yetersiz geliyo neden basagrisi yapar diye sormadinizmi basagrisi yuksek sesle kullandigimizdan olur bildigim
hangi marka model kullaniyosunuz cihazi ansizin derdini soylemeyen derman bulamazmis
eger kullandiginiz markanin satildigi ayarlarinin yapildigi bir isitme merkezinin bilen biri olursa size tavsiye edebilir sitede her cihaz satanda hep para dusunmuyoya basisi insana deger verir bu saticilarda bence
oticon sumoyu ben iki kere denedimdi hic sevmedim begenmedim

Bir bana olmuyo işitme cihazları ya verem olacağım.. En azından kullanabiliyorsun baş ağrısı da yapsa problem değil bence ama tabi ki acil şifalar dilerim..

baş agrısı bendede oluyor fakat bu ara orta kulakta kemik erimesinden kaynaklı bi sorun ayşıyorum cihazla bile duymam agırlaştı bir dr den geçmem lazım

ankara yaziyo falim hangi doktora gitmeyi dusunuyosunuz ankarada
ben hacettepede levent beye ameliyat olurdum simdilerde o hastanede ameliyat yapmiyomus iyi bir doktor arayisindayim benimde kulak fena halde agrimaya basladi koleastotam ameliyati gerekli

Sevgili shukufe,cihazım oticon sumo Dm markadır.Şikayetlerimi söyledim ayarlarda değişiklik yaptı bir hafta yeni ayarla denedim bendeki baş ağrısı geçmedi tekrar gittiğimde başağrılarımın başka sebepten kaynaklandığını yapabilecek bir şey olmadığını söyledi.

Sevgili gokçe,evet işitme kaybım çok ileri derecede bunu biliyorum çünkü cihazsız kıyamet kopsa haberim olmuyor kendi sesimi dahi duymuyorum.
koklear ımplant ameliyatı duydum ama doğrusu cesaret edemiyorum korkuyorum çünkü baş ağrısı zaten çekiyorum sağlımı tamamemn kaybetme riski var önce şu başağrılarımın sebebi kesinleşsin diyorum bunun içinde artık doktoa gidip rontgen çekmek şart oldu.oticon sumu DM için herkes çok kaliteli diyor anca her iki kulakta kullanmak şartıyla ben maddi imkansızlıktan bir kulağa alabildim bakalım zaman ne gösterecek hayırlısı artık.

Sevgili falım bencede işitme cihazı başağrısı yapıyor çünkü kapattığımda başağrım tamemen geçmesede bazen hafifliyor ama cihazdan kaynakaldığı yüzde yüz kesin de değil.
Sizede geçmiş olsun ihmal etmeyin.

Sevgili plumeria,valla dayanılacak gibi olsa dayanmaya çalışacağım ama malesef hayatı zindan ediyor :(

İlahi gökçe gecenin bu saatinde güldürdün beni :))))

Şükür aç kalmadım hayatımda :) allah bırakmaz bundan sonra inşallah.
Stres yok sakin kendi halimde biriyim zorlan sinir eden olmazsa :)

İşte kookler ımplatın risklerini göze alamıyorum birazda özel sebeplerim var bu yüzden cihazla sürünmeye devam :)
Yüzlerce koklear ameliyatı olupda duyabilen sanslı kişilerden olacağım umudum hiç yok inanki.
Tecrübelerin için tşk ettim...

seslerden rahatsiz olup basagrisi ceken isitme cihazini cikarinca basagrisi gecen biri ne mutluki size kulak cinlamalarinizi bastirmak icin cihaz kullanmak zorunda degilsiniz
bu durumda iki kulaga cihaz takmakla basagarinizin iyi olacagi varsayimini dusunmeniz nasi oluyo ki
koklear implantta ses cok yuksek oluyo analog cihazlardan daha cok rahatsizlik veriyo cokta sevimsiz robotik teneke gicirtisi gibi insani sersem ediyo ben kokleari kullandiim zaman hep duymak zorunda olmadigim zamanlar cikarirdim
dijitalden dijitalede ses farki var
bu oticonun seside rhatsiz etmis sevimsiz gelmisti bana
ama bi gaes e gittigim zaman senin kaybina bu cihaz daha iyi bunu al dedigi spax sesi cok iyiydi hic rahatsizlik vermedim bu odyometristin becerisimi yoksa cihazin kalitesimi bunuda bilemicem

Sevgili shukufe,

Ben cihaz kullanmadan 10-12 yıl belkide daha uzun zaman önce kulaklarımda çınlama oluyordu cihazda kullanmıyordum.Yani o zaman işitme cihazlarının varlığından habersiz yaşıyordum.
Cihazla tanışmadığım yıllarda kulaktaki çınlamaları biliyorum,yani kulak çınlamaları bana yabancı değil ama cihazla değil kendiliğinden geçti benim tahminimce işitme kaybım tamemen ilerleyip işitmem sıfırlaşınca çınlama kesildi.
Cihazssız kendimi ıssız bir adada tek başıma sanıyorum o kadar ki sessiz bir ortam.
Tabi bazen bu sessizlik aslında bir nimet :) Misal televizyon,müzik sesi,çocukların sokaktaki bağırma sesi,pazarcıların bağırmalarından rahatsız olduğumda çıkarıyorum veya kapatıyorum, sessiz ortam da baş ağrısıda olmuyor ama sürekli takmayıncada kulak tembelleşiyor.
Anolog cihazım bozulup cihazsız kaldığım dönemde sağ kulak sol kulaktan %50 iyi duyuyorken cihaz kullanmadığım için şu anda çok az duyuyor.
Acaba sağ kulağıma cihaz kullanırsam eski haline dönermi sağ kulağım ?
Bu arada ben kullandığım cihazla sadece sesleri duyabiliyorum anlama yok,dudak okuyabildiğim için yüzüme karşı konuşulunca konuşmaları anlıyorum arkam dönükken sesden başka bir şey duymuyorum.
Cihazlıyken,musluktan akan suyun sesini,bardak kırılınca çıkardığı sesi,kapının zil sesini oda kapısı açıkken,çalan telefonun sesini falan duyabiliyorum.Misal muslukta akan suyun sesini musluğu kendim açtığımda duyabiliyorum başkası açtığında duyduğumda sesi ayırt edemiyorum.Cihazla 50-60 metre uzaklıkta camide okunan ezan sesinide duyabiliyorum.

duyma durumunda ayni beni anlatmissiniz benimde ayni hep dudak okuma olsun isimize gelmeyince veya birazicik kil oldugumuz zaman konustugumuzun yuzune bakmayiveririz :) buda bizim isimize yaradigi cok olmustur
isitme kaybi artip cinlam iyilesrseydi bu cok iyi birsey olurdu =duyma ama cinlama= benim koklear cikarilan kulagim dibine kadar olu:( koklea bitmistir kulak kikirdak kemigi kulak deligine dikildi ameliyatta tamamen tikali
su halde oyle felaket bir cinlama degil keskin keskin otme varki tarif edemem o koklear cikarilan kulakta obur kulak daha iyi ama isitme cihazi cok karetmiyo cinalmada obur kulaga
bazenkemik iletimi cihaz taksam = duymak degilde =cinlamaya iyi gelir dusuncesiyle gel gorki kulak arkasindaki kemige hafif hafif vurup bakinca ses deyok yani koklea bozulunca kemik iletimide yok:(

duyma durumunda ayni beni anlatmissiniz benimde ayni hep dudak okuma olsun isimize gelmeyince veya birazicik kil oldugumuz zaman konustugumuzun yuzune bakmayiveririz :) buda bizim isimize yaradigi cok olmustur..

ilahi shukufe aynı ben dermişim :)
ben şuanda kulak çınlamasından muzdaripim ama ne yapalım idare ediyoruz..çok şükür demekten başka çaremiz yok..

zordur cinlamaya katlanmak firdevscim alismakg erekkk:(
isitme cihazi burda ise yariyo sen obur kulagina niye takmiyosunki cihaz sonucta koklear implanta feda etmedin

shukufe canımm tek kulağıma alıştırdım..işte 10 yaşımda iki kulakta istemedim.. diğer kulağımın duyma oranı cihaz kullandığım kulağa göre daha yüksek fakat işte tembelliğe alıştı..
kulak çınlaması içinde ilaç alırım çok şideetli olunca..naparsın katlanıoz işte..koklear ımplanta gelince istanbulda ilk uygulama yapılan merkezlerin gözdesiydim..ççok araştırdım ve hayır dedim...iyikide demişim..

duyma durumunda ayni beni anlatmissiniz benimde ayni hep dudak okuma olsun isimize gelmeyince veya birazicik kil oldugumuz zaman konustugumuzun yuzune bakmayiveririz :) buda bizim isimize yaradigi cok olmustur..

İşime gelen gelmiyen diye bir şey asla söz konusu olamaz böyle bir şey yapmam gerçekten.shukufe senin espiri niyetiyle yazdığını biliyorum :) Ben rahatsız edici gürültüden kurtulmak için kapatıyorum cihazımı,buda uzun süre devamlı cihaz kullanmadığım için bazı yüksek gürültülü sesler beni çok rahatsız ediyor.Sokakta cihazımın sesini 3 derecede açıyorum çünkü az açtığımda dalgınlığımla hızla üstüme gelen bir arabayı fark edemeyebilirim ama evin içinde kapalı alanlarda sesi biraz kısıyorum.

koklear ımplant hakkında olumlu yazılar okumuyorum %20 de olsa var olan umdum bu olumsuz yorumları okudukça günden güne kayboluyor.Sizleri suçladığımı sanmayın sakın elbetteki yaşadığınız her şeyi olduğu gibi paylaşmalısınız tecrübeleriniz biz işitme engellilere doğru karar vermeye vesiledir.

espri degil valla billa hep atik becerikli oldugumdan her isi benim uzerime yikcak millet ee burda enayi vardi :)kendi yapabileceklerini yapsin millette bende canimi sokakta bulmadim dogrucasi :) isin icinde nasisa sagirim dimiya niye kullanmayayim yaaa niye olmadi diye eksiyene lafim hazir; baska zaman sagir diye canimi acitmasinlar o zaman
sairlik problemi dalginligi affetmez her an tetikteyimdir cunku duyamam anliyamam tetik durmazsam aliskanlik

ansız kardeşim kayıplarımız cok yakın 108 95 db benım kaybım öncelıkle anolog cıhaz ile bas agrısı sorunu gıderılmezbi meseledir
dijitallerde ise benım tur kayıplara ayarı tam olarak yapamıyorlar uygun ayarı bulana j-kadar benım bıle bas agrısı oluyodu şu an
cok guzel ve memnunum telde bıle konuşmaya basladım senın baS agrısı muhtemelen cıhaza atılan yanlış programdandır uygun ayarı bul sorunun kalmaz
gecmiş olsun

levent senyar ogluna 3 defa amaliyat oldum şimdi dr araşındayım hatta hastane hacattepeden sogudum bi, amaliyat ı 6 ay bekledim bende kızdım olmadım şimdide zonkluyor kulak arayış içindeyim

bende levent beye giderdim hacettepeye
1 subattan sonra ozel ogretim uyesine ucretsiz muyayene olucaz diye erteledim ayaklarim suya erdi
artik levent bey ozel muayenehanede bakiyormus hacettepede ameliyat yapmiyormus telefonu 03124266800 ama hangi hastanede ameliyat yaptigini bi telefon ettirip ogrenemedim
bende doktor aryisindayim levent beye gidicem muayenehanesine ama ucretler tahlil rontgen ameliyat ozel olunca ucar altindan kalkabilecegimi sanmiyorum
kulagim agrikesicilerle agriyi gecirmeye ugrasiyorum

Sayın ekremm,
Öncelikle teşekkür ederim.Kullandığınız cihaz oticon sumo DM markamı ? Ayarlara hangi progamları yüklediniz acaba ?
Sizede geçmiş olsun.

...ansızın...;

elimde 2 marka cihazım var widex senso po 38 bte ve oticin sumo dm modelleri
her iki cihazda 144 85 db faydalı ikisindende memnunum fakat widex ince seslerde ayarı oticona göre biraz daha zayıf uygun ayarı bulana kadar cok cektim cihaz için atılan program db lerini tam olarak bilmiyorum bu sorunu günlük seslerin cogunu deneyerek giderebilirsin

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ekremm bey.

Üst Alt