Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanmak istemiyorum. Ne yapabilirim?

cancagız87

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar..
22yaşındayım. öncelikle sorunumu anlatayım. küçükken soğuk algınlığından dolayı kulaklarımda ve bogazımda iltihaplanma olmuş doktor iltihap patlasın die kulak zarını çizmiş tam olarak neyden bilmiorum ama doktor hatası olarak orta kulağımda çöküntü oluştu..
en son askeriyede sivil memurluk için iş başvurusu yaptım kazandım ve sağlık raporu için gataya gittim. kbb de işitme testine tabi tutuldum ve sol kulağımda %52 sağ kulağımda %48 lik bi kayıp çıktı. ve elendim..
duymamda sorun olduğunu biliodum ama bu derece yüksek olduğunu duyunca şok oldum. yıllar önce 12 yaşımda falan kulak arkası işitme cihazı kullanmıştım ve çok sorunluydu. sürekli bi hışırtı ve bişey yaklaştığında cihaz ötüodu.. kullanmak istemedim ve uzun yıllar böyle yaşadım..
şimdi bende korku başladı bu işitme sorunum benim iş hayatıne girmeme sorun olur mu, memurluk yapamıcak mıyım?
işitme cihazı kullanmak istemiorm. kısaca psikolojik olarak çökmüş durumdayım..
lütfen yardım edin neler yapmam gerekio

arkadaşımmm kabulleenmen biliyorum zor olcak ama mecbursun.. bende takmak istemiyorum benim ortam çok alaycı insanlar biliyormusun... onlarınn yannında takmıyorumm budurummdaa ailem kendini yırttı praladıı ama boşş en sonnunda babam dayanamdı kanal içi bir cihazz aldııı kulllak arkası cihaza göre çok daha ii dii ama ben yine budurumda sık sık takmıyorummm korkuyorumm rezil olcam diye ailemm busefr üsttünüü güzel yara bandlarıyla kapadıı güzel düşündüler ama bu serfr akrabalarımm her gelişi gidişinde soruyorlar kullağında neden band varrr işte böyle artık sık sık takmaz oldumm... eğer senin böyle bir sorunun yoksa kanal içi kullan rahat ett inan bana cihaz takmak duymamaktan daha iyi çünnkkü arkdaşarınınn yanındasınn eğr duymuyorsan ozzamn küçükk düşüyor insann ... cihaz takmadan önce bir doktora görünn bak cihazssız tedavis var mı yokmu diye eğer varsa tedavvii ne mutlu sana çünkü malesef benim için böyle bir tedavi yokk işşalah seninkinin tedavis vardırr.... umarım derdine azda olsa yardımcı olmuşumdurrr :)

:confused:inamıyorumm acba benimdee çıkacakmıııı eğer çıkcaksa yaşayammm kimse benimle evlenemzz herkez benle daha çok dalga geçecekkkkk:(:( şaka bir yana herkeste bu ilerleeme oluyormuuu:confused:

Kalem;
İşitme cihazı fayda vermez ise kulak yapınızda uygun ise Cochlear implant ameliyatı yapılabiliyor tabi sigortanıızın karsılaması durumunda bende implnat kullanıyorum cihaz gibi sesleri yukseltmiyor duydugunuz sesi beyine iletiyor direk

benim için bir tedavvii yokk dünyam çoktan başıma yıkıldı kalem ablaa işşalllah bu arkadaşımızaa böylet bir fırsat gelirrr..

Kalem;
Cochelar implant işitme cihazı değildir buraya dikkat etmeni öneririm biyonik kulaktır.

Kalem;
işitme cihazı sadece kulak hiç duymadıgı zaman, yani kulak artık ölmüşse bir işe yaramaz, faydası olmaz

blackman34;
Burada implant devreye giriyor işte

arkadaşlar bende çınlama yada kulak akması falan yokk..sadece işitme kaybı var bazen konuşulanları zor algılıyorum ama yinede anlıyorum..işitme cihazı kullanmak ağırıma gidio ama yinede kullanmayı düşünüyorumm..tek korkum şu bu gittikçe çokmu ilerliyo durma durumu olmuomu..işitme cihazı küçükken takmıştım çok ses hışırtı yapıodu biri yaklaşınca ötüodu.. onu takarsam daha beter olucak kulağım die korkuorm..

----------

bide benim de tedavim yokmuş..doktorlar öle söledii.bu kayıp kalıcı yani..tek çözüm yolu cihaz dediler.. düşündükçe dünyam kararıo yaa..çevremde bilio burahatsızlığımı ama benden başka takan yok..çünkü ben demesem kimse anlamıo kulağmda kayıp olduğunu

bakk çevredeki yakınlarının çoğu biliyorssa tak gitsinn beklemin bir faydası yok artıkkk

merhaba ;

işitme cihazını gözlük gibi düşünün göremiyen nasıl gözlükle görüyosa duyamıyan da o cihazla duyuyo, bence harika bi alet kim buldusa allah razı olsun hiç utanmayın, çekinmeyin takın rahat rahat duyun keyfini çıkarın.Kimene ya benim cihazımdan biri çıkıp tek kelime etse cihazım için selam vermem valla beni kabul eden böle etsin bi dünya arkadaşım var hepside bu ihtiyaç valla tak diye hep bana destek oldular ben hiç takıntı yapmadım sağır duymaz uydurur dedirtcenize duyun kimseyi de takmayın tek kelime edene de selam bile vermeyin, demekki zaten dostunuz deilmiş diye düşünün....

sende annem gibi konuştunn haa oda ablamı örnek verrek.. neymiş canımm bakk ablana taktığı pencerlerden daha güzelll oysa alkası yokk gözlükk ablama okadar yakışmıkkkii .. bende gözlük alım takcammm üstelikk gözlükler artııkk moda olmuşş sınıftakilerr ay bende dinledirici aldımm yok neymişş gözüm ağrıyorr roman okurken ders çalışırken takıyorummm falan filan diyerek sallıyorlarr...

miletin ne dediini takmamak lazım ....takılcak olan cihazımız onu takıp mis gibi duymak keyfini de sürmek lazımmmm.

cancagız87;

askeriyede elenmenizin nedeni o an için engelli kadrosunda eleman alınmamasıdır... bence size engelli bile denilmez çünkü 52 DB - 48 DB'lik kayıpların sizi fazla etkilemediğini düşünüyorum...

yıllar önce kullandığınız cihazdaki hışırtı saçlarınızın mikrofonla temasından kaynaklanıyor olabilir.. cihaza bir şey yaklaştığında ötmesi de normal... feedback önleyici cihazlarda bile bu ötme yaşanıyor...

anladığım kadarı ile işitme kaybınız progresif değil... bu yüzden endişe etmenize gerek yok...

memurluk konusuna gelince , ben 10 yıl önce her iki kulaktaki işitme kaybına karşılık gelen %50 işgücü kaybı ile devlet memuru oldum... memur olamam diye endişe etmeniz de yersiz...

işitme cihazı kullanmadan normal yaşantınızı sürdürebiliyorsanız kullanmayın tabiki... fısıltıları da duymayıverin, o kadar önemli değil.. :)

henüz hayatın başındasınız genç arkadaşım.. karamsarlık ve endişe yapmayın... bir kapı kapanırsa başka bir kapı açılır, bunu hiç unutmayın...

yeter ki içinizden umudu, yüreğinizden sevgiyi eksik etmeyin...

anti oksidan

söyledikleriniz ve düşünceleriniz beni okadar rahatlattıki anlatamam hatta şuan ağlıyorum..bilmiyorum kafaya o kadar çok taktımki önceden takmıodum sadece fısıltıları duyamıorm bazen konuşulanları anlamıorm tam diodm geçiştiriodm..formda yazan bazı arkadaşları okudukça dahada endişelendm çünkü çoğu kişi ilerledi falan demiş..hatta önceki durumuma göre ortaokuldaki halime göre falan daha iyi duyduğumu düşünüodm ama testlerde öle çıkmadı şok oldm..zaten Allah a şükür çevremde kimse beni yadırgamıo zaten bunun normal olduğunu sölüo ama ben kafaya takıorm..ayrıca nasıl memur oldunuz anlamadılarmı doktorlar işitme kaybınızı bu beni biraz daha cesaretlendirdi valla.

sevgili kardeşim cancagız87;

işitme kaybı işitme sinirleri ile ilgili ise kayıp progresif (ilerleyici) olabiliyor.. Ama sizinki orta kulaktaki çöküntüden oluşmuş, zira progresif olsa 10-12 yaşından bu yana işitme kaybında mutlaka bariz bir ilerleme olurdu...

1999'da İstanbul Üniversitesi'nin Engelli Memur Alımı Sınavına girerek engelli statüsünde memuriyet hayatına başladım... 2003'te de TSK'ya nakil yaptırdım...

Sizinki biraz talihsizlik olmuş, çünkü TSK memur alımında işi biraz sıkı tutuyor ve her türlü sağlık testine tabi tutuluyorsunuz... Kamu kuruluşlarında memur alım sınavında başarılı olursanız işitme kaybınızın farkedileceğini sanmıyorum.. Ama engelli kardrosundaki memur alım sınavlarını da takip edin, sağlık raporunda en az %40 iş gücü kaybı alırsanız 15 yılda emekli olmak gibi bir avantajı kaçırmak istemezsiniz umarım... :)

Sevgiyle kalın...

cancağız kardeşim sanırım küçükken orta kulak enfeksiyonu geçirmişsin. Bunun bazı çocuklarda tedavisi zor ve uzun oluyor. Doktor parasentez yaptığına göre senin durumunda kronikleşmiş diye düşünüyorum. Bunun tedavisi önce antibiyotikle yapılır ve önce sebep olan neden ortadan kaldırılır. Geniz eti bademcik enfeksiyonu sinüzit...... bunu gibi bir rahatsızlıktan kulak havalanmadığı için zarın arkasında sıvı birikiyor. Buda zamanla zarı çökertiyor hatta deliyor. Muhtemelen sen daha sonra kontrollerine gitmedin gibi geldi bana anlattıklarına göre tabiki bunları senin söylediklerine göre söylüyorum.Durumun şu anda nasıl önce odyoloik sonuçlarını görmek lazım. Ama cihaz önerildi diyorsun işitme kaybın cihaz kullanma döneminin yaklaştığını gösteriyor. İlerleme olup olmadığını 6 ayda yada yılda bir odyolojik test yaptırarak anlayabilirsin. Sonuçları atma ve karşılaştır. Cihaz kullanmayacağım diyede kendini şartlandırma. Emin ol kendine en uygun cihazı aldığında ondan vazgeçemeyeceksin. Ama bunu denemen lazım. Önce iyi bir muayene sonrada iyi bir araştırma yaparak daha rahat yaşanan bir hayata kavuşabilirsin. Kendinle barışık ol. Senin için senden daha önemli kim olabilir. Başkalarının düşüncelerini bırak ve kendine bir iyilik yap. Bu şekilde devam edersen ve işitme kaybın ilerlerse daha zor bir yaşamın olabilir unutma.

kendimle barışıktım aslında ama gata sağlık raporunda bu olaydan dolayı elendikten sonra kompleks oluştu..işitme kaybım az olduğu söyleniyor.işitme cihazı takmayı düşünüyorum fakat işitme cihazının kulağı tembelleştireceğini düşünüyordum oyüzden kullanmak istemiyorum..bilmiyorum doğrumu?? ayrıca son zamanlarda bilmiorm psikolojikmi ama kulağımda acaip çınlama var rahatsız edici boyutta ve yarın kbb uzmanına gidicem..ben ileride daha çok ilerlerse die sürekli evham yapıorum..ayrıca o odyometris testine girince acaip psikolojim bozuluo korkuorum yani şimdiye kadar oyüzden doktora gitmedim ama gidicem artkk:(

cihaz takmak istemiyorsun anladımda bu daha kötü olur işitme kaybın çogalır kullanmanı tavsiye ederim ben 5 yasından beri kullanıyom kim ne derse desin bana bu benim saglıgımdır kllanmak zorundayım bişi de deseler bana umurumda olmas

beyazgeceler;
Diyene bak önce kendin taksana cihazını sonra millete akıl ver. Dostum cihazını tak duymamak cok zor ben hiç duymuyorum mesela. Hem Benimki cochlear implant ameliyat ile yapılıyor ve sizin işitme cihazınızdan daha büyük. Senin duymanı sağlayacaksa millet baksa ne yazar bakmasa ne yazar.

----------

cancagız87;
Odyometri birazda sana bağlı bir durum yani verdiğin cevaplara göre yazıyor odyometris kağıda İŞitme cihazı takmazsan zaten kayıbın var kulağın körelir bu kez cihazda fayda etmez sen biran önce cihazını takmaya bak.

yokk kalsınn... gardolap ta duruyorr şuann:) ben mutlu cihazım muutluu ikimizde cok rahatızzzz böylee salı günleri takmaya karar verdim artıkkk:)

bence kullan...cihaz takviyedir çok açarsan işitme cihazını tabiki öter ve rüzgar olursa tabiki hışırdar....verilmiş bişiyi kullanmamak gibi bir saçmalık olurmu yaaa...
12 yaşında kullanmaktan vazgeçmişsin bu sesin rahatsız ediciliğinden değilde utangaçlıktan olmasın???hani kulaklık takıyorumda millet bana bakarda vs..gibi?hııııı?
minicik bişi kullanmıcaksında napacaksın?
kullanmassan dahada beter olacak en azından söleneni duyar algılarsın hayatını kolaylaştırır...iş hayatı hata kabul etmez çünkü ha duyabiliyosan kendine güveniyosan öle idare et...
bu arada bende işitme cihazı takan biri olarak asla çıkarmam cihazımı tek kulağıma takıyorum çıkardığımdada duyuyorum ama tıkanık gibi kulağım ama cihaz taktığımda o tıkanıklık 0'a iniyor rahatlama yaşıyorum...neden rahat varken rahatsızlığı seçeyim??
ama benim doktorum Yavuz Özkan bey zamanında demişti TAKMA CİHAZINI MÜMKÜN OLDUĞUNCA ZORDA KALDIĞINDA TAK :D
ama dinleyen kim :D RAHATIMDAN ASLA VAZGEÇMEM ZORLAYAMAM KENDİMİ ;)

yazılanları okudum da ne bu karamsarlık yahu?
insan yakışmıyor diye sağlığını tehlikeye atar mı ? böyle düşünce olur mu canım benim biraz mantıklı düşün?

yani gözlerin bozuksa gözlük takarsın
kulakların da duyu problemi varsa cihaz takarsın
bir ayağın yoksa protez bacak taakrsın.

yakışmıyor diye düşünülür mü? biraz mantıklı olun, lütfen.
açıkcası ben yazdıklarınızı okudum şaka falan yapıyorsunuz diye düşünmeye başladım. yahu bu kadar ufak bir şey için bir ömür feda edilir mi? kuşların sesini duymak varken onları ''moda'' uğruna duymamak tercih edilebilir mi?

bence biraz mantıklı düşün. üstelik bu gibi şeyler gözlük vs vs takılmazsa zamanla daha da ilerler bu sefer ileride daha çok zorluk çekersin.

bencede başkaları bakıcak edicek görcek diye ben rahatımdan mı vazgeçicem...
İNADINA TAKARIM :D
bu benim parçam bir gün olurda kurtulursam sanmıyorum yaa ÇERÇEVELETİP DUVARIMA ASACAM BİRİCİK CİHAZIMI VALLA ONSUZ BİR YAŞAM OLUR MU YAAA CANIMIN İÇİ :D

OLURMU YA DUYMADAN....:D
5 duyu organından biri...
ama bazen öle bir an oluyor ki...bazen basit bişiyi dikkatsizliğimden duymazken...
bazen DOMUZ GİBİ DUYUYORUM :D :D :D

paaaehhhhhh!!!!!!!!!!!!!!! cihazmııışş onu sildimm hayatımdan bennnn:rolleyes:

arkadaşlar bayağ tepki çektim anlaşılan:)) işin enteresan tarafı çevremde kimse duymuorum die sorun yapmıo takıp takmamam sorun olmaz kimse için ben kendi kendime yediremiorum nieyse çok korkuorm anlayın azcık beni psikolojik olarak yani..bugün doktora gittim kanal içi uygun dediler takmayı düşünüorum ama tembelleşir die korkuodum sölediğim gibi..ya tamamen duyamazsam die korkuorm bide ben çok evhamlı bi insanım yaaa:(:(

hoppalaa sende bi tuaf adamsın cancağız...
onu takmam bunu takmam...
altı üstü bi kulaklık yemes seni korkma...:D
SENİN PSİKOLOJİN BOZULMUŞ KORKMAK DEĞİL SENİNKİ....
YEDİREMEME KENDİNE...
dua ette taktığının İŞİTME CİHAZI...allahın gücüne gider..
diğer arkadaşların canı yokmu nelerle uğraşıyolar???
protezlerle vs. vs...
bilmediğin bir çok medikal alet var...YAT KALK DUA ET O BEĞENMEYİP YEDİREMEDİĞİN İŞİTME CİHAZINA SEN!!!
AAAA SİNİRLENDİM AMA YAA

bence bu kadar katı olmamalısın hayata karşı.
ciaz dediğin nedir ki beyazgeceler? yani çok mu abes bir şey ?
insanları anlamakta zor bazen. yani bunun bir tedavisi var ve sırf görüntü için bu tedaviden vazgeçebiliyorsunuz, öte yandan tedavisi olmayan bir rahatsızlıkta koca karı ilaçları ile tedavi arayabiliyoruz ve genelde eskisinden daha kötü oluyoruz.

yani bu dünya da tek başımıza yaşamıyoruz, hayatı ve zorlukları sadece biz çekmiyoruz, bence bir işin çözümü varken sadece ''diğer insanlar ne der?'' diye ondan vazgeçebiliyorsak, yarın karşımıza hayat i başka bir konu çıktığı zaman ondan da vazgeçebiliriz.

biz bireysel değil toplumsal düşünüyoruz galiba. başkaları ne der? ne der ki? ne derse desin bu kimin umurunda ki? ben galatasaray da sabri sarıoğlu oynamasın istiyorum, bir taraftar olarak. bunu insanlar dikkate alıyorlar mı? :D
kimseni ben umrunda değilsem , neden birileri benim umrumda olsun? yanlış anlaşılmasın burada söylemek istediğim şey şudur;

cihazı takarsınız belki ufak tefek bakışlara maruz kalabilirsiniz, kimdir o insanlar? sizi umursayan insanlar mı? değil... o insanlar sizi umursanmıyor, ancak siz onları umursuyorsunuz. gerçekten çok garip bir durum.

Bu arkadaşlarda güven eksikliği var ben anladım...
Ne olmuş cihaz kullanıyosan dünyanın sonumu...
Görürlerse görsünler sana katılıyorum hakan...
Bunlar böle düşündükçe toplumdaki o bakışlar devam etmeye mahkum...
Ezik insanlarmı takar cihaz???
Saçmalık yaaa valla saçmalık sağlık için takıyorsun...
Utanacak ne var hırlımıyız hırsızmı???
Valla sinirimi zıplattınız....
Komik durum yaa...

Üst Alt