Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanmak kulağı tembelleştirir mi?

cannan

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
işitme cihazı kullanmak kulağı temberleştirimi.
deneyimli arkadaşların düşüncülerini yazmasını isterim

benim bildigim tembelleştirmez bende işitme cihazı kullanıyorum çünkü bir zararı yok

arkadaşlar briniz evet tembeşltiri diyorsunuz diğeriniz hayır dyorr
peki kötü kulağı olumlu yönde iyileştiriyormu yani az duyan kulak cihaz kullanarak duyması gelişirmi

teşekkur ederim soykan verdiğin bilgiler içn demekki bu cihaza bağımlı yaşayacagız buna aşmam şart yani evet bende 2 kulakda var iyi olana verdiler ama ben kötüyede aldım iyi gelir diye ama henüz olumlu bir sonuç alamadım sesleri alamıyor

senin cihazın kulak içimi dijitalmı ben de iyi kulaga aldım ama ayar sorunu yaşıyorum ses ya fazla oluyor yada az oluyor yada grültüyor alıyor insan seslerini almıyor pek memmun değilim yani

kulak arkası benimki oticon go pro benimkisi çok memnunum dijital alıştım

bana da kulak arkası dediler kayıp fazla bende açığım diye kulak içi istedistedim bende 2 kulakda da cihaz var sola kulak arkası dediler ben 2 nede kulsk içi aldım aslında benim niyetim sol yani fazla kaybı olan kulaga cihaz kullanmak digerine kullanmamaktı ama cihaz yeterli gelmedi belki aldığım cihazı geri iade ederim bilmiyorum ama bu durumumdan hiç memmun degilim bazen cihazla bile anlamıyorum insanları o zaman moralim bozuluyor

bende iki tane kulak içi bir tanede kulak arkası var kulak arkası oticon go pro kullanıyorum çok memnunum sag kulagım hiç duymuyo bir kulakla idare ediyorumsol kulaga takıyorum cihazı öle işte ginede şükrediyorum halime:)

arkadaşlar, cihaz kullanımı hiç kulağı tembelleştirir mi! tam tersine cihaz kullanmazsanız kulağınız temöbelleşir. ne demişler, "işleyen demir ışıldar."
soykan diyor ki, evet tembelleştirir, çünkü ben cihaz kullandıktan sonra işitme kaybım 5 dB arttı. bunun cihazın tembelleştirmesiyle ne alakası var? ya cihazının ses ayarı haddinden fazla yüksektir veya sen cihazının sesini gereksiz yere yüksek kullanıyorsunur, böylece kulak aşırı sese (gürültüye) maruz kaldığı için işitme kaybın ilerliyordur.
cannan, işitme kaybının seviyesini bilmiyorum ama madem ki baştan kulak arkası önerdiler, sana tavsiyem mutlaka kulak arkası kullanman. kulakiçi cihazlar dışardan daha az gözüküyor olsa da, güçleri ve özellikleri kulak arkasına göre çok yetersizdir. ayarları iyi yapılmış kaliteli bir kulak arkası cihazla sıkıntın büyük ölçüde hallolacaktır.

isitme cihazi iyi bir seydir
ama odyo olcum diye gidiyosunuz
isitme cihazida deniyeceksiniz
o olmadi baska yere gidip daha iyisini ariyacaksiniz
isitme cihazi saticilari hepside kalifiye odyometrist calistiriyo derseniz cok aldanirsiniz
diceksinizki
onlar okullu
ya biz sagiriz ama cihazi kullanacakda biziz
kulagimizi deneme tahtasi gibi her sese emanet edersek
iste isitme kaybini o artiriyor
denemeyle sabittir
artik cihaz arastirirken dikkat etmezsem bu cok az olan isitmemede veda mi edicem nedir

Benim de bu konuda şüphelerim var..Doktorlar neden işitme kaybı daha az olan kulağa cihaz yazıyorlar?

teşekkür ederim arkadaşlar beni bilgilrendirdiniz benim cihazım var kulak içi
aldım ama yeterli ğelmedi sol kulak ileri 80db sag kulak 57 db ayarlarını yaptırıyorum ama benim istediğimgibi olmuyor soldan insan sesleri gelmiyor ama diğer sesleri alıyorum ben kendime göre araştırmıştım ama araştıramamışım artık anladım daha dikkatli olmam gerekmiş sol kulağı yeni aldım geri vermeye çalışıyorum insan sesi alamıyorum diğer sesleri alıyorum

hiçbirşey orjınalinin yerini tutmuyor bence ne yapsak da olamyacak bence
buna şükür diyorum ama yinede üzülüyorum

elimden geleni uyapacagım
neden geri almasınlar ki denedim ve olmdı ben o na çok para verdim
işime yaramıyor ısrarla vermeye çalışacağım tüketici hakları var
bana yarlı olsa kullanacağım zaten benim amacım duymak

orası ölede ben kulsak arkası aldım kalıbı kulagımı çizdirdi kanattı geri vermedim çözüm buldular şimdi iyi rahatım şükür

Sizin adınıza svindim cihazınızdan memunsunuz kualğınıza uyan cihaz bulmuşsunuz inşallah beim sorunlarımda çzülür. Siz çalışıyormusunuz
ben işte zorlanıyorum o yuzden cihazı önemsiyorum çalışırken zor oluyor duymadıgımı biliyorlar am cihaz varken duymamak beni üzüyor.
Benim anladığım bir onudaha var dr lar neden duyan kulaga cihaz veriyorlar ki az duyan kulaga verseler onun dumasını saglasalar saglam kulak zaten duyoyor . benim mantığım öyle ama onlar farklı düşünüyor

İşitme cihazıyla iyi duyan kulak duyumunu yitirmeye başlayacağından daha kötü olan kulakla eşitlensin diye olabilir mi? daha ağır duyana taksalar bu kulak büsbütün tembelleşecek amaç bunu engellemek olabilir...

Tembelleştirir...Benim doktorum bana kesinlikle sadece çok zor kaldığımda cihazımı kullanmamı Israrla söyledi...Ama kime söyledi :D
Rahatıma düşkün olduğuma ben hiç bir şekilde cihazımdan vazgeçmedim bir gün herhangi bir şekilde veda edersek birbirimize çerçeve yaptırcam :D vucudumun bir parçası canım cihazım :D Kullandığım andan beri bana ne yük yaptı nede bir rahatsızlık harbi sevdim onu :D
Ben cihazımı çıkardığımda duyan biriyim ama asla kendimi sıkamam kasamam dikkatimi vermek için uğraşamam duyacağım diye iyisimi kısa yoldan rahatlık :D
Bazen domuz gibi duyuyorum...:D istediğimi...
Birde iyi kulağa veriyorlar kötü kulağa veriyorlar diye bir şey söz konusu değil tabiki iyi kulağa verecekler sağ duymuyorsa sola takıcaklar bu doğal bişey sebebine gelince....
Beyin öyle bir sistem ki sağ taraf sola sol tarafta sağa hükmeder....Sola takılan bir cihaz sahibi aslında sağ tarafında problem yaşıyordur Yani sağ tarafa takılan takviye sol tarafa destek olur aslında....
Beyin işlevi çaprazdır....Yanlışım varsa düzeltilsin :D

ben calışıyordum işten cıktım cannan bende işyerinde zorlanıyordum ama şimdi evde oldugum için zorlanmıyom cnm

Bende çalştığım iş yerinde zorlanıyorum canım sıkılıyor işten çıkmayı düşünüyorum ama çalışmak zorundayım da . Hala cihaz sorununu çözemedim yeliz olmuyor iştediğim verimi alamıyorum cihaz kulagımda iken duymadığım zaman çok sinirleniyorum ve takmıyorum cihazı. cihaz varkende duymuyorum yokkende neden takıyım ozaman diyorum

Pop star mehtap şarkı bile söylüyor işitme cihazıyla. cihazım olmasa ben duyamıyorum diyor.Bir ara pop starda canlı yayında pili bitti demişti işitma cihazının detone o yüzden oldum demişti :) Spor yazarı ali sami alkış, rahmetli başbakan bülent ecevit, yılardan beri işitme cihazı kullanır. kanal içi olandan. Ve Acun ılıcalı arada sırada kullanır. Zaten Abisinin işitme cihazı firması var. Geleceğim nokta şu. bu saydığım iismlerin maddi durumu çok iyi. en iyi kulaklığı alabilirler. Malesef devletin karşıladığı işitme cihazları çok kötü performansa sahipmiş genel kanı bu. Bir keresinde bana widex marka (dünyada bir numara ) işitme cihazı taktılar. normal insan sesinden bile fazla sesleri çok ilerdeki fısıltıları bile duyuyordum. o anda caddeden bir kamyon korna çaldı kulağım patlıyordu adeta :D ben şuan takmıyorum en iyisini almak için biraz daha para biriktirmem gerekiyor :)

arti evdeki buyuklerin buyruklarinida duymama numarasi yapip bisuru angariyeden kurtuluyosun seni kurnaz soykan

Arkadaşlar cihaz konusunda hata bendede var yeterince araştırma yapmadım yapamadım
bilmediğim bir şeydi
daha önce kullanmamaıştıö hangi marka iyidir kulagıma hangisi uygun bilemedim ne tavsiye eti iseler onu denedin ve aldım cüzzi bir rakalda daegil fyetı baya pahalı aldım ama kayıp fazla ya kulak içi yeterli gelmedi kulak arkasını istemesemde alacagım galiba:confused:

cannan senin kulak içi kullanıyorsunya markası ne cnm

Benim cihazım yelizcigim siemen netro 16 cıc ama yeterli gelmedi bugun iade ettim biraz pahalıydı zor oldu ama biraz kesinti sonunda hallettik. 1 haftalık denemek için kulak arkası aldım oticon kayıp fazla ya bu iyi gelir insallah
şuan kuagımda kulak içine nazaran daha iyi

Evet soykan seninde yazıgın gibi kulak içi istememe ragmen kulak arkası aldım demeke için tabiii duymak istiyorsam bunu yapmam gerek artık anladım:confused:

sarmaşık cihazımın markasını sormşsun sıems ti ama degiştirdim benim kaybım yüksek aslında kulak arksı kullanam gerekli ama ben inatla kulak içi istiyorum ya sorun ordada kaynaklanan bilir. Ya bilmiyorum ama cihaz bana göre eğil duyma kaybım dan dolayı zorlanıyorum da takmam gerek aslında

arkadaşlar bendede solda 75 sagda 65 kayıp var sag tarafa oticon çihaz aldım oticondaki odyocu sol kulagada kullanmam gerektigini yoksa sol kulagın duymaya duymaya dahada körleşecegini söyledi acaba dahamı iyi olur dahamı kötü olur bilgi lütven

TEŞEKKÜRLER

Bende ki kayıpta her iki kulakda bana da sana söylediklerini söylediler ben cihazı pek benimseyemedim ama yinede her iki kulağada aldım sol ileri derece kayıp ona takıyorum ama sağ takmıyom çantamda benimle gezior söyledikleri doğru olabilir ama iki kulağa takmak bana göre değil evde takıyım diyorum oda olmuyor

Üst Alt