Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli öğretmenler deneyimlerinizi yazar mısınız?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
işitme engelli atanan var mı ? özellikle öğretmen olanlar normal okulda mı görev yapıyor yoksa işitme engelli okullarında mı ? memur olarak atananlar çalışma sistemleri nasıl ?

işitme engelli olup öğretmen ya da memur olarak atanan varsa hayrına seslensin ? :eek:

normal bir okulda mı görev yapıyorsunuz yoksa işitme engelliler okulunda mı ? çalışmak sıkıntılı oluyor mu tecrübelerinizi yazar mısınız ? ben de öğretmen adayıyım bu sene nasipse ekpss gireceğim

normal okulda görev yapıyorum belli bir işitme aralıgı şart yoksa zor olur eğitim ögretim işleri ..ştime durumunuz ne

takıldıgın nokta olursa özelden at dönüş yaparım

cihaz kullanıyorum işitme oranım sağ kulak %91 sol kulak % 89 ..ben sonradan yitirdim işitme yetimi o yüzden konuşmam normal dudak da okuma ve cihaz yetersiz de olsa idare ediyorum...ama istediğim işitme engelli okulunda yapmak işaret dilini öğrenmeye çalışıyorum netten normal okul da zorlanırım gibi geliyor

normal okul zor olur ama ille de öğretmenlik olmasın dersen meb öğrtmn atan sonra geri hizmet için dilekç ver sana yer önerirler

masa başı iş veya kütüphane(il merkezlerinde)..bulurlar bir iş adaylıgın kalksın kolay

Konyada öğretmenlik yapan işitme engelli 2 öğretmen tanıyorum.normal okulda çalışıyorlar.ben işitme engelli değilim

kütüphane işi iyimiş bir kitapsever olarak :) hem ortam sessiz.. okullarda fazla gürültü var cihaz kullandığım için gürültü rahatsız ediyor
Lâ Tahzen yapan var ben de biliyorum ama çoğu çok iyi dudak okuyor ayrıyeten cihazla rahat duyanlar var sorun olmuyor ...

İşitme Engelli Olup Öğretmenlik Yapanlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

Arkadaşlar merhabalar ben tarih öğretmeniyim. EKPSS ye gireceğim ilk defa. İşitme kaybımdan dolayı %46 raporum var. Bu durum öğretmenliğe atanmama engel teşkil eder mi ? Birde aramızda benim durumum da olup öğretmenlik yapanlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa çok makbule geçer.Mesleğinizi yaparken karşılaşdığınız zorluklar, avantajlarını, öğrenci tepkileri, kurumlardaki üstlerinizin tutumları v.s

Sayın mab24, ben de işitme engelliyim çok ileri düzeyde ve güçlü işitme cihazı kullanıyorum. 2012 yılında yapılan ÖMSS sonucuyla 2014 yılı Mart atamasında öğretmen olarak atandım ve öğretmenlikte 3 yılımı geride bıraktım. Önce malesef diğer öğretmenler gibi meslek lisesinde göreve başladım sonra anadolu lisesine geçiş yaptım. Ben sonradan işitme kaybı yaşadığım için normal konuşuyorum her ne kadar sonradan konuşmam biraz bozulduysa da ve güçlü işitme cihazı kullandığım için çok fazla sorun yaşamıyorum (kendime göre ) ancak günümüz eğitimi malesef içler acısı. Normal öğretmenler bile zorlanirken biz engelliler için tabi ki daha zor olacak. Bu iş gönül işi olmadıktan sonra parası ve tatili ile bir yere kadar gider sonra gitmez. Ancak gönülden yaparsan zorluklara katlanırsın yoksa hiç tercih etme. Öğretmenlik mesleğine aşık olmalısın yoksa yer bitirir insanı günümüz eğitimi

huzurvetakva çok güçlü işitme cihazı ne oluyor biraz aydınlatır mısın ? cihazın markası nedir

Sayın blue, desibel cinsinden tüm işitme kayıplarını karşılıyor ( 140 desibele kadar ) markası SUMO DM ( oticon ürünü )

peki fiyatı nedir ben de almak istiyorum şu an siemens marka kullanıyorum 6 yıldır ...cihazı yenilemek istiyorum kayıplarımız aynı

Sayın blue benim işitme kaybım çok ileri derecede ( %90 ) ancak bu cihazı bana benim işitme kaybına göre satışını yapanlar önerdiler yaklaşık 10 yıldır kullanmaktayım ve memnunum ancak sizin işitme kaybinizin bu cihazı kullanmaya uygun olup olmadığını ancak odyo testi sonucu karar verebilirler. Çünkü işitme kayıpları ile desibel cinsinden yüksekliği aynı anlama gelmiyor. (Kimisi kalın sesleri duyamazken kimisi ince sesleri duyamıyor ben inceleri duyamiyorum ) fiyatına gelince tek kulak 2500 lira civarı tabi ki yabancı paraya göre değişiklik gösteriyor.

bLuE-Velet mesela geri hizmette bağlı olduğum ilçede santrol memuru olmuş öğretmen iken

geri hizmeti düşünme onun yerine işitme engelliler okulunda öğretmenlik yapabilirsin ...ben şunu düşünüyorum geri hizmette olsa sonuçta işitme konusunda aynı sıkıntı olacak bir şey değişmeyecek

@Blue-Velvet[FONT=sans-serif] Facebook grubumuza gelirseniz sizi işitme engelli olup normal okulda görev yapan öğretmen arkadaşlarla tanıştırabilirim..

[/FONT]
https://www.facebook.com/groups/biyonikkulakladuyuyoruz/?ref=bookmarks

huzurvetakva Bende işitmemi sonradan kaybettim. Herhangi bir konuşma bozukluğum yok. İki kulağımda da işitme cihazı kullanıyorum. Her iki kulakta da ileri derecede kayıp var. Duymakta değil de anlamakta sıkıntı çekiyorum. Bazen kaçırıyorum karşımda söylenenleri tekrar ettirmek durumunda kalıyorum. Para veya tatil için değil gerçekten sevdiğim için bu işi yola çıktım. Bakalım nelerle karşılaşacağız. Allah razı olsun bilgilendirdiğiniz için,teşekkür ediyorum.

Senin de Allah, gönlüne göre versin. Çok sıkıntı çekeceksin ancak ne kadar gönül verirsen, ne kadar azimliysen o kadar sıkıntıların hafifletecek. Zamane öğrencisi boş, okuyup öğrenmek için değil bedavadan geçme derdinde. Hem öğretmenin öğretmenliğini yapmasına engel olur hem de dersinden geçirmesini bekler. Öğretmenlik mesleği yaşanarak öğreniliyor, öyle kitaplarda anlatıldığı gibi değil. Onlar hikaye olacak bu mesleği yapınca daha iyi anlayacaksın. Artık öyle bir hale geldi eğitim ben Kurtlar Sofrası diyorum. Herkes kendini kurtarmaya bakıyor

İşitme engelli öğretmen arkadaşlar sakın rehavete kapilmasinlar görevlerini ellerinden geldiği kadar yapsınlar. Sonuç itibariyle biz engelliyiz istesekte engelsiz öğretmenler kadar işimizde başarılı olamayız engelimiz sebebiyle. Ayrıca engelimizi aleyhimize kullanmak isteyecek idarecilere karşı da gereken yerlere ( BİMERE, CİMERE ) gerekli şikayeti yapmaktan kacinmayalim hakkımızı savunalım. Her yerde çakallar mevcut

%45 isitme kaybim var kanal ici kullaniyorum ve problem olmadi bazen tekrar etmek zorunda kaliyorum ama iyi gidiyor fizik lisesede

Bence de geri hizmet dudun me
Aktif hayatla iclidisli ol
Mucadele et meslegine hakim ol gerisi kolay
Asla pes etme

İyi günler arkadaşlar. Başlığınızı gördüm ve yorumlar kısmında da işitme cihazı ile ilgili merak edilenleri okudum. Öncelikle meslek deneyimimle ilgili daha sonra işitme cihazlarıyla ilgili fikirler vereceğim. Konya'da 7 yıldır öğretmenim, halen görevimi yapmaktayım.

Artık engelli olmayan yani normal öğretmenler bile günümüzde zorlanıyor. Yaş ile ilgili sorarsanız hiç alakası yok, taze kan öğretmen gelse de, yılların emeğiyle tecrübeye sahip öğretmen olsa da bir şey değişmiyor. Şu yıllar "daha iyi günler" diyebilirim ama ta yıllar sonra ne olacak orası biraz karışık. Özellikle işitme kaybı olanlar için sözel derslerle ilgili bölümünüzü bitirdiyseniz artı ileri derece de ve daha fazla işitme kaybınız varsa hiç bulaşmayın derim. 2 nedeni vardır 1.si bazı öğrencilerle iletişimde özellikle sözel derslerde sıkıntı yaşarsınız 2.si bir cihazın ilk günkü gibi çalışma ömrü 3-7 yıl arasındadır, bu da ortalama her 5 yılda bir cihaz değiştireceksiniz anlamına gelir.

Ben meslek yani teknik öğretmen olduğum için sıkıntı çekmiyorum, hatta zaman zaman normal öğretmenler bile öğrencilerin karşısında sıkıntı yaşasa da, çok şükür benim ki onlara göre daha az oldu sebebi mesleğimi öğrencilerime daha faydalı olayım diye içimden, gönülden yaptığım için şimdiye kadar güzel geçti, tek sıkıntım cihazlar 4. ve 5.yıla girerken cihaz performansı düştüğü için yenilemek zorunda kalıyorum. Çünkü fiyatları biliyorsunuz uçuk fiyatlarda geziyor. Buraya kadar öğretmen mesleğimle ilgili başka soracağınız olursa yardımcı olabilirim.

Gelelim işitme cihazlara, öncelikle işitme kaybım sağ kulakta 75db, sol kulağımda ise 85db. Doğuştan işitme kaybım olmasına rağmen ilk işitme cihazımı 5-6 yaşında kullanmaya başlayabildim, aradan 28 yıl geçmesine rağmen şimdiye kadar 7 çeşit cihaz değiştirdim. Kabaca hesaplarsanız şimdiye kadar 4 yılda bir cihaz değiştirmiş oluyorum bu demek oluyor ki, bir cihazın ortalama ömrüdür ama cihaz hala çalışıyor ama ilk yıllar gibi değil artık onu kastettim. Üstelik sol kulağımın kaybı fazla olduğu için eski teknolojiler pek işe yaramadı ve 2013 yılına kadar sol kulağıma hiç işitme cihazımı takmadım.

Genelde marka veya modellerin pek bir önemi yok ama benim düşünceme göre Danimarka malı Widex ve Oticon, İsviçre malı Phonak tercih ediyorum, ileri derecede işitme kaybım olduğu için diğer markaları saymıyorum. Şimdiye kadar süre olarak en fazla ilkokul, ortaokul yıllarında Unitron, lise ve üniversite yıllarında widex-senso hortumlu kulak arkası kullanmıştım. O yıllarda Konyadan aldığım Widex-senso modeli 8yıl sürdü en fazla dayanan ve memnun olduğum işitme cihazımdı. Daha sonra 2010 yılında Ankaradan kulak arkası hortumlu Phonak naida v 5 cihaz aldım ancak hem ömrü kısa sürdü hem önceki kullandığım widex-senso gibi ses kalitesi yoktu yada Odyolog ayarı iyi yapamadı. Konya'da yaşamama rağmen daha sonra 2013 yılında Ankara Mithatpaşa caddesindeki çoğuna yakın yerlere gittim, kimisi satmak için acele ediyor, kimisi çekmeceden çıkarıp alt modellere ait cihazlar sana uygun diyor, kimisi üst modeller uygun diyor. Yani anladığınız aynı markaları geziniz odyo testinizi gösteriniz hepsi birbirinden farklı bir şey söylüyor.

O yıllarda Oticon bayisine gittiğimde özel kalıbın içine hoparlörlü tel kablolu işitme cihazının uygun olmadığını söyledir meğer kalıbın içine hoparlör konduğu için gerek Ankara'daki teknik servisle yada İstanbul'a cihaz gönder getir işleri kargoyla uğraşmak istemediklerini düşünüyorum, yani işitme kaybı az olanın kulağına hazır olanını taksak yada işitme kaybı fazla olanın kulağına hortumlu kulak arkası taksak bize zahmetsiz, işimiz daha kolay olsun diye düşünmüşler. 2013 yılında iyice araştırırken Ankara'daki Son teknolojileri takip eden Widex bayisine rastladım. Widex Clear 220 Rite with Hp-Receiver yani kanal içine yerleştirilen güçlü Hp hoparlörlü tel kablolu 312 pille çalışan kulak arkasını önerdiler. Kalıp içine hoparlör yerleşmesi ve teknik servise gidip bayiye dönmesi zaman aldığı için 1 hafta sürdü ve hem sağ hem sol cihazı takmaya başladım. İlk ayardan tam memnun olamasam da bir kaç hafta kullandıkça son 3. ayar ile son ayarlarımı tamamlattım ve çok memnun kaldım. Hatta eski hortumlu işitme cihazımı takar takmaz dijital denen cihaz nasıl analog gibi çalışıyor hissi verince attım :) Cihaz güzeldi memnundum ancak garantisi devam ederken 2. yılda sağ kulak arkasındaki mikrofonu değişti ardından garantisi bittikten sonra 3. yılda sağ kalıbının içindeki hoparlör değişti derken 4. yıldan sonra baktım ki cihazda %20-30luk kadar performans düşüklüğü oldu.

Artık son 3 haftadır Ankara da Mithat paşa caddesi ve kızılay civarlarında bulunan işitme merkezlerini tekrar araştırdım. Widex satanların kimisi Unique daha iyidir kimisi Beyond daha iyi dediğine rastladım. Danimarkanın Widex-Denmark sitesine girip detaylı teknik özelliklerini araştırırsanız, desibel giriş çıkış, grafik olarak frekans düzeylerine kadar hepsi yazıyor. Beyondun farkı Apple ürünleriyle anlaşmış olması. Widex Unique 110'u, 330'u ve Widex Beyond 110'u denedim ancak aynı ayar yapılmasına rağmen çalışma tarzları biraz farklı çıktı örneğin, 110da ünsüz sesler belirgin gelirken ünlü sesler karışıyordu, 330'da daha doğal gelirken bu sefer ünsüz seslerde az bir kayıp olmuştu. Yani 2'sini birden tamamlayabilen cihaz olsaydı düşünecektim ancak eski cihazımla pek bir fark olmadığı için bu kadar para için almaya gerek yok dedim.

Başka markaya yönelerek Oticon bayilerini araştırmaya karar verdim, bayilerden biri 2010 yılından beri tel kablolu özel kalıbın içine yapılan hoparlörlü cihazların olduğunu söyledi, tabi ki kulağımdaki Widex'e ait özel kalıplı hoparlörü gördükten sonra söyledi, hortumlu işitme cihazı almayacağımı biliyor ya. 2013'de yok diyenler nasıl oluyor da 2010'dan beri var diyorlar. Kimileri widex'in çok parçası olduğu için Oticona göre daha çok bozulduğu söyleniyor, kimileri kendi markasını övüyor. Bilin istiyorum Oticon'un 2 yıl garanti süresi, Widex'in 3 yıl garanti süresi vardır.

Mesela Beltona 5yıl garanti veriyor sağlamlığına güveniyor ama çalışma sistemi nasıl bilmiyorum. Önemli olan garanti süresi değil ancak tüm cihazların 5 yıl garantili olmasını isterdim ne yazık ki öyle değil. Önemli olan hangi markayı veya modellerini denerseniz deneyin kulağınıza hoş gelen işitme cihazınıza iyi karar verin, tabi ki bununla da bitmiyor, odyo ayarları ama artık biraz araştırınca yeni teknolojiye sahip cihazların odyo ayarları sanırım eskisine göre daha çabuk ve kolay yapıldığını düşünüyorum. İşitme cihazlarımda en çok sıkıntı çektiğim kalabalık ve gürültülü ortamlar, çoklu sohbetlerde, gürültülü lokantalarda aynı masada otururken ve evde televizyondan gelen sesleri zor anlamam. Artık dizilerde arka planda müzik koyduklarından dolayı dizideki oyuncuların sesleri uçuyor. Çünkü siz evdeyken insanların seslerini anlarsınız frekansları ortalama 1000-3000hz ancak televizyonlar ortalama 3000-6000hz arasında yüksek frekanslarda gezdiği için işitme cihazları maalesef televizyonlarda da yetersiz kalıyor, sebebi de televizyonlardan çıkan sesler mekanik ses olduğu için işitme cihazımıza mekanik olarak giriyor ve biraz karışıyor işitme cihazları da mekanik sesler üzerinde kolay işlem yapamıyor bu yüzden ünlü markalar bile televizyon seslerinde bu işi başaramadıklarından buetooth aparat eklemişler ve aparat maparat istemiyorum.

Halbuki eski cihazımla, sessiz bir oda da 3-4 metreden saatin saniye seslerini, doğada kuşların nasıl öttüklerini, ayak ve ayakkabı sesleri, uzaklardan cırcır böceklerinin net seslerine kadar duyuyorum. Önemli olan duymak değil gürültüde bile anlayabilmek. Bu yüzden 2017 yılınca yeni çıkan Oticon Opn 1,2,3 serilerinin çok iyi olduğu söyleniyor, bu marka ile özel kalıbın içine yerleştirilecek olan güçlü 100db ve 105db hoparlörlü işitme cihazlarını denemeyi düşünüyorum ve daha da araştırıyorum. Uzun oldu ancak hem işitme cihazları satış yerlerini dolaştığımdan, deneyim ve tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Hear

yazınız için tşk baştan sona okudum ben earnet kulanıyorum çeşit denemedim siz hiç denedinizmi?

Aöf bittiğinde ben de öğretmenlik düşünüyorum fakat işitme kaybım yüzünden nasıl olur acaba.. Denemek lazım

mühendisbey

Rica ederim. Çeşitli denemedim, Earnet İsviçre malı galiba, Phonak'ın bir parçası olabilir. Tıpkı Unitron'un bir parçası Oticon gibi. Oticon'u kuran holding, Abd de kurulup Maıco adını alan İtalyan firması ile bağlantısı var. Yani anlayacağınız firmalar büyüdükçe içlerinden isim olarak değişiyor ancak beraber çalıştıkları da olabiliyor.

Hear iyi araştırmışınız aynı dert bndede var kalabalık ortamlarda konuşma anlamıyorum ikinci cihazım kullanıyom o sorun çözülmedi hala siz memnun kalırsanız banada yazın modeli alınca

Kulağımdaki widex kulak içi

Cic modeli

Sesi doğalda benim derdim kalabalıkta anlamama

Spora gdyorum salonda hoca konuşuyo ne konuşuyosa artık:)

İşitme kaybınız orta ileri de ise kulak içi yetersiz geliyorsa, kulak arkası 312 pille çalışan güzel cihazlar var, onları deneyin isterim.

Widex güzel bir cihaz ancak tek sorunu 2-3 yıl sonra mikrofon yada hoparlör gibi donanım parçalarının zayıflaması. Biraz daha araştırdım Oticon'un Danimarka sayfasında da bile cihazın ömrü 3 ile 7 yıl arasında olduğunu dürüstçe söylüyorlar. Yani anladığım kadarıyla mikrofon, hoparlör, amplifikatör ve işlemci gibi 4-5 parçadan biri bozulmadığı sürece cihaz çalışmaya devam eder ancak bu parçalardan bir ve iki tanesi yıllar geçtikçe yaşlanıyor, yani performansı %20-30 civarında düşüş yaşıyor, arabanın motor ömrü yada bir floresan lambanın 2-3 yıl sonra aniden sönmesi gibi.

Bu demek oluyor ki, cihazlar ilk yıllarda güzel çalışırken zamanla biz farkına varmadan vücudumuz bu cihaza alışarak kullanıyoruz, aradan 3 yıl gibi geçtikten sonra farkına varıyoruz.

Bu arada kulak içi kullanıyormuşsunuz, konuşmaları eğer anlamıyorsanız işitme kaybınız biraz var, demek ki kulak içi sana yetersiz geliyordur, yada yeni çıkan Oticon Opn cihazları şuan ki Widex Unique yada Widex Beyond gibi modelleri olan cihazların teknik özelliklerinden güçlü mü, onu bilemeyiz.
Oticon diyor ki, ben devrim yaptım, saniyede 360derece 100 kere tarama yapıyorum, hem hızlı kulak sinirleriyle iyi anlaşır diyor, hem gürültülü ortamlarda bile rahat işitirsiniz diyor.

Peki Widex saniyede kaç kez tarama yapıyor bunu belirtmemişler, demek ki geride kaldığını düşünüyorum.
Bir de Maico-İtalia sitesine girip Capto işitme cihazına bakarsanız saniyede 500 kez tarama yaptığını söylüyor. Yani hoparlör değil, mikrofon değil, cihazın beynindeki yaptığı işlemcinin gücü ve hızını söylemişler. Madem durum böyleyse Oticon 100 kez tarama yapıyor diye bağıra bağıra reklam yapıyorsa, adı duyulmayan Maico Capto cihazı belki Oticondan çok daha iyidir, denemediğimiz için bilemeyiz ama Maico sanki akustik yani müzik üzerine çalışmalar yaparak yoğunlaşmış, diye tahmin ediyorum. Zaten aparat hariç Oticon ve Widex gibi tüm cihazlardan müzik performansını alamadım. Frekansları yükseklerde gezen müzik ve tv seslerini iyi anlayabileceğim cihazlar olsa zaten düşük frekanslarda gezen insanların seslerini kalabalıkta bile rahat anlamış olacağım.

Maalesef koskoca markaların çoğu ileri derece ve çok ileri derece olanlar için bunu başarabilmiş değil, eğer başarabilselerdi "Aparat kullanmadan direk cihazınız ile müzik ve tv izlemenin keyfini yaşayın" derlerdi.

Bu arada cihazı kaç yıl kullandınız, işitme kaybınız ne kadar?

Cihazlarımı 2013 yılında Widex Clear 220 almıştım, cihazlar güzeldi. Kullanalı 5 yıl oldu, artık ilk yıl ki gibi performanslı çalışmıyor bu nedenle cihaz araştırıyorum. Mesela dediğin gibi Widex Unique modellerinden 110'u denediğimde ünsüz harfler daha net geldi ancak ünlü harfler karıştı ve sesler doğal gelmedi, daha sonra da aynı modelden 330'u denedim, bu seferde sesler 110'a göre daha doğal geldi ancak ünsüzler net gelmemeye başladı ve Beyond modellerinden bir tanesini de denedim pek de bir fark olmadı çünkü unique ile beyond arasında teknik özellikleri açısından pek bir fark yok, beyond modeline özgü apple ürünleri için tasarlamışlar. Beklentim biraz yüksek olduğu için, fiyatlar da uçuk olduğu için askıya aldım.

Şimdi Oticon Opn'nin 1 serisinden başlayarak deneyeceğim, memnun kalmazsam belki Widex alabilirim çünkü Widex 3 yıl garantili, Oticon 2 yıl garantilidir. Ha Oticon belki Widexten sağlam çıkabilir, orasını bilemeyiz alacağımız model ile şans bize kalmış. Tıpkı şu yıllara kadar olan şu modelin araçlarını üretim hatası nedeniyle teknik servislere ücretsiz çağırdıkları gibi. Mesela Beltone sağlamlığıyla 5 yıl garanti veriyor ama nasıl bir cihaz denemediğimiz için bilmiyoruz. Bu Oticon Opn ve Widex Beyond gibi yeni çıkan cihazlarda koruma sertifikası IP68, Widex Uniquenin koruma sertifikası IP58. IP de birinci karakteristik rakam, 5 toza karşı korumalı, 6 ise tozgeçirmez anlamına geliyor. IPde ikinci karakteristikteki rakam su altında bırakılmanın etkilerine karşı korumalı anlamına geliyor. Tabi ki suya bırakmayacağız, duşun altında durmayacağız :) ancak cihazların vücudun terine karşı dayanıklı olduğunu söyleyemem, bu işitme cihazların cihazların en büyük düşmanıdır.

İkincisi ise işitme cihazları çalışır durumda iken yaklaşık 0(sıfır) derece ile 40-50 derece arasında max performansta çalışabilirler. Bu bilgiler işitme cihazının kılavuzunda yada Denmark web sitelerinin içinde de yazıyor. Yani siz -5 derece soğukta uzun süre dolaştınız, sonra sıcak bir mekana girdiniz, kulak içi vücudun belli ısısını alsa da cihazının dış yüzeyi soğuk hava şartlarına baktığı için işitme cihazının içinde de terleme yoğuşma yapacaktır, bu da ömrünü ve performanısını kısaltır. Soğuk havadan sıcak eve girenlerin gözlüklerine biraz dikkat ederseniz anlarsınız, bir kaç dakika sonra gözlükler kendine gelir :) veya bezle hemen silerler iş biter, işitme cihazlarında dert çok eve gelince pilleri çıkarıp 1-2 saat süre boyunca işitme cihazları için özel kurutma makine kutularının içine koyacaksınız, yoksa cihaz ölmeye yaklaşır. Sonra baktın haydee bir cihaz daha :) aynı telefon firmaları gibi işitme cihaz firmaları da böyle coşuyor işte.

Hear benimkide widekx dream cıc serisi hersene bakım gerekli artık garantisi bitti vermedim busene ucuzda değil bakımı

Valla pil olarak biyatronu beğendim uzun dayanıyo 10numara benimki

Bende tahta kutuda duruyo:)

Bide bu kulak arkasını satın almadan deneme imkanı varmı hiç takmadım ben

8500tlden başlayan cihazlar varken garantisi bitmiş cihazın belki de mikrofonu yada hoparlörü bozulduysa, bütçeniz iyiyse elinizde yedek cihaz varsa teknik servise gönderip 300-600tl gibi sıfır mikrofon takarlarsa belki cihaz iyi çalışacaktır, çünkü mikrofonlar daha çok dış etkilere karşı dayanıksız olabilir yani nemlerle beraber tozları tane tane topluyor, orada birikiyor. Ancak daha önce kulak arkasındaki mikrofonu garantide değiştiğinde performans olarak az bir kaybı oldu. bundan sonra garantisi biten işitme cihazların iç bakımını ben yapacağım :) Teknik servis belki de yeni cihaz alsınlar diye belki de başka mikrofon taktıysa, bunu Teknik serviste çalışanlardan başka kim bilebilir ki. 10 numara derken pil numarası mı, memnun olma derecesi mi?

Üst Alt