Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler için en uygun meslekler hangileridir?

hotcoutur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba
Hikayemi anlatacağım sonra soruma gececeğim.
Ben bebekken havale geçirmişim kaybım o zamandan beri baslamıs. farketmemis kimse o yuzden cihaz takma sansım olmadı malesef. ilkokulda yazı yazdırırlarken farketmişler kaybım oldugunu. tak tak diye basımın etini yediler . ben kabullenmiyordum. ya ben duyuyorum. ama sadece anlamıyorum diyordum. bir türlü kabullenmiyordum duymadıgımı. o yuzden takmadım. bir kere taktım kulak arkası. okulda dalga gectiler garip baktılar. kucuktum zaten 10 11 yasındaydım. cıkardım bende. ama cok garip cok basarılı bi ogrenciydim. en onde oturur hocaların dudaklarına konsantre olur oyle geçerdim hiç sınıfta kalmadım. ilkokulda takdirler birincilikler.. liseye geldim ilerlemişti kaybım. hala takmıyordum. soylemiyordum da kimseye utanıyordum. lisede de birincilikler dereceler.. turkiye zeka olimpiyatları yarısmalar onlar bunlar.. sosyal hayatım hep aktifti. sorun yasadıgımda duyamadım demeyi ogrendim utanmamaya basladım.. sonraaa üniversite geldi. bir doktora gittim. doktora demiştim ben duyuyorum ama anlamıyorum. doktor bana dediki: evet anlamıyorsun. amaaa duyamadıgın icin anlamıyosun :) işte ozaman dank etti. kabullendim. takıcam dedim. aynı hastanede aynı gün aynı saat gittim psikoloji doktoruna. hüngür hüngür agladım. ben bunu takıcam ama su an cok kotuyum beni sakinleştirin dedim:) doktor benimle konustu kendime ozguvenimi getirdi. hatta bir kaç ilaç yazmıstı ozguven icin.
evet cihaz aldım artık :) cok degisti dunyam keske daha once taksaydım dedim. ama daha yeni kabullenmiştim duyamadıgımı.
şu an üniversite son sınıftayım. bölüm birincisiyim hiç ders bırakmadım. bu dort sene içinde:
dans a merak saldım.dans asistanlıgı yapıyorum. gosterilere cıkıyorum. baya ilerledim cevrem oldu.
staj yaptım bankada.. ordakilere söylemedim sorunumu. farkettiklerinde ve bana sorduklarında "evet sorunum var. seni anlamıyorum bazen işte bu yuzden. seni anlamamazlıktan geldigimi dusunme " diyorum insanlara ve gülümsüyorum. :)
doktorlarım beni diger engelli arkadaslara ornek gosteriyorlar onlarla konusuyorum ne kadar hayat dolusun diyorlar.. cihaz taktıgımı unuttum ben sanki normal insanmısım gibiyim. konusmamı da sempatik buluyorlar ama diksiyona gidicem o biraz düzeltiyormus..
suan isitmem 5-10 desibel ilerledi galiba.yine basa döndüm gibi :( cihazla bile takmadıgım zamanlardaki halimdeyim gibi.. doktorumla konusuyorm ya tamamen ilerlerle hiç duyamazsam diye. senin gibi takıntı oldu. ama doktorlar öyle şey olmaz diyorlar sen şimdiden iyiki taktın diyorlar.. cihaz degistir daha yuksek desibelli cihaza geç diyorlar..
sorunum şu.. son sınıftayım. ekonomi ogrencisiyim seneye biticek. bilginiz varmı bilmiyorum ama her alanda iş yapabilir iibf ogrencileri.bu yuzden arastırmaya basladım bize en uygun meslekler nelerdir.. fikri olan soyleyebilir mi? teşekkürler..

bazen yaşadığım şeyleri sadece ben mi yaşıyorum gibi düşüncelere kapılıyorum ama benim gibi aynı sorunları paylaşan nice insanlar varmış :) resmen beni anlatmışsın. esas soruna gelince üniversiteyi bitirecek olman gerçekten büyük bir avantaj. Ancak meslek seçimine gelince zorlanacağın da bir gerçek. ne yazıkki ileride kaybın ne derecede artacağı yada düzeleceğini bilemeyeceğimiz için meslek konusunda sorun yaşayabilirsin. Sana tavsiyem şu; kpss'ye yada emss'ye gir düz memurluğu kazan daha sonra bulunduğun kurumda yavaş yavaş yükselirsin :) Normal bir meslek sorumluluk gerektirir, altından kalkamayacağın yükü omuzlarına almanı tavsiye etmem.

arkadaşım bende şurda 1-2 yıldır işitme kaybı yasıyorum aslında 1 kulağım duyuyormuş diğeri az duyuyormuş duyan kulakta azalınca o zaman anladım işitme kaybı yaşadığımı üniv bitirdim özel sektörde çalıştım 2 yıl ama baktım ilerliyor kulak özel sektörde artık yapamayacağımı zorlanacağımı anladım ve şuan ekpss ye hazırlanıyorum işitme kaybı gerçekten büyük sorun yani allah düşmanıma vermesin o kadar yani siz ne kadar akıllı olursanız olun kurnaz olursanız olun hazır cvp olursanız olun karsıdaki zor anladığınız için iş hayatı olsun cevre hayatı olsun kötü gidiyor insanın güveni krılıyor..o yüzden özel sektörde şansın az çünkü cihazı geç kullanmaya başlamışsın yani algılaman illaki azalmıştır.. çünkü 90 db iştme kaybı olan bir avukat tanıyorum hep cihaz kullandğı için algılaması yani anlamasında sorun yok meslegini sorunsuz yapıyor..

Güzel sanatlara ilgi duyuyorsanız MİMARlık yapabilirsiniz. Benim gibi yüzlerce mimar var çoğununda konuşması bozuk ama mesleğinde de benden daha iyile ve daha başarılılar...
Özel sektörde çalışanda var devlette çalışanda var:
Dediğim gibi güzel sanatlara ilginiz var ise MİMAR olabilirsiniz...

Arkadaşlar merhaba, yorum yazarken işitme kayıp derecenizide yazarsanız bence iyi olur, Benimde 9 aylık çift taraflı çok ileri derece işitme kayıpı bir kızım var. Kİ adayı bakalım ileride neler olacak!

arkadaşlar kaybım yüzde 50-60. desibel olarak unuttum bir sürü rakamlar var üstünde de durmadım sadece yüzdeye baktım. evet algılamamda sorun var. ama cihazı ilktaktıgımda cok güzeldi simdi 4 senedir cihaz kullanıyorum 18 yasımdan beri. 22 yasındayım. ama sanki ilerlemiş gibi. doktora soruyorum. diyor ki ilerlememiş sen cihaza alıstıgın icin oyle geliyor. korkuyorum işte özel istiyordum ben devlet cidden istemiyorum.. hiç dusunmedim de . hazırlık da yapmadım ona gore.. ne bileyim illa ki özelde bir şeyler basarırım dedim bu denli sorun etceğimi düşünmedim hiç bütün egitimim boyunca özelde calısmak istiyorum diye planladım. ben insan kaynakları cok istiyorum bu da iletişim gerektiren bir şey ama bu gidisle ancak 2-3 yıl yapabilirim gibi eger ilerlerse. bilmiyorum onu da.
mimarlık demişsiniz artık oyle bir şansım yok çünkü 4. senemdeyim bitecek okul. ekonomi okuyorum. mimarlık kazanamam bu saatten sonra :)
yardımlarınız için çok teşekkürler

soerol;

çok ileri derecede sensorial her iki kulaktan işitme kaybı: hava yolu ile sağ 105 sol 110 desibel kaybım mevcut. Sizin anlayacağınız dilde yazıyım: jet ucajı sesi duymam.. Kamyon kornası hele kamyon -1 metre- arkamda ise hiç duymam...

işitme engelliler hangi kadrolarda gorev alabilir ?

merhabalar
işitme kaybım var 60 desibel iki kulakta da . üniversite son sınıfım. devlette engelliler için açılan sınava girersem ne olabilirim oradan cok merak ediyorum yardımcı olabilecek var mı ? yani sınava girdim kazandım diyelim. beni ne kadrosuna atarlar ne iş yapmam için?

belediyeye atandım engelime uygun iş vermediler önce veznedeydim
sonra yapamadığımı söyleyince daha uygun bir bölüme verdiler

ekinos;

merhaba
engeliniz nedir acaba? işitme mi?
eğer işitme ise "uygun bölüm"den kastınız nedir? yani ne işi yaptırıyorlar gerçekten çok merak ediyorum bilgi verir misiniz?

mrb hotcoutur,öncelikle geçmiş olsun,bende işitme kybım nedeniyle kamuyu tercih ettim,şuan önemli bir kuruluşta çalışıyorum,çalşıtıgım mevkiden dahada ileri gidebilirdim belki ama işitme kaybının bana verdigi psikolojik sıkıntıyla normal bir görev yapmaktayım,kamuda çalışman bence daha iyi olur,kendi bölümünle alakalı bir işe girebilirsin. en azından sürekli iş garantisi olur sizin için.yazdıklarınızadan anladıgım kadarıyla çok başarılısınız,güzel bir yere girme şansınızz çok yüksek,bence umudunuzu asla kaybetmeyin.ilerde işitme kaybınız artsa bile mutlaka çözümü olur,çünkü sürekli bilim ve teknoloji gelişiyo,zamanla daha alternatif çözümler mutlaka olacaktır ben buna inanıyorum,umarım herşey gönlünüze göre olur olur,saygılar

bende aynı durumdayım.İibf mezunuyum.55 db kaybım var sağ sol. Engelli raporu maalesef alamıyorum %40 olması lazım benım daha dusuk.. Bankaların genel mudurluklerınde cok fazla musterıyle gorusme telefon trafıgı olmadıgını duydum. Şansımı deneyecegım normal bır kadroda. Malı musavırlık sınavlarına hazırlanabılırsın eger yaparım dersen.Benım hıc takatım kalmadı da :) muhasebede calısabılırsın. Kelin melhemi olsa basına surermıs baska da bırsey gelmıyor aklıma :)

ha bır de dans asıstanlıgı demıssın bence bunu uzerıne yonelebılırsın eger kı bende basarılı olamazsam normal bır kadroda plates egıtmenlıgı,butık bastacılık vs gıbı ıslere yonelmek zorunda kalacagım

Merhaba,

Bana da snik teşhisi konuldu, iki kulak için cihaz dedi doktor. Siz kullanıyormusunuz, kullanıyorsanız hangi marka aldınız . Mr.No

Snik
Markadan çok nasıl kullanılacağına bağlı. Buna en iyi cevabı doktorunuz verir; tatmin edici ve en iyisi...
Marka arıyorsanız; Önce odyo testi yaptırın yanınızda bulunsun sonra marka bakarsınız:
ReSound en iyisi; illaki ReSound kullan demiyorum; benaton var diğer markalarda var. Her birini bir hafta boyunca ayrı ayrı deneyiniz.
Şuan Meders cihazı kullanıyorum ve onların tekeline kaldım. Başka marka başka firma kullanamam: Çünkü Koklear İmplant yaptırdım.

baştan uyarayım hiç bir cihaz kulağınızın yerini asla alamaz. Seslere baştan alışamayabilirsiniz. Verim çok iyi alamayabilirsiniz.

Üst Alt