Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellilerde beyin bazı kelimeleri unutuyormuş, hatırlatınca işitiliyor

gamze1988

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bugün yeni aldığım cihaz için tekrar odyometristime gittim.. şikayetlerimden bahsettim kısık sesleri pek alamadığımı filan söyledim.. beni şaşırtan olayı sizlerle paylaşmak istedim.. olay şu:
bana odada çalışan masaüstü bilgisayarın çalışma sesini duyup duymadığımı sordu.. ne kadar dikkatli dinlesem de sesi duymuyordum.. sonra bilgisayarın yanına oturttu beni sesi dinletti.. yanındayken sesi duyuyordum.. bir süre oturdum orada o arada ailem ve odyometrist konuşuyorlardı.. ben hem konuşulanları dinliyordum hem de bilgisayarın çalışma sesini duyuyordum.. sonra ilk oturduğum yere aldı tekrar.. en başta duymadığım sesi artık duyuyordum.. hem de bariz bir şekilde.. konuşmalar oldu halde oradan da bilgisayarın sesini duyuyordum.. işimiz bitip oradan ayrılana kadar ben o bilgisayarın sesini duydum..
bana ilginç geldi çünkü aynı oturduğum yerde ne kadar dinlesem de ilk başta duymadığım ses sonra yanına gidip ses bu diye dinlediğimde artık aynı yerde sesi çok rahat duyuyordum.. odyometristin dediğine göre bu normalmiş.. çünkü biz işitme problemi yaşayan insanlarda beyin bazı sesleri bazı kelimeleri unutuyormuş.. bu tür çalışmalar beyne o sesleri o kelimeleri tekrar hatırlatıyormuş ve bu sayede cihaz ile anlamamız artmaya başlıyormuş.. yani ben şuan sağ kulağım ile 100kelimeden 32 tanesini unutmuşum ölçümüme göre.. amacı unutulan o kelimelerin bir çoğunu hatırlatmaya çalışmak.. şuan anlamam % 68 iken bunu % 80 lere filan çıkarmayı amaçlıyor..

evet bana da sesli şekilde kitap okuyacaksın artık dedi odyometrist...

Aynen gamze bana da sesli şekilde kitap okumam tavsiye edildi.Evde sorun olmuyo da dışarda deli niyetine bakabiliyorlar ;)

işitme sorunumu bilmeyenler banada yabancı ülkeden gelmiş gibi konuşuyosun derler

ben daha hiç dışarıda yüksek sesle kitap okumadım ama hadi hayırlısı bakalım :D

Hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz...kitap okumak çok iyi geliyor...şu an cihazımın kaplosu yok..koptu ve ben almak için hiç bir çaba göstermiyorum...eskiden olsa hiç zaman kaybetmeden gider alırdım...duymak isterdim..şimdi hiç öyle çabam yok..duymasamda olur diyorum herhalde yada artık sesler pek cazip gelmiyor...bende anlamadım gitti....

evet çoğu işitme engelliin konuşması çok bozuktur çünkü duymadığı bilmediği kelimeleri söze dökemez yazıya dökemez.anlamlı cümle kuramaz hele hele küçük yaşlarda ateşli hastalık sonucu işitme kaybı yaşayanlar daha bir güçlük çekerler. şükür ben sonradan yıldan yıla işitmemi kaybettiğim için konuşmamda problem yok. benim önerim konuşma bozukluğu olan arkadaşlar bol bol kitap okusun.

doğrudur. kullanılmayan organ körelir ve yokolur...

Üst Alt