Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. 2022’de sigortam başladı. Ne zaman emekli olabileceğim?

sahrud_45

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar ben 2022 SSK girişim var şuan günüm 590 gün öncelik ile normal sigorta başladım sonra başka bir işe giriş yaptım 2023 yillinda fabrikada engelli olarak işe başladım bu yüzden işitme engeli yım fabrika çok yüksek ses var malûl olarak emekli olma şansı var mı benim rapor oranım %64 bu konuda fikrinize ihtiyacım var veya malûl olmazsam kaç yıl çalışmam gerek emekli olmam için

@sahrud_45

Doğru bakmışsınız işe giriş öncesi engellilik durumunuz varsa malulen emeklilik değerlendirilmez. Rapor oranınız ileriki yıllarda değişmez ise tabloya ve sizin bilgilerinize göre 15 Yıl - 3960 Gün.

2008_oncesi.PNG

2008_sonrasi.PNG

Mesela rapor oranım yukseli ise malulen olma şansı var mı %70 veya 75 gibi oran olursa

kardeşim 2036 yılına bi gelsin o zaman biz size haber ederiz emekli olacağına :)

@sahrud_45,

Yani malulen emekli olamazsını. Çünkü onun için SGK Hastalık Listesi'ne göre tek bir hastalıktan Ağır tanısı almalısınız.

Ama işin kötü yanı, artık 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emeklisi olmak için de birkaç hastalığın toplamı dikkate alınmıyor. TEK bir hastalık nedeniyle SGK Hastalık Listesi'ne göre en aΩindan Hafif tanısı alman gerek. %30 işitmeden + %10 ayaktan + %30 şekerden deyip emeklilik artık imkansız. Varsa yoksa tek bir hastalıktan SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı almak.

Ve bu tanıyı emeklilik zamanı geldiğinde sgk sevki ile hastaneye gidip rapor alarak ispatlamalısınız. Bugünden alınan rapor bir işe yaraömaz.

Üst Alt