Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim, H sınıfı ehliyetim var. Vergi muafiyetli araç alabilir miyim?

yavuzyanmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sadece işitme engelliyim. Sol kulak total (120 db) sağ kulak (85 db) işitme cihazı kullanıyorum.
Bedenen hiçbir şeyim yoktur.
H ehliyetim var.
ÖTV muafiyetinden yararlanabilir miyim
Teşekkürler

Hayır. Sadece otomobil kullanmak için özel donanıma ihtiyaç duyan ya da aracı kendisi kullanması mümkün olmayıp %90 ve üzerinde raporu bulunan kişiler adına vergi muafiyetli araç alınabilir.

haksızlık değil mi?

Ama haksızlık değil mi?
Sonuçta H ehliyetim var.
Neden yararlanamıyorum ki.
Resmi müracaat etmek istiyorum. Nelere başvurabilirim. Bu yanlışlığın düzeltilmesi lazım.
Resmen çifte standartlık.

Bülent Bey ben son dönemde H sınıfı ehliyetimi aldım.yarın sıfır araç almak için ÖTV indiriminden yararlanmak için rapor alacaktım.Ama trafikteki memur ÖTV indiriminizden yararlanmanız için %90 engelli olmanız lazım o zamanda arabayı başkası kullanır diyor.Benim durumunda olan engelliler engelsiz kişiler gibi ÖTV yi ödeyip öyle araç alıyorlar dedi.Yukarıdaki yorumunuzda aracına özel donanımı olan ya da %90 oranında engelli bireyler ÖTV indiriminden tamamen muaf oluyorlar değil mi? Ben aracımı kendim kullanıcam ve aracıma özel techizat taktıracam kullanmak için.Ama memur sen yararlanamazsın ÖTV indiriminden diyor.Sizde yönetmelik var mı ya da bulabileceğim bir link?

ÖTV İnrimi Hakkında Trafik Şubesindeki Bir Memurun İddiası

Bülent Bey ben son dönemde H sınıfı ehliyetimi aldım.yarın sıfır araç almak için ÖTV indiriminden yararlanmak için rapor alacaktım.Ama trafikteki memur ÖTV indiriminizden yararlanmanız için %90 engelli olmanız lazım o zamanda arabayı başkası kullanır diyor.Benim durumunda olan engelliler engelsiz kişiler gibi ÖTV yi ödeyip öyle araç alıyorlar dedi.Yukarıdaki yorumunuzda aracına özel donanımı olan ya da %90 oranında engelli bireyler ÖTV indiriminden tamamen muaf oluyorlar değil mi? Ben aracımı kendim kullanıcam ve aracıma özel techizat taktıracam kullanmak için.Ama memur sen yararlanamazsın ÖTV indiriminden diyor.Sizde yönetmelik var mı ya da bulabileceğim bir link?

Üst Alt