Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybı için bitkisel tedaviden fayda gören var mı?

mgülce

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
işitme kaybımız 50 db henüz cihaz almadık kızım 7 yaşında cihazı kullanmadan deneyebileceeğimiz alternatif yöntemler var mı cihazı kullanmaktan korkuyoruz kızımın normalde konuşma ve iletişiminde sorun yok okul başarımız düşük ve cihazı kullanırsak iyi olacağını söylüyorlar ben bir anne olarak çok korkuyorum cihazı sürekli kullanınca var olan işitmeyide kaybedebilirmiyiz kulak tembelleşir mi

endişelerinizi anlıyorum ama ne yazık ki alternatif tıp ya da bitkisel tedavinin işitme kaybına çare olduğu görülmemiş. işitme cihazı kullanmaktan da korkmayın. tam tersine iyi ayarlanmış bir işitme cihazı normal yoldan işitmeyeceği sesleri duymasına ve duyduğu sesleri unutmamasına yardımcı olacağı için faydalıdır da. ama tabii ki ayarı düzgün yapılmaz ve ses seviyesi çok yüksek tutulursa mevcut işitmesine de zarar verme riski de -az da olsa- mevcuttur. bence cihaz şart. işitememekten dolayı eğitimde ve hayatta geri kalması çok daha büyük sorun teşkil eder. ben de yıllarca işitme cihazı kullanmamak için direndim ama o esnada da sırf kulaklarım duymadığı için önüme çıkan pek çok fırsatı değerlendirememiş oldum. bugün çok pişmanım. keşke daha erken cihaz kullansa iöişim diyorum...

sevgili mgulce anne olarak kaygilarinizi anliyorum
eger kiziniz dogustan bu 50 db isitme kaybi varsa tabiidirki az kayip sayilir ama herseye dikkat edemiyordur daha dogrusu her sesi duymayabiliyordur tabii o kadar okul basarisi dusuklugu olabilir yeni okula basarken moralinizi bozmayiniz siz anne baba olarak cok ilgilenin mumkun oldugu kadar evde ilgisini cekecek gibi sabirla dersleri tekrar edin onunla herseyler hakkinda konusun tam duyan cocuklardan daha cok ilgi gosterin birseyler yapacaginiz zaman onuda dahil edip fikirlerini sorunki kendine guveni olsun
isitme cihazindan korkmayiniz bilgisiz tecrubesiz insan cocuk psikolojisinden anlamayan odyometristten cihaz saticisindan korkun
iyi ayarlanmis iyi bir cihazla siz ebeveynlerin azami ilgisiyle sevgisiyle kiziniz cok iyi yerlere gelebilir hayatta ama ne olur sevgiyle ilginizi eksik etmeyin sevgili hunsalin dediklerine de dikkat edip tavsiyelerine uyun derim isitme kaybi cok yuksek degil buna ne kadar sevinseniz azkucuk kardesimize hayatta basarilar diliyorum hersey gonlunuzce olsun
bitkisel tedavi diyede turlu seyleri karistirmayin kulak cok hassas bir organ kizinizin isitmesine geri donusu olmayan zararlar verebilirsiniz

tavsiyeleriniz içim çok teşekkür ederim sanırım cihazı almaktan başka çaremiz yok yaşadığımız yerdeki cihaz satış merkezi oticon ino mini bte cihaz önerdi fiyatı 3200 imiş siz ne önerirsiniz ve birde cihazın iyi ayarlandığını nasıl anlayabilirim çocuk bunun farkına varamaz ve anlayamazsa diya korkuyorum

Oticon'un çocuklar için Safari adlı bir modeli var, bunun 300 modelinin fiyatı 2000 lira. Çiftini pazarlıkla 3200-3400 arası alabilirsiniz. Dolaytısıyla Ino için tek cihaza 3200 lira vermeyin bence. (Tabii maddi imkanlarınız iyiyse, en pahalı cihazı da alabilirsiniz ama aradaki fiyat farkını hak etmiyor.)
Phonak'ın da çocuklar için uygun modelleri var, Naida'ların pediatrik modelleri var ama çok ileri kayıplar için. Eminim diğer modellerinin de vardır. Bunlar nemden etkilenmiyor, daha renkli, cicli bicili görüntüleri var. Hedefiniz çift cihaza 3500 liradan fazla vermemek olsun. Tek cihaz alacaksanız da 2000 lirayı geçmeyin derim. Ayarının mükemmel olup olmadığını kendiniz kullansanız dahi tam olarak anlayamazsınız. Ama cihaz takılıyken, sizi veya TV'de konuşulanları daha rahat anlayabiliyorsa uygun olduğu düşünülebilir. Bir de cihazlıyken de saf ses odyometrisi yaptırın. Sonuçlarına bakın.

hunsalalın dedıklerıne ılavebenım fıkrım ama sız bılırsınız
kutahya kucuk yer halıyle ısıtme cıhazı alırken ıstedıgınızı deneme sansınız olamaz pek burnunuzun dıbınde eskısehır var eger sızın ıcın cok kulfet olmayacaksa yol sorunu eskısehırden ısınızı gormenızı tavsıye ederım eskısehır ısıtme alanında gelısmıs bır yer bence orda her markayı arastırma kolay olur dıyorum
dıger taraftan bırtek almakla olmuyor aldıktan sonra hızmet almak ıcın kapısını cok asındırabılıyoruz cıhaz satılan yerın gene sız bılırsınız
tekrardan kucuk kardesımıze en ıyı ısıtmeler hayatta basarılar dılıyorum

Üst Alt