Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım, gece körlüğü ve 3000 prim günüm var. Ne zaman emekli olurum?

Sevimli_Kalp

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 1979 doğumluyum. işitme kaybım ve gece körlüğüm var. bunların ikisini birleştirerek heyet raporu almak istıyorum. derecem kaç olur acaba?
bu konuda bilgilenmek istiyorum

şuan özel sektörde çalışıyorum. 3000 gün primim var. bir de işitme kaybımdan dolayı emeklilik işlemlerini başlatmak istedim 5-6 sene önce ama ankara % 40 gönderdiğim raporu % 25 düşürdü. o zaman işitme cihazı kullanmıyordum. bir kaç senesi sonrası işitme cihazı kullanmaya başladım.
bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

Malulen emekli olamazsınız
Vergi ind.hakkı alırsanız engellilere tanınan haktan faydalanarak emekli olabilirsiniz..
İşitme kaybınızı hesaplaya bilmemiz için odyo testinde bulunan 500 hz 1000 hz 2000 hz ve 4000 hz deki işitme seviyelerini bilmemiz gerekli..
Emekli tarihinizi bulmak için ise ilk işe ssklı oluş tarihi ve yaş bilgileri gerkli..

ilk işe giriş tarihim 01,12,1997 işitme testini yenıden yaptırmam lazım ama gece körlüğünü birleştirerek derece yükselmez mi
25,11,1979 doğum ylım

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim yeni rapor almam gerekiyor aldığım zaman gene size dönebilirmiyim birde bu 4080 gün için % kaç rapo olması gerekır

%40 ila%59 arası rapor almanız gerekir..Raporunuzu aldıktan sonra buraya yazaın biz buralardayız

Üst Alt