Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybının atlas omurunun tedavisi ile düzeltilmesi hakkında bilgisi olan var mı?

beatrix

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar iki kulağımda da işitme kaybım var çınlamam hic yoktu ara ara olması nedeniyle arastirmaya başladım nasıl geçer diye bunun üzerine instagramda gezinirken fizyoterapist @erenmehmetbozoglu nun videolarina rastladım ve atlas omurunun açısını düzeltilmesiyle işitme kaybının azaldığını cınlamanın geçtiğine dair videolar atılmış ve google yorumlara baktigim zaman iyi yorumlarla karsılastim bu konuda bilgisi olan arkadaşlar veya gidip bu sekilde tedavinolan arkadaslar beni aydinlatabilir mi?

Ben alakasını çözemedim, östaki borusu burun ile geniz arasında bağlantı sağlar ama bunun tıkanıklığı daha çok enfeksiyon gibi nedenlere bağlı olarak gelişir. Fiziksel bir bası gibi sorun varsa bilemem ama bu herkeste rastlanacak bir sorun değil.

Isitme yoklugunun acisini omrum boyu cektigimden her haber bilgi okudugumda kulak kesilirim
Fizyoterapistin biri bisey yumurtlamis medyada boy gostermek firsattan istifade saf sagirlari sovusleyerek cebini dolduracak aklinca
Denize dusenin yilana sarildigi
Atlas omurunun nerede oldugunu
Isitme sinirlerinin
Kulak yapisinin
Nasil duyma meydana geldigini bilmeyen toplum nasilsa inanir cunku
Turbeye gidip caput baglayip sinavlari gececegine inananlar es bulacagina olmayan cocugunun olacagina inananlar gibi bi varsiyon😁

internetten araştırdığım kadarıyla atlas omurunun kaymasının yarattığı sorunların en yaygın belirtilerinin olduğunu gördüm
1- Vertigo (Baş dönmesi)
2- Baş ağrısı
3- Boyun ağrısı, yüz ağrısı
4- Çene eklemi sorunları
5- Kulak çınlaması
6- Skolyoz
7- Migren
8- Uyku sorunları
9- Kronik Depresyon
10- Yüksek Tansiyon
Kbb gittiğimiz zaman teste sokup işitme kaybı varsa cihaz verip gönderiyorlar çınlama icin de alışıcaksın ya da psikolojik diyorlar tamamen ümitsizlik bu durumu takinti haline getirdiğim icin heryolu deniyorum nerdeyse cınlama icin “vianeks” diye takviye ilacına rastladim mesela ve çınlamaları kesiyordu ama kutu bitince yine ara ara olmaya başlıyor ve bunu gittigim hiçbir doktor sunu kullan bunu kullan azalır vs demiyor bilemiyorum su isitme kaybı beni bitirdi valla ya instagram üzerinden ulaştım tedavi olan bir kac kisiye cevap bekliyorum bi ise yarar umuduyla.
cunki ben yutkunurken surekli kulaklarimda cit cit pit pit sesler de geliyor ve surekli tikanma oluyor surekli burnumu kalatarak nefes verip aciyotum kendimce ostaki borusunun islevini yerine getiremediginden oldugunu dusundum . ne dert biseymis su kulak ya

@smurf,

hayır sinuzitim yok ama dedigim gibi sürekli kulaktan yutkunurken su icerken otobus/araba yolculugunda falan cit cit pit pti ses geliyor tikaniyor isitme kaybi da sonradan cikti durduk yere 30-40 civar anlamadim gitti cinlama geldi mi tribe giriyorum ya tamamen giderse isitme diye psikolojimi bozdu valla :(

Cinlama icin doktorun psikolojik dediginden eminmisin
Psikolojikde olabilir ama ilk onu demesi yanlis
Kulaklarda sorun ve hastaliklar cinlama yapar
Usutme sebebi geniz tikanikligi nefes yollarinda hastaliklarda isitmemizi kotu etkiler cinlama sebebidir
Cinlama ve isitme ve isitme kaybi ile inatlasmak yerine iyi gecinmek
Yani oluruna birakmak
Fazla dikkate almamak daha iyi sonuc verir
Siz cinliyor duymuyor dedikce daha dibe batarsiniz
Sakinlikle kabul etmek daha iyi dayanmak icin yapabilecegimiz en iyi caredir

@beatrix, Bende de bir dönem çok çınlama oluyordu. Bir yerden duyduğuma göre her çınlamadan sonra belirli bir işitme kaybı oluşuyormuş. Aslı var mı yok mu bilemem? Ama son zamanlarda hiç çınlamam olmuyor, işitmemde belirgin bir değişiklik de olmadı. İyi kötü idare etmeye çalışıyorum.

BEkim sensörinal yani sinirsel kayıp var onda faydalı olmayabilir. Sizin kaydınızı türü nedir ?

Benim*

Benim de 36-40 sinirsel ama sayfaya baktığımda sinirsel kayıplar içinde faydalı olduğu hastaların videoları mevcut benim 10-20 db gibi küçük bir düzelme normal işitmeye erişmemi sağlıyor ama gerçekten sonucu verir mi bilmiyorum :(

@beatrix,

Aynı soruna bende muzdarip bir insanım maalesef. Söyle anlatayım. Bundan 1 sene önce burun mukozal kalınlaşması yuuzuden KBB devlet hastanesine gittim. Sonra kalınlaşma fazla olmadığını ama sol kulakta çok pislik olduğunu söylediler. Burunda eğrilik var tek burun sürekli tıkanıklığı var. Sonra sol kulak temizlik için gliserin oksijenli su kullandım 4 gün sonunda temizlik yapıldı. Ne olduysa o temiz sonrası oldu. Sol kulağımda temizlik sonrası delik ortaya çıktı ve acayip derecede çınlama meydana geldi. Çınlama devam ederken yutkunma sırasında halı çırpar gibi ses meydana geldi. Hemen ankaraya gittim ankara hastanesi kulak ameliyatı olmamı söyledi. Sağ kulağım 20 yıldır delikti ve işitme kaybı vardı. Günlük cerrahi de hem Sağ hem sol kulak onarım ameliyatı oldum 3 saat sürdü. Ameliyattan sonra işitme tamamen hem Sağ hem sol düzeldi. Ama çınlama ile yutkunma sonrası cart curt sesler aşırı dervede artış gösterdi. Sol taraf kulağımdaki çınlama öyle tuhaf haldeki elimi yüzüme sürdüğüm anda bile çınlama sesi yükseliyor. Doktorlar tekrar işitme testi ve basınç testi yapacak. Bakalım sorun ne çıkacak. Tek çarem ostaki borusu sanırım. Burundaki eğrilik ve nefes almakta zorlanmak ostaki boru tıkanıklığına sebeb olur mu sizce??
Sinirsel sorun çınlama yapiyorsa neden işitmede sorun olmadan ses çıkıyor sürekli?

@sorularıolanbiri,
Evet hafif derece. İnsanlarla birebir konuşurken anlıyorum,telefonlar konuşurken konuşmaları kaçırmıyorum ama arkam dönükken cümle içinde geçen bazı kelimeleri anlamıyorum mesela isitme cihazi taktigim zaman odada duvar saat taktak ses geliyor onu duyamadıgımı fark ettim :(

@deasn12,
astlas disfonksiyonu bozukluğundan dolayı vagus sinirine baskı yapması sonucu çınlama olduğunu araştırdım. Çınlama oldugu zaman elinizi sağ kulağınıza baskı yapip ovalaıp aynısını sol kulağınıza da yapıp boyunu sağa sola ve öne arkaya şekilde hareket ettirdiğiniz zaman çınlama da azalma oluyorsa kayropratik tedavi bi alternatif olabilir diye düşünüyorum. Bende ara ara çınlama oluyor bu manevrayı yaptığım zaman geçiyor.

Almanyada servikal instabilite teşhisli birisi olarak( genetik bağ doku hastalığım var), Atlas disfonksiyonu dediğiniz şey öyle basit bir olay değil. Orda oluşan instabilitede zaten kulak çınlaması cart curt gibi şeylerden ziyade hayatınızı karartacak semptomlar verir(çınlama yapmaz demiyorum, bendede yapıyor ama bu en basit semptomu). Örnek olarak görselide ekliyorum.
O vagus dediğin şeye bahsettiginiz gibi baskı olsaydı gerçekten, ne kadar olduguna bakmaksızın, son derdiniz kulak çınlaması olur, benim gibi servet harcar teşhis ve tedaviyle uğraşırdınız. Bunları paranızı çöpe atmayın, umutlara kapılmayın diye söylüyorum. Ülkedeki fizyoların %99 u rezalet halde. Kayro dışında gram bilgisi olmayan, adjustmentle( halk adında kütletme) bir şeyleri tedavi ettiğini vaat eden şaklabanlarla dolu. Zaten o etkilerin hepsi ama hepsi geçici. Eğer öyle olmasaydı zaten millet sadece ftr veya kayro giderdi, 2-3 seans ötesinede gerek kalmazdı.

Kulaktaki çınlamanın anatomik sorunlu olduğunu anlamanında kolay bir yolu, sizinde dediğiniz gibi, hareketle bakılabilir. Boyuna tam fleksiyon vererek çınlamada artış var mı yok mu bakmak, çeneye tam açarak çınlamada artış var mı yok mu bakmak. Bu hareketle artış oluyorsa bile atlasta sorun var demek değildir, sadece bağ dokunuzda bir sorun olabileceğini işaret edebilir, o kadar.
Atlasta sorun olduğunuda, major bir durum dışında Türkiyede teşhislemek mümkün değil. Benim almanya da aldığım teşhisi onaylamaları dahi 7-8 ayı buldu. Ve onay sadece 1 doktordan geldi, geri kalan 10+ doktor hala reddediyor. Çünkü tanı x ray ile degil, upright dynamic cervical mri ile konulur. O da Türkiyede yok.

Atlas disfonskyionu dediğiniz şey en kompleks omurga sorunlarından birisi. Hem teşhis hem tedavi olarak.

merak etttiğim bir konu benim sinir kaybı ama başka nedenle ya da sebebi belirsiz olanlar denemeli diyeceğim de çok çok pahalı imiş izmitteki ünlü kişi ve tek seansla iş bitmiyor

Herkese merhaba 15 ekimde randevum var önce Atlas Ortogonal X ray çektirdim 15 ekimde gidince sonuçları paylaşırım inşallah faydası olur bir umut…

Üst Alt