Almanyada servikal instabilite teşhisli birisi olarak( genetik bağ doku hastalığım var), Atlas disfonksiyonu dediğiniz şey öyle basit bir olay değil. Orda oluşan instabilitede zaten kulak çınlaması cart curt gibi şeylerden ziyade hayatınızı karartacak semptomlar verir(çınlama yapmaz demiyorum, bendede yapıyor ama bu en basit semptomu). Örnek olarak görselide ekliyorum.
ff
hizliresim.com
O vagus dediğin şeye bahsettiginiz gibi baskı olsaydı gerçekten, ne kadar olduguna bakmaksızın, son derdiniz kulak çınlaması olur, benim gibi servet harcar teşhis ve tedaviyle uğraşırdınız. Bunları paranızı çöpe atmayın, umutlara kapılmayın diye söylüyorum. Ülkedeki fizyoların %99 u rezalet halde. Kayro dışında gram bilgisi olmayan, adjustmentle( halk adında kütletme) bir şeyleri tedavi ettiğini vaat eden şaklabanlarla dolu. Zaten o etkilerin hepsi ama hepsi geçici. Eğer öyle olmasaydı zaten millet sadece ftr veya kayro giderdi, 2-3 seans ötesinede gerek kalmazdı.
Kulaktaki çınlamanın anatomik sorunlu olduğunu anlamanında kolay bir yolu, sizinde dediğiniz gibi, hareketle bakılabilir. Boyuna tam fleksiyon vererek çınlamada artış var mı yok mu bakmak, çeneye tam açarak çınlamada artış var mı yok mu bakmak. Bu hareketle artış oluyorsa bile atlasta sorun var demek değildir, sadece bağ dokunuzda bir sorun olabileceğini işaret edebilir, o kadar.
Atlasta sorun olduğunuda, major bir durum dışında Türkiyede teşhislemek mümkün değil. Benim almanya da aldığım teşhisi onaylamaları dahi 7-8 ayı buldu. Ve onay sadece 1 doktordan geldi, geri kalan 10+ doktor hala reddediyor. Çünkü tanı x ray ile degil, upright dynamic cervical mri ile konulur. O da Türkiyede yok.
Atlas disfonskyionu dediğiniz şey en kompleks omurga sorunlarından birisi. Hem teşhis hem tedavi olarak.