Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme sorunum var. Ses ayrıştırmada problem yaşıyorum. Çözümü ne olabilir?

Bilseem

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim sol kulağımda yüksek derecede duyu kaybı var ... sağ kulağımda ise hafif duyu kaybı var...

sesleri duyabiliyorum algılayabiliyorum .. ama karşımdaki kişinin çoğu konuşmalarını ayrıştıramıyorum...

karşımdaki kişi konuşuyor ama ben onun anlattıklarının sadece % 75 ini ayrıştırabiliyorum...

bunun bi tedavisi varsa bilgisi olan arkadaşlarımın yazılarıma aydınlık getirmesini rica ediyorum...

şimdiden teşekkürler...

AS21 arkadaşım benim anlatmak istediğimi anlamadın galiba...

ben duyabiliyorum sesleri ama ayrıştıramıyorum...

karşımdaki hacı diyor ben hoca anlıyom...

bilmem anlatabildimmi

iste bilseem duymamak bu oluyor isitme cihaziyla biz duymayanlarda sesleri duyuyoruz ama arkamizda konusulursa konustugumuz insanin yuzunu gormezsek isik olmazsa hicbisi anlamayiz duymayanlar
biriyle konusurken yuzune dudaklarina cok dikkat edip isitme cihazindan gelen seslerden yardim alarak konusmalari anliyoruz agir isitme kayipta
buna bizler dudak okuma diyoruz agiz yuz gormedigimiz icin telefonda konuamiyoruz
bu duruma konusmayi ayirdetme seviyesi diyoruz
istersen iyi bir kbb doktoruna git ama pekbi faydasi olacagini sanmiyorum dogdugumdan beri kbb doktorlarina verdigim paralarla neler yapmazdim

öncelikle konuya duyarlılığın için teşekkür ederim shu..

arkadaşlar ben duyabiliyorum telefonda görüşebiliyorum...

ama % 75 civarında anlıyorum... %25 anlamıyorum...
karşılıklı konusurken dudak okumuyorum çünkü dudak okuyamıyorum...

işaret dinilini bilmiyorum...

ben sadece sesleri tam olarak ayrıştırmamı sağlayacak bir kbb doktoru yada ilaç tavsiyesinde buluncak bir arkadaştan beni aydınlatmasını istiyorum şimdiden teşekkürler...

sevındım duydugun ıcın :)
o senın dedıgın ayrıstırmayı yapacak ılac doktor olabılecegını zannetmıyorum
sana tavsıyem dıkkat gucunu kullanman

Bakırköy'de Dudak Okuma Kursu açılmıştır. Tamamlayanlara MEB sertifikası verilecektir
İşitme Engelliler Federasyonu ve Bakırköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Dudak Okuma Kursu açılmıştır
Kursu başarılı bitirenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecektir.
www.bahem.org.tr

bir de hastanelerde konuşma terapisi bölümleri var.bu işler ilaçla olmaz.bak yukarda bir yer var kurs açılmış. dudak kursuna git.bol bol kitap oku.karşındakinin konuşmalarını genel kültürünü genişleterek aşabilrisin.duayrlı ol.dikatini ver.kendinizi salmayın.uyanık olun.çevrendeki insanların hayvanların yaşayan canlıların davranışlarını dikkatle izle.beden dilini öğrenmeye çalış.diksiyon kurslarınada gidebilirsiniz.yani duyarlı olun.kimseye muhtaç olmadan ne yapabilrimi düşünün. azimli olun.
saygılarımla.

Üst Alt