uzun bir yazı olacak ama en baştan anlatmak istiyorum:
doğuştan kulak siniri zarar görmesi var yani tedavisi yok.
4 yaşımda fark edilmiş ve kulaklık verilmiş.
6 yaşıma kadar işitme cihazı kullandım.
6 yaşımdan 18 yaşıma yani şimdiye dek işitme cihazı kullanmadım.
işitme değerlerim:
saf sen ort :
sol 72 sağ 55
konuşmayı anlama eşiği sol 65 sağ 45
konuşmayı anlama testi sol 36 sağ 32
6 yaşımdaki testlere yada 12-13-14 yaşlarımdaki testlere bakılırsa fazla bir değişiklik olmamış ancka konuşmayı anlama şeyim düşmüş ve şu an oldukça düşük.
bunun nedeni olarak beynin sesleri unutması falan dediler.
ancak ben kulaklık kullanamıyorum kulaklık takınca insnalar bana farklı davranıyor ve normalde işitme sorunum olduğunu farketmiyorlar bile.dershanedekiler mesela hiç fark etmemiş.
şimdi ben kulaklık takarsam bu değerleri toparlama imkanım var mı?
bir de sesleri duyuyorum kulaklıklı kulaklıksız bir fark yok da.ancak anlamıyorum yakındakinde sorun yok genelde ama uzaktakinde zorlanıyorum ve gözlerimin de bozulması ile daha da zorlanmaya başladım çünkü dudak da okuyormuşum...
şimdi doktorlar dedi ki belli bir aşamadan sonra geri dönüşü yok duyma yetini kaybedeceksin...
bende öyle bir şey mi oldu ne kadarda toparlar duymam...
ve ben kulaklıkla gene anlamıyorum sesler yükseliyor en tiz sesleri falan duyuyorum eski telefon sesi mesela ama uzakta konuşulanları oldukça yüksek duyuyorum ancak anlamıyorum homurtu gibi geliyor .
bunun nedeni duyma yetimi kaybettiğimden mi... kulaklıkla da fark olsa da genede zorlanıyorum ilerleyen zamanlarda bu değişecek mi?
bir de kulaklığım naida
doğuştan kulak siniri zarar görmesi var yani tedavisi yok.
4 yaşımda fark edilmiş ve kulaklık verilmiş.
6 yaşıma kadar işitme cihazı kullandım.
6 yaşımdan 18 yaşıma yani şimdiye dek işitme cihazı kullanmadım.
işitme değerlerim:
saf sen ort :
sol 72 sağ 55
konuşmayı anlama eşiği sol 65 sağ 45
konuşmayı anlama testi sol 36 sağ 32
6 yaşımdaki testlere yada 12-13-14 yaşlarımdaki testlere bakılırsa fazla bir değişiklik olmamış ancka konuşmayı anlama şeyim düşmüş ve şu an oldukça düşük.
bunun nedeni olarak beynin sesleri unutması falan dediler.
ancak ben kulaklık kullanamıyorum kulaklık takınca insnalar bana farklı davranıyor ve normalde işitme sorunum olduğunu farketmiyorlar bile.dershanedekiler mesela hiç fark etmemiş.
şimdi ben kulaklık takarsam bu değerleri toparlama imkanım var mı?
bir de sesleri duyuyorum kulaklıklı kulaklıksız bir fark yok da.ancak anlamıyorum yakındakinde sorun yok genelde ama uzaktakinde zorlanıyorum ve gözlerimin de bozulması ile daha da zorlanmaya başladım çünkü dudak da okuyormuşum...
şimdi doktorlar dedi ki belli bir aşamadan sonra geri dönüşü yok duyma yetini kaybedeceksin...
bende öyle bir şey mi oldu ne kadarda toparlar duymam...
ve ben kulaklıkla gene anlamıyorum sesler yükseliyor en tiz sesleri falan duyuyorum eski telefon sesi mesela ama uzakta konuşulanları oldukça yüksek duyuyorum ancak anlamıyorum homurtu gibi geliyor .
bunun nedeni duyma yetimi kaybettiğimden mi... kulaklıkla da fark olsa da genede zorlanıyorum ilerleyen zamanlarda bu değişecek mi?
bir de kulaklığım naida