Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İŞKUR ilanlarında "sağlam engelli" aranıyor!?

Syusuf

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
AYAKTA İŞ YAPMASINA ENGEL BİR DURUMU OLMAYAN
EN AZ % 40 ENGELLİ RAPORU BULUNAN(ZİHİNSEL ENGELLİLER VE EPİLEPSİ HASTALARI DEĞERLENDİRİLMEYECEKTİR.)
EN AZ LİSE MEZUNU
VARDİYALI ÇALIŞABİLECEK

iş kurdan iş ilanlarina bakiyorum ve işe girmeye calişiyorum bayadirda işsizim engelli maaşi aliyorum
iş hayatina girip biraz daha fazla para kazanıp aileme destek oluyum diyorum her zaman yük oldum
belki bi ihtimal iş sahibi olurum diye sürekli iş ilanlarina bakiyorum iş yerleri genelde engelli ilanlarinda
yok fiziki engeli olmayacak yok bilmem ne engeli olmayacak yok şu olmayacak die iş ilanlarinda sürekli kısıtliyollar
neden bi fiziksel engelli şok markete kasada calişamiyor yada benzeri bi işte neden sürekli engelli sadece tekstilde
zor şartlarda calişmak zorunda sadece ilanlarin %90 tekstil ve zor şartlarda iş ilanlari
kocaman büyük şirketler a101 şok bim cok fazla işci ariyollar ama engelli ilanlarinda baktimda sürekli
böle saçma şekirde şu olmayacak bu olmayacak o zaman nie engelli ilani veriyorsunuzki sadece kronik sorunu olanlar mı
engelli sayiliyor? fiziki yada fakrlı bi engelli grupu calişma hayatina giremeyecekmi sürekli ailelerine yük olalak mı görüncek ve böle kalcak ?

bence işkura genel bir ayar getirilmesi lazım...
işkur çaresizlerin kapısı nerde angarya işler var hepsi iş kurda bugüne kadar orda elle tutulur bir iş olduğunu hiç görmedim..
adamlar engelli personel alımı için ilan veriyor işi öyle bir anlatıyor ki bırak engelliyi ağlam adam bile zor yapar...

Müthiş tespit defalarca cimere yazdım okumadan iskura başvurun diye cevap geliyor.Ben onlara işkur u şikayet ediyorum onlar beni işkur a sevk ediyor. İşkur tamamen gereksiz yer teşkil ediyor ülkemizde. Cimerde aynı şekilde:)

Konu: İŞKUR ilanlarında "sağlam engelli" aranıyor!?

resmen dalga geçiyorlar sağlam engellli zor bulursun iş=kur

Ortopedik engelli istemezler, ruhsal engelli istemezler. Engelli denilince akıllarında nasıl bir insan canlanıyor bunların gerçekten anlamıyorum?

"4857 sayılı İş Kanununun işverenlere getirdiği çalıştırma yükümlülüklerinden biri de engelli istihdamıdır. 50 ve daha fazla işçi çalıştıran özel sektör işverenleri çalışanlarının % 3'ü oranında engelli kişileri istihdam etmek zorundadır. Engelli çalıştıran işverenlere asgari ücret üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisselerinin tamamı, devletçe ödenir. Yükümlü olunduğu halde engelli çalıştırmayan işyerlerine de çalıştırmadıkları her engelli ve her ay için 2016 Yılında 2.212 TL idari para cezası uygulanmaktadır."

Kanun üstteki gibi bir kural koymuş. Şirketlerde arka kapıyı bulmuş. Şirket öyle bir engeli ilanı veriyor ki; engelsiz engelli arıyor. Sonra da devlet "Niye yeteri kadar engelli çalıştırmadınız?" dediğinde; "Biz ilan verdik; çalışmak isteyen engelli yok" diyerek cezadan kaçıyor. Devlet bu arka kapıyı bilse de kapatmaya niyeti yok. Parasal cezayı uzun yıllardır kullanmıyor.

Yani devlette işverende birbirlerini idare ediyorlar; olan bizlere oluyor.

Kamu işkur ilanlarınında özel sektörden farkı yok. görme engeli, ruhsal engeli olmayacak gibi şartları bulunuyor bazen. özel sektör ilanlarının çoğu beden işçisi altında. engelli alımlarında engel sınıfı gözetmeksizin ,çalışılacak işin niteliği engellilere uygun olmalı.çoğu iş yerlerinde engelliye uygun çevresel koşullar bulunmuyor. çalışan engellilere diğer personeller gibi zam ya da terfi uygulanmıyor. asgari ücretli olarak çalışan engelli asgari ücrete zam gelmesiyle zamlı maaş alabiliyor. yani engelli bireyler özel sektör tarafından sürekli bir yük olarak görünüyor. alımlar da genelde seçmeli şekilde yapılıp engeli belli olmayan, engelliyi işe almaya çalışıyorlar. 2 üniversite bitirsen işi çok iyi bilsen de değişen bir şey olmuyor. Epilepsi engeli bulunanlar bu konuda daha çok zorlanan engelli grubu oluyor.

malesef hayata atilmamızı deil hayattan bezip insanlardan kopmamız icin ellerinden geleni yapiyollar malesef engelli bireylerin coğu işte calişma firsati olmasi lazım fakat malesef işsiz ve sadece engelli maaşına muhtaç engelli bi kesim oluşuyor sadece

Nurtan

Kamu ilanlarında ikamet saçmalığı var. Acılan ilanlar da çoğunlukla ortaöğretim ya da önlisans. Lisans mezunu olmak normalde avantaj getirir ama söz konusu engelliler olunca bu dezavantaja dönüşüyor. Zaten engellilerin nerede şansı var ki😏

Genelde kimsenin beğenmediği destek işler, geri planda yapılan işleri engellilerin karşısına çıkarıyorlar. Az da olsa liyakat esaslı işe alım yapan firmalar var, çoğalması dileği ile...

Üst Alt