Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur TYP (Toplum Yararına Program) Rezaleti

tavisula

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
7
Yaşadığım olayı anlatacak olursam, İşkur'un 9 aylık MEB temizlik personeli kurasına başvurdum ve kurada asıl listede seçilenler arasında adım çıktı. İş için başvurduğum ilçenin milli eğitim müdürlüğünün web sitesinde yazdığı gibi ve telefonuma gelen sms doğrultusunda iki gün boyunca oradan oraya koştur koştur iş için gerekli 15-20 tane belge hazırladım, söylenen bankada iş hesabı açtırdım ve belgeleri teslim etmek ve görev yerini öğrenmek için belli bir saatte çağrıldığımız okula gittim. Orada kapıdaki görevlinin elinde isim listemiz vardı ve isim listesinde kişilerin isminin karşısında reddedildi ya da kabul edildi yazdığını öğrendim. Onlarca adayla birlikte ben de reddedildiğimi öğrendim, reddedilmemin sebebini içerideki görevliye sorduğumdaysa "bilmiyoruz" cevabını aldım.

Yüzlerce aday iki gün oyunca belge hazırlayacağım diye koşturmuşken, görev yerimiz belli olacak diye beklerken böyle bir durumla karşılaştık. Ve ne retlerin nedeni ne de bizleri kimin reddettiği bize bildirilmedi.

Kardeşim kdk şikayet yap kdk kamu denetleme kurumudur.

Bilgi edinme hakkıyla cimere yazdım, sebep sordum. Yarın da yine cimer'e şikayette bulunacağım. Dediğiniz kuruma da bakacağım. Teşekkür ederim.

En doğal hakkınız gerçekten rezillik ayıp ya yaptıkları güya engelli öncelikli bnce direk o kuruma yaz işe de çok ihtiyacınız var anladığım kadarıyla Bnde aynı durumdayım Allah yardımcımız olsun daha önce çalıştım çokta memnundum tabi süreli maalesef bn 6 ay çalıştım büro işi yaptım tabi fakirin arkası olmaz normal girenler kaldı durumu çok iyi olanlar kocagün lak lak edenler bnm bizim gibi çalışanlar çıkarıldı o yüzden bimere hemen cevap yaz hemen inceleme başlatıyorlar sonuçta bi hak elde etmişsiniz

Evet, işe gerçekten ihtiyacım vardı. Şikayetlerden de bir umudum yok ama bizimle böyle acımasızca alay etmelerine sessiz kalmak istemedim yine de.

Diğer şehirlerde ya da diğer ilçelerde de aynı şeyi mi yaptılar onu da bilemiyorum. Bir faydası yok ama her yerde böyle yaptılarsa, diğer başvuranlar da yorum yazarsa öğrenmiş oluruz.

Anlyorum Allah yardımcınız olsun ama o kuruma yaz size yardımcı olurlar gerçekten sıkıntı ve sorunlarınızıda yazın.

Üst Alt