Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşsizlik ödeneği alabilir miyim? Prim günlerim yeterli mi?

hocaoglu21

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
sizden ricam toplum yararına projede çalışıyorduk dün itibariyle 15.06.2015 işimize son verildi çıkış yapıldı. İşsizlik ödeneğinden faydalanabiliyormuyum . Kafam çok karıştı.

2015 yılı : 165
2014 : 54
2013 : 148
2012 : 353 size zahmet lütfen

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla en az 120 gün aynı yerde çalışmak gerekli bunu alabilmek için en sağlıklı bilgiyi sgk dan öğrenebilirsiniz.

[FONT=Arial]4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'na göre;[/FONT]
  • İşsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler,
  • Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak kaydıyla son üç yıliçinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmalıdır,
  • Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde başvuruda bulunulmalıdır. Başvuruda gecikilmesi halinde geçen her gün için işsizlik ödeneğinden faydalanılamayacaktır.
Göründüğü gibi son 3 yıl içinde en az 600 gün prim ödemiş olma şartı da var, durumunuz ay hesabına takılıyor gibi.
Günümüzden geriye 3 yıl gidince 2012 nin primlerinin yarısı dışarda kalıyor uygun olmuyorsunuz ya da sınırda gibisisiniz.
Benim anlamadığım 2015 yılı toplamı 195 yazmışsınız, Haziran bitmiş olsa, bu 6 ay full ödense bile 180 gün yapar 195 i nasıl buldunuz merak ettim.

2015 yanlış hesaplamıştım 165 olarak düzelttim. Özür. Doğrudur ben hesaplıyorum 559 gün sayısı gibi rakam çıkıyor yani bu durumda hak kazanmıyorum galiba . Hayatım boyunca şansızlığım devam ediyor, çok şansız biriyim çooook

Oturanboğa sizde fikir yürütülseniz sevinirim

Üst Alt