Teşekkürler Çiğdemciğim çok güzel bir konuya değinmişsin.
Gittiğimiz bir çok yerde kaldırım iniş ve çıkışlarının otomobiller, motosikler vs. tarafından işgal edilmiş olduğunu görüyoruz bu sorunu ancak bilinçli bir toplum olmayı başarırsak çözebileceğiz.
Geçici de olsa bir çözüm olarak şunu önerebilirim ben belediyeler bizleri düşünerek yapmış oldukları bu rampanın her iki yanına çiçeklik koyabilir veya demir bir levha dikilip engelli rampa (bu bazı yerlerde var) işari konulabilir. Madem ki hala oranın birilerinin işine yaradığını (yalnız engellilerde değil, bebek arabalı aileler, kaldırım inip çıkmakta zorlanan yaşlı ve hastaların kullandığını) farketmeyen herkese bu şekilde farkettirilebilir.
Medya ve basın da bu konuya duyarlı davranıp, tv'lerde sık sık bununla ilgli (hatta yaşanılan her sıkıntılı ile alakalı) uyarı kısa filimler konulabilirse eminim ki zamanla toplumumuz bilinçlenecektir.
Lastik patlatma olayına ise katılmıyorum insanlarda öfke değil bilinç uyandırmaya çalışıyoruz bu anlamda yanlarımızda uyarı kartları taşıyıp (üzerinde engelli resmi bulunan) bunu yapan araçlara yapıştırabiliriz. Örneğin "Beni engelledin"... "Rampadan çıkamadım çünkü aracınızı park etmişsiniz" gibi... Ben bu şekilde bir durumla karşılaştığımda bir kağıda not yazıp otomobilin sileceğine sıkıştırıyorum, belki bundan böyle dikkat olurlar diye....