Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'da otobüsler 2012’ye kadar engellilere uygun hale gelecek

zozanax

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Özürlüler Komisyonu toplantısında konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’daki belediye ve halk otobüslerinin tamamının Haziran 2012’ye kadar özürlülerin kullanımına uygun şekilde alçak tabanlı hale geleceğini açıkladı. Engelliler 2012’de bütün otobüslere binebilecek Başkan Kadir Topbaş, arzularının engelli ve yaşlıların halk otobüsleri dahil bütün taşıma araçlarından rahatlıkla yararlanabilmesini sağlamak olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü;

“İstanbul’u geçmişle mukayese ettiğimiz zaman bu konuda çok ciddi mesafeler aldığımız görülüyor. Bizden önce engellilerin kullanabileceği 3-4 tane araç vardı. Biz bu gurubun rahatlıkla kullanabileceği 900 civarında toplu taşıma aracı edindik. Dönemimizde yaptığımız gemiler de engellilerin kullanımına uygun. Metrolar ve metrobüsler de öyle. Şu anda 28 metro ve metrobüs istasyonu özürlülerin kullanımına uygun. Geri kalanlar da uygun hale getiriliyor. Ancak geçitlerdeki asansörleri bazen amacı dışında kullanıldığı için sağlıklı çalıştıramıyoruz. Bundan sonraki otobüs tedariklerimizi de aynı şartlarda yapıyoruz. 2012 Haziran’ında ise, halk otobüsleri dahil bütün toplu taşıma araçları engellilerin kullanımına uygun hale getirilecek. Kültür-sanat merkezlerimizi, spor salonlarımız ile diğer spor alanlarımızı da bu şekilde dizayn etmeye devam ediyoruz. Dönemimizde KİPTAŞ’ın yaptığı bütün evlerin giriş katları da engellilere uygun olarak dizayn ediliyor

Bunları hep duyuyoruz. Şu anda engellilere uygun otobüslerin bir kısmında Büyük Şehir Belediyesinin
beyaz kartları geçmemektedir.2012 ye gelmeden yapılabilecel şeylerde var
Engellilere uygun olan ve genellikle expres hatlarda çalışan çift katlı ve engellilere uygun otbüslerde
Beyaz kartlarıımızın geçmesini sağlasın.

Metrobüs olarak kullanılan tüm araçlar engelliler için uygun ama engelliler acaba o araçlara binebiliyorlar mı, nasıl biniyorlar? Bir kere metrobüs duraklarının birçoğuna ulaşmaları imkansız. Ayrıca yoğun saatlerde hafif ortopedik engeli olan biri metrobüse binmeyi denesin bakalım! Yoğunluktan ve insanların insanlıkdışı davranışlarından ötürü ben her akşam ezilme tehlikesi yaşıyorum, bacağım sıkışıp kalıyor, düşme tehlikesi atlatıyorum sonra da bacaklarımda morluklarla geziyorum... Başıma daha beteri gelmesin diye dua ederek!

Haklısın landish.Ben tekerlekli sandalye kullanıyorum ve cogu zaman o kargasa da otobüse binemiyorum cünkü ciddi ciddi yer olmuyor.Ayrıca soförler de cok ilgisiz.Bir keresinde tek basıma binmeyi denedim metrobüse,yalnız dönmem gerekiyordu, soföre işaret ettim rampayı acar mısınız diye umrunda olmadı bastı gitti.

aferits;

Kartlar yenilendikten sonra otobüse bidiniz mi bilmiyorum ama çift bilet ile seyahat edilen bütün belediye otobüslerinden kartımızı sadece okutarak faydalanabiliyoruz yani Temmuz ayından beni yaklaşık 2 aydır bu böyle. Bunlar iyi gelişmeler ümid ediyorum 2012 ye kadar sözlerini tutacaklardır...

iett 400 adet son model alçak tabanlı doğalgazlı kılımalı yeni filo otobüslerini almaya başladı. Bunların 80 adedinin doğalgazlı, 120 adedinin körüklü, 140 adet solo ve 60'ının da metrobüs hattında kullanılmak üzere yüksek yolcu kapasitesine sahip körüklü olacağı söylendi...pıyasadakı eskı yuksek tabanlı kılımasız tum beledıye ve özelhalk otobüslerının seferlerden tamamen kaldırılması için alımn 2o12 ye kadar devam edeceği Dr. Baraçlı tarafından açıklandı

Üst Alt