Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'da tekerlekli sandalye ile ulaşım imkanları nasıl?

Konular
63
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar istanbula turistik amaçlı gidecek tekerlekli sandalyeli bir insanın şehir içi ulaşım imkanları nelerdir taksi den başka bir imkan var mı bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok iyi olur

Akülüyle gelirsen daha iyi olur senin için otobüslerin çoğuna binebilirsinisiniz metrolar zaten asansörlü hatta metro duraklarında akü şart bölümleri dahi var tavsiyem metro ulaşımı yerlerde gezin

peki yer üstünde yokuşlarda akülü ile gidebilirmiyim akülünün çıkamayacağı yokuşlarda taksiye binme şansımda olmaz sanki, manuel sandalye ile otobüse binmek zor mu

Siz ist tam olarak neresine geleceksiniz

pendik te ineceğim ama turistik yerlerine gitmek istiyorum istanbulun

ka_rakartal

Her iki tipin de kendine münhasır sorunları var. Akülü ile gelirseniz otobüslere, metroya çoğunlukla binebilirsiniz. Ancak başka araç kullanamazsınız. Önünüze çıkan bir basamak sorun olur. Binalara girmeniz de sorun olur. Zira birkaç basamak bile sizi engelleyecektir.

Mekanik sandalye kullanırsanız metrobüslerin rampalı durakları hariç gene toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Metrobüslerin rampalı duraklarında ise destek gerekir. zira eğimler %10-15 aralığında. Ancak buna müteakip taksiye binebilir, birkaç basamağı aşabilirsiniz. Binalara girebilir, yine destekle boğaz turu bile atabilirsiniz. Ancak kaldırma-indirme gibi durumlarla karşı karşıya kalacağınız çok açık.

Her durumda Beyazıt, Çemberlitaş, Sultan Ahmet, Aya Sofya, Sirkeci, Eminönü, Kapalı ve Mısır Çarşısı, bazı Selahattin Camilerini gezebilirsiniz. Tabi avlularla sınırlı kalmak suretiyle. Taksim şu sıralar gezilecek gibi değil. Her yer köstebek çukuru gibi, tadilat işleri var. Müzelerin çoğu uygun değil. Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı'nın bir kısmı erişilebilir.

Her durumda Eminönün'de balık-ekmek dahi yetebilir ...

Pendikten metro ayrılık çeşmesi durağından maramaray aktarma ondan sonra ayasofya, topkapı, gülhane parkı, süleymaniyecamii vs...gezebilirsin. Sirkeciden sonraki yollar nasıldır sıkışık, trafik olur fakat tekerlekli sandalye ile nasıl olur bilemem.

eğer manuel sandalyenız aktif sandalye ise kullanımı kolay olur o yuzden manuelı tercıh edın bence yorulduğunuz yerde yada bır aksılık oldugunda taksıye bınme şansınız olabılır akülü o bakımdan zor olabılır. Arkadasların dedıgi gibi aku doldurma ıstasyonları var fakat bozuk olabılıyor bırde asansorler arızalı olabılıyor. Aktıf sandalye ıle yuruyen merdivenden çıkabılırsınız. kaldırım vs aktifle inmek kolay olur akulu ıle tek başınıza zorlanısınız burda dıye düşünüyorum

bilgisini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. sanırım gelmek ulaşım sağlamak halloluyorda hozgul arkadaşın dediği gibi ise eğer turistik yerlere giremeden kapının önünde durmak için gelmenin de bi anlamı olmayacak. turistik yerlerde engellilere yönelik düzenleme yokmu istanbulda hiç bi yerde

Yazılanları okuyunca İzmir'in engelliler için ne kadar değerli olduğunu anladım. İzmir'de tüm trenler, metrolar, otobüsler, vapurlar engellilere tamamen uygun. Ayrıca İzmir metrosu dünyada tek tük bulunan 3 yıldızlı kırmızı bayrak engelli ödülünü almış bulunmakta. Engelliler İzmirde yaşamalı..

Bu arada not: Metrolarda engelli şarj istasyonları her zaman çalışır ve asansörlerin bozulduğu kırk yılda bir olur. O da anında tamir edilir.

İzmir de hayat vardır ;)

Arkadaşlar konu yeniden günceldir son durumu ögrenmek istiyorum özellikle şu günlerde aktif ve pasif yerler nerelerdir ulaşım şartları ne durumda ve gelicek birine tavsiyeleriniz gezilicek gidilecek yerler v.s

ben 4 sene önce sultanahmet tarafına akuluyle gitmek istedim.

-metroda kot farkı var. yardım şart. sandelye agırsa sorun olur.. inerkende binerkende.
-vapurda onden acılan kapılı olan yeni olması gerek eskilerle gecemezsiniz.
-tranvayda kot farkı var. yardım almanız gerekir.
-muzerlerde rampalar var ama olmayan yerlerde var.

Pendik ten karşıya örneğin beşiktaşa deniz yolu ile geçiş nasıl olabilir arkadaşlar ve daha sonra orhantepe ve ordan da yine pendik arası ulaşımi nasil sağlayabilirim bilgisi olan yardimci olursa çok sevinirim

Son düzenleme:
Teşekkürler peki Orhantepe dragos a nasıl gidebilirim hangi araç hangi durak acaba bilen var mi

Sorun çozüldü...

Son düzenleme:
Marmaray istasyonlarından Yenimahalle (Bakırköy) ve Yeşilköy istasyonlarının erişim durumu hakkında çektiğim video...

Üst Alt