Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'da ücretsiz ulaşım hizmetlerinden yararlanmak için engelli kartı alımı..? [Soru]

Konular
38
Reaksiyonlar
0
İstanbul'da ücretsiz ulaşım hizmetlerinden yararlanmak için engelli kartı alımı..? [Soru]

merhaba arkadaşlar. benim şöyle bir sorum olacak.
ben kocaeli gebze'de ikamet etmekteyim. fakat hastalığım dolayısıyla sık sık bakırköyde bulunan beyin cerrahi doktoruma yada başka hastanelere gitmek zorunda kalıyorum. ben tıpkı kocaeli büyük şehirin engellilere vermiş olduğu ve otobülerden ücretsiz yararlanmamı sağlayan özürlü kartı gibi bir katta istanbuldan çıkarmak istiyorum. hani oralara geldiğimdede belediyeye ait otobüslerden ücretsiz yararlanmak için.

1: böyle bir kart istanbul büyükşehirdede var mı?
2: bu kartı ki varsa almam için istanbul sınırları içerinde yaşamam şart mı?
3: böyle bir kart varsa nereye, nelerle müracat edecem?
4: böyle bir kartın kullanım yerleri nelerdir?

kısaca aklımda soru işaretleri kalmayacak şekilde bilgi verirseniz sevinirim.
saygılar

Beyaz Kart için ikamet yerine dair herhangi bir belge istenmiyor. Sadec başvuru formunda "adres" isteniyor. Oradaki beyan da İstanbul'da yaşayan bir tanıdığınız adresi olursa bence hiç bir sorun olmaz. Sonuçta kimse kontrol etmiyor... En olmadı, "tedavi için uzun süre İstanbul'da bu adreste olacağım" dersiniz; sorarlarsa.
Online başvuru için: www.iett.gov.tr/basvuru/ozurluseyahat.php
Kartı teslim almak için Karaköy'deki İETT binasına gitmeniz gerek (Tünel'in yanı).

Bu kartlla, belediyeye ait tüm ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanırsınız.

slm peki bu kartı sadece istanbuldamı kullanabilcem başka yerde kullanamıyacam mı?yada her yerde geçerli kart varmı...

benim kızım 4 yaşında sadece kızım adına çıkartmam yetiyormu yoksa refakatçi içinde ayrıca kartmı gerek, gerekse bu işlemleride online başvuru olarak yapabilirmiyim.

Refakatçi için ayrı bir kart oluyor diye biliyorum

abi rica etsem biraz açarmısınız.yardımcı olurmusunuz

Yani, başvuru esnasında nerede yaşıyorsun diye sorarlarsa sana, İstanbul dersin. İkametgah belgesi felan istemiyorlar... Eğer, yok adresin başka bir yer görünüyor, derlerse, o zaman da, tedavi için İstanbul'da akrabalarımın yanındayım, ... adreste 1 yıl kalacağım, o yüzden kart istiyorum, dersin.

Normal de engelli kartınla bindirmeleri gerek yasa böyle tüm Türkiyede

Üst Alt