Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı Bağ-kur ödeyenler 28 Şubat 2012 tarihine aman dikkat!

turkuaz06

Aktif Üye
Konular
64
Reaksiyonlar
1
İsteğe bağlılar için 28 Şubat 2012 geliyor

Sakın, hiç yargısal takibata uğramayan Postmodern darbenin yıldönümünü hatırlatıyorum zannetmeyin. 28 Şubat 2012 günü eski SSK isteğe bağlılarının Bağ-Kur emekliliğinden kurtulmak için SSK’lı işe girmeleri veya isteğe bağlıyı sona erdirmeleri için son gün. Bunu hatırlatmak istedim sadece…

SGK isteğe bağlı uygulamasında Kanunu takmadı
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 1 Ekim 2008 günü yürürlüğe girdi. Ardından bir yıl sonra isteğe bağlı tüm SSK sigortalılarını yasada açık hüküm olmamasına karşın, 1 Ekim 2008 günü SSK’dan atıp, Bağ-Kur’a saydılar. Bu sebeple de Bağ-Kur’dan sonra SSK’da 3,5 yılı (1260 günü) tamamlamaya gayret edin. Yoksa, SSK’dan emekli olmak isteyenler hayal kırıklıkları yaşadıkları siz yaşarsınız.

***İsteğe bağlı SSK’lılar, Bağ-Kur sistemine atıldılar
2009 yılı Kasım ayında alınan bir kararla eski veya yeni tüm isteğe bağlı sigortalıların 1 Ekim 2008 günü ve sonrasındaki prim ödemelerini Bağ-Kur’un hizmet cetvelinde gösterme kararı aldılar ve uygulamaya geçtiler. Bu sebeple de 1 Ekim 2008 gününden sonra isteğe bağlıda 3,5 yıldan (1260 günden) fazla prim ödeyenler SSK’dan değil Bağ-Kur’dan daha uzun süre ve daha düşük aylıklar emekli olacaklar.

Evet önemli bir konu isteğe bağlı ödeyen arkadaşlarımızın dikkat etmesini öneriyorum...

Şu an isteğe bağlı bağkur ödüyorum 1 yıldır.geçmiştede 685 gün ssk lı olarak çalışmışlığım var .1800 günü doldurup mamlulen emekli olmak istiyorum . Ama bu uyarıyı anlamadım birisi açıklayabilirmi.

3 yıl 6 ay kuralı var ya (3,5 yıl) bununla ilgili şimdi 1 ekim 2008 -----28 şubat 2012 arası 3 yıl 5 ay oluyor 1 ekim 2008 den sonraki isteğe bağlı ssk ödemeye devam edenlerin sigortası BAĞKURA sayılmaya başlandığı için sskdan emekli olmak isteyen kişiler 28 şubat 2012 de isteğe bağlılarını sonlandırmak zorundalar yoksa 3,5 yılı geçerlerse bağkurdan emekli olacaklar bu demek istenilmiş
malulen emeklilikle ilgili bir şey değil bu malulen emeklilik için sanırım en son hangi kurumsa oraya başvurup malulen emekli oluyorsun

Üst Alt