Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı bağkur ödüyorum, ama sakatlığımı bildirmedim. Bildirmem gerekir mi?

bymoruk

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
0
Ben şu anda %74 engelli birisiyim daha önce hiç sigortam yoktu 45 günlük bağkurum var
bağkura ilk başlarken raporumuzu ibraz etmemiz gerekiyor muydu
ben raporumu bildirmedim 3900 gün sonra emeklilik zamanı geldiğinde sen ilk yatırmaya başlarken raporunu bildirmedin diye sorun olur mu

Bir sorun olmaz ..
Bu şartlara göre 15 yıl 3920 güne tabi oldun..
prim ve süre şartını yerine getirdiğin zaman kurum seni yetkili hastaneye sevk edecek alacağın rapor yine %74 olur ise emekli olacaksın...

tuttururum % 60 gecerim sağbacagım diz altı ampute sağ gözüm görmüyo

kafam karıştı

ben 2010 6 ayından itibaren 4b bağkurlu oldum ayda 240 tl yatırıyorum daha önce hiç siğortam yoktu %74 raporum var ben siğortaya başlarken raporumu kimseye ibraz etmedim ..ben şimdi 3960 günü doldurup kurum tarafından alacagım %60 üzeri raporlamı emekli olucamm..
bide istege bağlı bağkurda vergi indirimi varmı ...varsa nasıl...
240 tl den daha az ödemeli prim varmı ..
zira zorlanıyorum ödemekte

şu anda raporun olması da beyan etmen de önemsiz. 15 yıl 3920 gün prim şartını tamamladığında 5510/28. madde kapsamında sgk'ya başvuracaksın. Onların sevki ile %60 ve üzeri rapor alınca, emeklilk işlemin tamamlanacak.

Daha düşük prim yok sanırım.

İsteğe bağlı primde vergi indirimi söz konusu değil.

Üst Alt