Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı sigorta ödemek istiyorum. Emeklilik için vergi indirimi almalı mıyım?

özlmknc

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
%45 raporum var. şu anda çalışmıyorum. eşim isteğe bağlı sigorta ödemek istiyor. erken emeklilik için vergi indiriminden yararlanmam gerekiyor mu?
yararlanamazsam ne yapmam gerekiyor?
kısacası bu isteğe bağlı sigortada erken emekli olur muyum?

beni bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar..sevgiyle kalın..

30/10/2008 tarihinde çıkan 5510 sayılı kanundan sonra sigortalı olduğunuz için vergi ind.hakkı almanıza gerek yok (zaten isteğe bağlı prim öderken vergi ind. alamazsınız vergi ind. hakkı almak için çalışıyor olmanız şart)
2009 yılı içerisinde sigortalı olur iseniz 18 yıl 4200 güne tabi olursunuz gün ve süre şartını yerine getirdikten sonra kuruma müracaat ederek emeklilik talebinde bulunabilirsiniz...

Daha önce hiç sigortalı olmadınız mı?

sayın oturan boğa, ben 1996 yılında sigortalı oldum. bazı aylarda çalışmadım o zamandan bu zamana toplam prim gün sayısı 2070 gündür.. fakat çocuklarıma bakıcak insan bulamadığım için çalışamayacağım bu süre içinde boşluk olmaması için dışarıdan ödeme yapmak istiyorum...

Son 7 yılda en çok hangi kuruma prim ödenirse, o kurumdan emekli olunur. Şimdi siz isteğe bağlı prim öderseniz, eski adıyla Bağkur yeni düzenlemede 4b statüsünde emekli olursunuz. Bu hem emeklilik sürenizi uzatır hem de emekli olduğunuzda alacağınız maaşı.
Yerinizde olsam çalışan statüsünde sigortalı olurdum... O zaman: 06 Ağustos 2003 tarihi itibariyle sigortalılık süreniz 6 yıldan fazla 9 yıldan az idiyse ve defterdarlığa başvurup %40-60 arası raporla 3. dereceden vergi indirim hakkı elde ederseniz, (gün/ay/1996 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekli olursunuz.

maalesef çocuklarım biraz daha büyüyene kadar isteğe bağlı sigorta ödeyeceğim, sayın oturan boğa dediklerinize katılıyorum beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.. inşallah erken emeklilik için ilerde mutlaka tekrar işe gireceğim..

Üst Alt