Merhaba,
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara sormak istediğim birşey var.
Ben %55 raporu ile Defterdarlık'da da kaydı olan işitme engelli bir bireyim
1995 yılının 10. ayında işe girdim. 31.01.1978 doğum tarihim. şu anda ödenmiş prim gün sayım 2.900 gün
Önemli bir kaç sorum olacak.
Şimdiye kadar olan tüm çalışmalarım asgari ücretten normal çalışma ile ssk ya yatırılmıştır. Kalan günlerimi ise ben ssk den İSTEĞE BAĞLI olarak ödemek istiyorum. Acaba böyle birşey yaparsam bana artı ve eksileri varmıdır. Yoksa biryerde kendimi çalışıyor gösterip yine dışarıdan cep'den mi ödeyeyim. İsteğe bağlı ödersem veya engelli çalıştırma zorunluluğu olmayan biryerde kendimi çalışıyo gösterip primi kendim ödersem AYLIK ÖDEMEM GEREKEN PRİM TUTARI NE KADARDIR?? (her ikisi içinde)
Siz hangisini önerirsiniz.
Son bir soru olarak da hangi tarihte emekli olabilirim. %55 raporum ile
defterdarlıktan vergi indirimi aldım.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara sormak istediğim birşey var.
Ben %55 raporu ile Defterdarlık'da da kaydı olan işitme engelli bir bireyim
1995 yılının 10. ayında işe girdim. 31.01.1978 doğum tarihim. şu anda ödenmiş prim gün sayım 2.900 gün
Önemli bir kaç sorum olacak.
Şimdiye kadar olan tüm çalışmalarım asgari ücretten normal çalışma ile ssk ya yatırılmıştır. Kalan günlerimi ise ben ssk den İSTEĞE BAĞLI olarak ödemek istiyorum. Acaba böyle birşey yaparsam bana artı ve eksileri varmıdır. Yoksa biryerde kendimi çalışıyor gösterip yine dışarıdan cep'den mi ödeyeyim. İsteğe bağlı ödersem veya engelli çalıştırma zorunluluğu olmayan biryerde kendimi çalışıyo gösterip primi kendim ödersem AYLIK ÖDEMEM GEREKEN PRİM TUTARI NE KADARDIR?? (her ikisi içinde)
Siz hangisini önerirsiniz.
Son bir soru olarak da hangi tarihte emekli olabilirim. %55 raporum ile
defterdarlıktan vergi indirimi aldım.