Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten çıkarıldım. Düşük maaşla yeni işe girersem emeklilik maaşıma etkisi olur mu?

CETİNSS

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar

ben 12 sene maaşım yüksenden ödendi en son işten çıkarılmadan öncede 2240 bürüttü şuanda toplam 174.000.000 milyar olmuş emekliligime 2 sene var
ben düşük maaşla ssklı işe girersem emekli olurken ne gibi etkiler yada etkilemezmi

Evet arkadaşım etkiler..

brüt aylık maaşın günlüğe bölüneceği için doğal olarak günlük kazancın düşeceğinden hesaplama yaparken buda alacağın emekli maaşına bir miktar negatif etkisi olacaktır.

örnek şuan günlük kazancın 75 tl gibi 1500 brütle işe girsen günlüğün 50 tl ye düşecek.. gerisini sen hesapla

ozaman baya etkiler

benim bildigim toplam ödenen paraya bakıyorlardı

Doğrudur..

sonuçta sizinde maaşınız düşeceğinden bu toplam ödenen paranızda dolayısıyla düşecektir...

günlük kazanca vurduğunuzda yukarıdaki gibi olacaktır..

Eğer yüksek maaşla bir işe giremiyorsanız sakın asgari ücret üzerinden de ödemeye kalkmayın.

İmkanınız varsa priminizde dolduysa çalışmayada gerek yoksa.. Prim ödemeden emekliliği bekleyin daha iyi

Bu konuda Ali Tezel'in yazıları var dikkatle okuyun.....

Evet, son zamanda asgari ücretle sigortalı olmaktansa, prim günü tamamsa, hiç sigortalı olmamak daha iyi diye biliyorum ben de.

askeri ücrete degilde 1500 bürütle girersem etkisi olurmu

1500 tl ile işe girersen her ay maaşın 2 tl kadar düşer.....ben 1800 bürütle çalışıyorum ve 2 tl düşüyor ancak mesai yapıpta 2400 civarı bürüt olduğunda maaşım düşmediği gibi artıyor...( Ancak işveren zorunlu olmadıkça mesai vermiyor yıl ortalamasına vurduğumda - + birbirini tamamlıyor. onun için 2500 brüt gibi olursa zarar etmezsin gibime geliyor ama yinede ince hesap gerekir )
Ancak herkesin olduğu gibi seninde mutlaka çalışmaya ve paraya ihtiyacın vardır. Ancak bu düşmeyi göze alıyorsan senin kararın.. Saygıyla karşılarız..
Ben raporumun Ankaradan gelmesini bekliyorum önümüzdeki ay içinde de ayrılmayı düşünüyorum...

Şimdi ssk dan sorgulama yap bir de işe girince her ay sorgulama yap o zaman farkı göreceksin...

Amentü gibi oldu benim için: Ne kadar erken emeklilik, o kadar iyi! :)

verdiginiz bilgi için teşekkürler arkadaşlar yani eskisinden düşük maaşla işe girmeme lazım yada sigortasız çalışmam lazım

şimdi benim pirim doldu 2 sene sigortasız kalırsam zararı olurmu ortalamaya vurdukları zaman demesinler 2 senesi sigortasız ozaman maaşı daha çok düşürmesinler

Yukarıda da yazdığım gibi, son zamanda asgari ücretle sigortalı olmaktansa, prim günü tamamsa, hiç sigortalı olmamak daha iyi diye biliyorum ben de.

Üst Alt