Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstirahat raporu alan kişi emekli olduğunda maaşında azalma olur mu?

hakan003

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
istirahat raporu kullanan kişi emeklilik için başvurduğunda belirli bir süre rapor kullandığı için emekli maaşında azalma gibi yada normala göre bir değişiklik olur mu
rapor kullandığı için böyle bir durum söz konusu olur mu

şimdiden teşekürler.

İş kazasından dolayı raporlu degılse tabıkı olur .İşveren çalışanın raporlu oldugu sure ıcerısınde sıgorta prımını karsılamak zorunda degıldır (bkz. kamu daırelerınde ıscı ve memurun rapor surelerı sıgortaları yatmaz)Bundan dolayı prım ve gun sayısı az olacagından maastada azalma olur .Not:Ücretsız ızınlerdede aynı durum gecerlıdır.

İş yerinin insiatifine bağlı ,bizim iş yeri rapor alsan'da sigorta primi günlerini hep aylık 30 günden gösteriyor ve maaşın tam yatıyor ,kişi ssk'dan aldığı parayı şirket hesabına yatırıyor.
Alah razı olsun benim şirketimden.

Guzel kardesım ona bakarsan benım sırketımde oyleydı ssk mı hep 30 gun yatırdı ne olursa olsun ama yınelıyorum hıc bır ısveren yatırmak zorunda degıldır.

Doğuru diyorsun,ben zaten yazmıştım şirketin insiatifine kalmış bir olay.
Eşimin çalıştığı şirket,üç günlük rapor için eşim işten ayrıldığında (çıkarıldı kriz zamanı) işsizlik sigortasından 10 ay yerine 8 ay yararlandı.
Halbuki 8 yıllık işsizlik fonuna maaşından kesinti yapıldı. (Adaletin böylesi .........)

daha önce yatırılan primlere bir etkisi olurmu istirahat raporunun 1,5 yıl istirahat raporu kullandım 1,5 yıl önceki primlere bir etkisi olurmu yani rapor kullanmadan emkli olsaydım 900 liara maaş ama 1,5 yıl istirahat raporu kullandıktan sonra emekli olsam 700 liraya düşermı yani istirahat raporu kullanmanın emekli maaşına bir etkisi olurmu??

aslında kafa karışacak birşey yok emekli olurken sgk senin sadece kaç gün prim ve nekadar maaşa göre prim yatırıldığına bakar özetle:
yatırılan prim günü?
toplamda yatırılan primin kaç TL?
ne kadar prim ve kaç TL prim. o kadar köfte.

yani istirahat raporu kullandın diye maaş da bir düşüklük olmaz ölemi

Üst Alt