Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstirahatlı iken yatmayan SSK primlerimi nasıl tamamlayabilirim?

byfendi

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben YILMAZ AĞAR. 2007 haziran,da rahatsızlandım ve o,tarihten beri istirahtım dvm ediyor yani tam 40 ay oldu şirket,te çalışan olarak görünüyorum fakat sigorta primimi şirket yatırmıyor.. yani 40 ay boş görünüyor iş göremezlik raporumla sgk,dan bürüt maaşımın 3/2,sini alıyorum yani sağlıklıyken çalışmış olduğum net maaş,a tekabül ediyordu ama iş veren beni bu kasım,ın 6 sında işten çıkaracak iş akdimin fessine yazısını gönderecek ikamet ettiğim adrese. bende buna istinaden emekli olayım dedim.. ayrıca şirket iş,akdimin fessine yazısını bana gönderdiği an devlet hastanesinden 3 ay,da bir almış olduğum iş görememezlik raporuyla maaş alamıyormuşum doğrumu.??

aslında ben emekli olmak istemiyorurdum benim iş göremezlik raporundan her ay almış olduğum maaşımın brüt tutar,ı olan 4330 tl bu brüt maaşın 3/2.si hesabıma yatardı postaneye ve oradan alırdım ben 2900.tl aylık alırdım.dolayısyla bu şartlar iyiydi ama maalesef emekli olmam gerekiyor,muş öyle söylediler bende işlemlerime vergi indirimi dilekçesini deftardarlığa vererek başladım. ama bu seferde 15 sene 3600,den yararlanayım diyorum yıl,da problem yok ama günde problem var bu 54 eksik,günden problem yaşayabilirim dolayısıyla şu boş geçen 40 ay kafama takılıyor bu boş geçen 40 ayı bir şekilde kendim yatırma veya şirkete yatırtma gibi bir şansım yada hakkım varmı ???
1974 doğumluyum
1989 sigorta girişim
3546 prim günüm(askerlik dahil )
% 94 genel özürlülük raporumun oranı
( 54 gün eksiğim var bu boş geçen 40 ay,lık prim günümü ödeyebiliyormuyum ??

Evet o 40 ayın primlerini ödeyebilirsiniz..
Yalnız ssk dan almış olduğunuz paranın hepsini şirkete vereceksin şirket senin ssk primlerini ödeyecek ama sana da maaş vermek zorunda kalacak... Bu da şirketin işine gelmeyecek.
Bu işin en güzeli askerlik borçlanması yapmak ve 2 ay kadar ssk lı olarak görünmektir
40 ayın primlerini ödemek biraz uzun iş gibi me geliyor en kestirme yol dediğimiz gibi olur bence

çok teşekkür ederim İLKER BEY ilgi ve alakanıza hoşçakalın....

İLKER BEY yani ben geri,ye dönük bu 40 ayı yatırabiliyorum anlayabildiğim bu doğrumu anlamışım.??
şirke,te sgk,dan almış olduğum parayı vermeme gerek yok sonra tekrar onlar,dan o ,40 ayın maaşı,nı almaya,da hiç gerek yok kısacası benim şirket,le hiçbir sorunum olmadı şimdiye kadar bundan sonra,da olsun istemem normal şartlar,da ben rahatsızlandıktan 3 gün sonra,da iş akdimi fes edebilirlermiş ama yapmadılar ve 40 aydır çalışan görünüyorum ve onların beni işten çıkarmamalarının artı,larını biliyorum ve onların sayesin,de 40 aydır sgk,dan maaş alabiliyorum şirket,le görüşsem geçmişe
dönük 40 ay değilde geçmişteki bu 40 aylık boşluktan sadece 2 ayı yatırsam olmaz,mı 3600 iş günümüde tamalamış olurum böylece sadece geçmişe dönük 2 ay..ne dersiniz bu iki aylık prim tutarını,da ben yada şirket öder daha çünkü şirket,le hiç görüşmedim bu konuyu çok uzattım kusura bakmayın ltfen geriye dönük o boş kalan 40 ayın 2 ayını ben kendim şirket,le konuşup prim tutarını,da kendim şirkete ödesem geriye dönük 2 ayı yatırabiliyormuyum...??teşekkürler......

Evet son 2 ayı ödeyin sizde çalıştığınız kurumun muhasebe departmanı ile görüşün...

Normalde geçici işgöremezlik ödeneği alan işçinin sigorta primi yatırılmaz.
Kasımda iş akdinizin fesh olacağını belirtmişsiniz.
Şirketiniz Ekim ve Kasım ayı için size maaş bordrosu düzenlesin (vergileri yatırdıktan sonra maaşı ister ödesin ister ödemesin) o zaman bu iki ayın primlerini de yatırabilir.
Aksi halde maaş almaksızın geriye dönük prim yatırılması mümkün değildir.

slm birşey daha sormak istiyorum benim her 3 ayda bir devlet hastanesinden almış olduğum geçici iş görememezlik raporum kasım,ın 5 inde bitecek ve ondan sonra hala çalışıyor göründüğüm şirketim maaş bordromu düzenleyip 2 aylık sigorta primi,mi ödeyecek böylelikle günüm dolmuş olacak ama istirhatım,ın bittiği tarihte yine devlet hastanesinden çalışabilir raporu almama gerek varmı yoksa aynı çalışıyor göründüğüm şirket olduğu için yeniden çalışabilir raporu almama gerek yok diye biliyorum şirket istirhatımın bittiği tarihte hemen sigorta primi,mi ödeyebiliyormu..???? teşekkürler
yani kısaca uzatmayayım çalışabilir raporu almama gerek varmı yoksa istirhatım,ın bittiği tarihte şirket maaş bordromu düzenleyip sigorta primi,mi ödeyebiliyor,mu....???*

Hayır gerek yok rapor süreniz bittiği vakit çalışmaya başlarsınız ve ssk primleriniz yatar..

çok teşekkür ederim İLKER BEY herşey için allah razı olsun çok yardımcı oldunuz..!!!!

istirhatlıyken sigorta primi,mi ödeyebilirmiyim...?

slm arkadaşlar ben birşey sormak bir konu hakkın,da bilgi edinmek istiyorum yardım,cı olur iseniz şayet çok memnun kalacağım teşekkürler...
arkadaşlar ben vergi indirimi için dilekçemi ve diğer evraklarımı ist.. deftarlığa verdim ve şu,an ankara,da evraklar ama en,az 1 ay daha sürer dediler sonuçlanması şimdi ben geçici iş görememezlik ödeneği alıyorum yani brüt maaşı,mın 3/2,sini sağlıklıyken almış olduğum net maaşı,ma tekabül ediyor.. 40 aydır bu şekil,de dvm ediyor iş görememezlik ödeneği alırken benim sigorta primin ödenmiyor,du şimdi 15 yıl 3600 den emekli olmaya karar verdim yılda bir sıkıntı yok günde 54 gün eksiğim vardı şirket,le görüştüm.kasım,ın 5 şinde 3 ay önce almış olduğum raporun günü doluyor şirket gün eksiğimden dolayı 2 ay sigorta primimi ödeyecek yani 2011 ocak ayının 6 sına kadar böylelikle günde,de sıkıntı kalmayacak.o tarihe kadar,da büyük bir ihtimal,le vergi indirimim,de gelmiş olur genel özürlülük rapor oranım,da % 94 maliye ne kadar düşürebilirki ve ondan sonra emeklilik için müracat,ta bulunabilirim benim merak ettiğim şirket 2 ay sigortamı ödeyecek bende yine tam teşekküllü devlet hastanesinden 2 ay istirhat raporu alsam sgk sigorta primimin ödendiği
kasım ve aralık ayı geçici iş görememezlik maaşı,nı bana ödermi.?yani sigorta primim ödenirken istirhatlı görünebilirmiyim kafam çok karış,tı yardımcı olursanız sevinirim çok teşekkürler...!

şirket 2 ay sigortamı ödeyecek bende yine tam teşekküllü devlet hastanesinden 2 ay istirhat raporu alsam sgk sigorta primimin ödendiği kasım ve aralık ayı geçici iş görememezlik maaşı,nı bana ödermi.?
İstirahatli raporunda çalışamayacağı tarihler yazmakta ve bu tarihlerde sigortalı olarak çalışıyor gözükürseniz geçici iş göremezlik aylığınız kesilir.

Iki ay isteğe bağlı sigorta yatırmak istiyorum..??

slm bülent bey bu konu,da sizin yardımınıza ihtiyacım var cvp verirseniz sevinirim
şimdi abicim benim erken emeklilik için 54 güne ihtiyacım var şirket,le daha önce görüşmem,de sorun olmaz biz bu 2 ayını sigortalı gösteririz demişlerdi fakat şimdi bir maliyet çıkardılar 3.000.tl 2 ay sigorta primi,mi yatırma bedeli brüt maaşım 4250,tl ,idi
o,zamanlar sene 2007,de şimdi bende bu 3000,tl yi vermek istemiyorum açıkcası şirket,le görüşeceğim ve beni işten çıkarmalarını isteyeceğim şirket beni işten çıkardıktan sonra isteğe bağlı 2 ay sigortamı ödeyeyim diyorum sen ne dersin abi 3000 tl vermektense 2 ay için isteğe bağlı yanılmıyor,isem şayet 500,tl gibi bir maliyeti olacak bana emekli maaşını,da pek etkiliyeceğinide sanmıyorum çünkü altı üstü 2 ay ne kadar etkiliyebilir,ki....

birde abicim,istirahatım kasım,ın 5 ,nde bitiyor yani ( yarın.) istirahatım bittiği tarih,den sonra isteğe bağlı yatıracağım sigorta primi için çalışabilir raporu almama gerek varmı abicim yardıncı olursan çok sevinirim teşekkürler...?

İstirahatli iken isteğe bağlı sigorta ödeyebilir miyim?

slm arkadaşlar istirahatlı,iken isteğe bağlı sigorta ödeyebilir miyim

teşekkürler..

Sigortalı olunmaması, çalışan ise iş akdinin sona ermiş olması koşuluyla tabii ki isteğe bağlı prim yatırabilirsiniz.

Yalnız, 2 aylık prim için 3000 tl diyen saçmalamış :)

valla abicim bende birşey anlamadım mali müşavir arkadaşlara,da sordum doğru dediler bu rakama 3000 tl net maaşım vardı 2007,de bürüt,te 4380 tl,idi aynı tutardan düzenliyeceklerdi bordromu ve benden bu 2 ayın maliyeti diye 3000.tl para hesaplarına gecmemi istediler ve bende vazgeçtim beni işten çıkarın dedim yani iş akdimin fessine yazısını istedim o,yazı elime ulaştığı an isteğe bağlı sigortamı 2 ay ödeyeceğim ve sonra emeklilik için günüm,de dolmuş olacak o zamana kadarda vergi indirimim,de ankarada gelir diye düşünüyorum ve ondan sonra emeklilik için müraçatta bulunabilirim...! çok teşekkür ederim abicim iyiki varsınız herşey gönlünüzce ve dilediğiniz gibi olsun inşaallah...!

Bülent;
o 3.000 tl 2 aylık sigorta primi değil,çalışana ödenen tutar hariç işverene 2 aylık maliyeti.
Sigorta priminin ödenmesi için bordro çıkarıldığında tabi ki bordroda normal maaşı ödeniyormuş gibi işlem yapılacak.
Arkadaşın 3.000 tl gibi oldukça yüksek miktarda net maaştan bahsettiğini okumuşsundur yukarıda.
Bu 2 aylık en az 9.000 tl gibi bir brüt gelire tekabül eder.
Bordro düzenlenince elbvette işveren sigorta primi işçi ve işveren paylarıyla birlikte kuruma ödeyeceği gibi,devlete gelir vergisini de,işsizlik fonu ödeneğini de,damga vergisini de tamamıyla ödemek durumundadır.
Brüt gelir göz önüne alındığında firma pek de saçmalamışa benzemiyor.
Tabi ben götürsün 3000 tl yi versin demiyorum,emekjli maaşında neredeyse hiç fark yaratmaz o 2 ay,isteğe bağlı en iyisi.

Doğrudur Ufuk. Benim saçamalamaktan kastım da iki aylık sigorta için onca paraya gerek yok. Bence en mantıklısı başka bir işyerinde iki ay sigortalı olmak...

Geçici iş göremezlik geliri emekli maaşını etkiler mi?

slm arkadaşlar

ben yaklaşık 4 senedir geçici iş görememezlik ödeneği alıyorum. yani istirahat parası raporluyum. ama yakında emeklilik işlemlerini başlatacağım vergi indirimi bekliyorum vergi indirimi sonuçlandıktan sonra emeklilik dilekçemi vereceğim sgk,ya

merak ettiğim bu 4 senelik istirahat yani almış olduğum geçici iş görememezlik ödeneği emekli maaşını,da olumsuz anlamda etkiler mi? emekli maaşı hesapla sitesinde hesaplıyorum 1023 tl çıkıyor maaş bu maaş,a yakın bir maaş,mı bağlanır

teşekkürler.!!

Emekli maaşının miktarı ile iş göremezlik geliri arasında hiç bir bağlantı yoktur.

Üst Alt