Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşveren geçmişe dönük 10 yıllık sigorta pirimi ödeyebilir mi?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
642
Reaksiyonlar
378
İşveren işçisinin geçmişe dönük olarak 10 yıllık sigortasını yatırmayıp kafasına tak edipde bu süreyi veya tamamını SGK sigorta olarak bugün ödeyebilirmi?

İŞVEREN GENEDE CEZA YEMEDEN KAÇAMAZ?

Mahkeme kararı gibi bir şey olmadıkça zannetmiyorum. Geriye dönük ödemeleri bildirmiş ama ödememişse ödeyebilir sadece. Cezası ile birlikte tabi

Tamam işveren ceza almayacak diye farzedersek eğer ne olabilir?

BİLDİRME DURUMUDA SÖZ KONUSU OLMADI DİYELİM.

İşveren kişinin orada çalıştığını bildirmediği sürece geriye dönük ödemesinin dediğim gibi mahkeme kararı olmadan mümkün olduğunu zannetmiyorum. Ceza dediğim gecikme faiziydi onu yanlış kullanmışım sanırım. Böyle bir şey mümkün olsa; prim eksiği olan herkes bir yer ile anlaşır ve toplu olarak geçmişte orada çalışmış gibi prim ödemesini yatırıp emekli olurdu. Duydunuz mu böyle birş ey ?

AMA BENİM AKLIMA BÖYLE BİRŞEY HİÇ GELMEDİ. BAZEN BU AVUKATLIK GİBİ ARABULUCU OLARAK ÇALIŞANLAR BU İŞİDE YAPIYORLARMI SADECE sordumdu bunu bilmediğimden dolayı.

DİYELİM İŞVEREN KAFAYA KOYDU BUNU YAPACAK ÇOKTA ŞAHİTİ VAR İSPAT KONUSUNDA DÖRT DÖRTLÜK BİR YOLU VAR. ESNAF BU İŞVEREN VE YILLARDIR ORADA ÇALIŞIYORLAR. KARŞI TARAFIDA MAĞDUR OLMASIN İSTİYOR.

Arabuluculuk buna bakabilir mi bilmiyorum. Ama öyle durumda dahi sanırım önce yine mahkemeye dilekçe verilmesi gerekiyor sonra arabulucu ile anlaşılarak çözülüyor olaylar

ARABULUCU NE GİBİ ÇÖZÜM ORTAYA KOYAR.

Adı üstünde arabulucu :) İki tarafın anlaşacağı bir ortak noktada verilecek kararın imzalanmasında ara bulma rolünü üstlenir. Anlaşılırsa çözülür, anlaşılmazsa mahkemede devam eder.

hocam bildiğim kadarıyla işverenin çalışanı bildirmemesi her türlü suç, gidip tabii ki sigortasını yatırır ama üzerine SGK'ya da bir ton ceza öder. arabulucu SGK ile ara bulmaz işçi ve işveren ile bulur. tabi benim görüşüm hukuki değil kendi davamdan ötürü edindiğim deneyimler yani bir avukata vs sormadan kaale almayın

Üst Alt