Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyeri açmak istiyorum. Engellilere bu konuda ne gibi hakları var?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar işyeri açan engellilere ne gibi haklar var. Hibe var mıdır, vergisel haklar nelerdir vb. Bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Vergi muafiyeti

iş yeri açarsam vergiden muaf olur muyum

esnaf'a 26 çeşit vergi ve aidat varken iş yeri açmak iyi fikir olmasa gerek

işkurun bir ara engellilere yönelik böyle bir şeyi vardı ben konuştum email adresime bazı dosyalar yolladı yasal yaptırımları fazla mesela 3 yıldan önce dükkanı kapatamazsın kapatırsan verdikleri parayı yasal faiziyle alıyorlar 2.si KOSGEB girişimcilik sertifkan olacak v.s v.s.. bazı maddeleri vardı böyle...

smyrna1922
aynen katılıyorum bu gün akşam tv de izledim haberlerde dükkaı kapatan esnaf sayısını söylüyordu çok fazla..

Peki kosgeb kullanmadan açarsam
Daha doğrusu benim öğrenmek istediğim bir dükkan açmak istersem vergi muafiyeti için ne yapmalıyım indirimmim var tamamen muaf olma şansım var mı bunu öğrenmek istiyorum

kaybedeceğin o kadar çok şey var ki , kazancın denizde bir damla kalır

O zaman detaya gireyim !

Yılbaşından önce halk eğitimde 4 günlük eğitime katıldım , banka ödemesi gibi düşünmeyin ,50 bin 100 bin al işini kur demiyorlar parayı eline bekleme ! o kadar çok detay var ki aslında eğitime katılırsan emin ol vaz geçersin.Benimle eğitime katılanların tamamı ile irtibattaydım ve hiç bir tanesi bu saçmalıktan faydalanamadı. Devlet ab fonlarından yararlanmak için göstermelik projeler uyguluyor , eğitmenler danışma ofisi kurmuşlar bizim aracılığımızla yaparsanız bütün prosedürleri hallderiz deyip 2000 - 3000 TL. komisyon istiyorlar ,

Bütün engelleri aşıp hak edenler neyin altına girdiklerini herşey bitince anlıyor , bir bakmışsın vergi mükellefi olmuşun her ay stopaj , gelir vergisi , kdv , muhasebeci parası , kira , elektrik , su , telefon parası , belediye vergileri , esnaf odaları aidatları , ödeyip üstüne birde en az birkaç eleman çalıştırmaya başlamış ve bu kişilerin yemek yol parası sgk işlerini ve primleri yüklenmişsin , bu işten sağ çıkabilecek bir arkadaş varsa buradan bize bilgi versin .

Sağolun çok iyi moral olduda
Ben diyorum ki devletten bir şey almadan küçük bir yer açsam vergiden tamamen muaf olma şansım var mı daha ne kadar açık anlatabilir

peki kosgeb bizden bi miktar alıyor mu

Holdingin kurmadığın sürece vergiden kaçamazsın. Devlet asgari üçretlinin bile gözünün yaşına bakmazken esnafa sırf engelli diye acırmı:)

@niles28

KOSGEB herkese çıkmaz. KOSGEB den para alabilmen için araya adam sokacaksın yoksa çok zor.

ülkede patlayan ekonomik krizden sonra hala iş yeri açmayı düşünmüyor olmalısın , rapor derecen kadar 3 kuruş vergi indirimi alırsın , bir çay kaşığı su gibi ....

Üst Alt