Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerimi kapatmadan Bağkur’dan malulen emekli olamaz mıyım?

TheLastOttoman

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
şizofreni tanısıyla erken emeklilik için başvuru yaptım bağkura. Adıma kayıtlı işyeri var. Bağkurdan gelen cevapta ticari faaliyetim devam ettiği için emekli olmazsınız diyor. Engelli emekliler çalışabilir diye biliyorum Hastalık psikolojik olunca engelli emeklilik ile malülen emeklilik arasında fark olmuyor mu? Yoksa beni malülen olarak mı işleme aldılar. Dükkanımı kapatmakta istemiyorum.

@TheLastOttoman,

Tanının ortopedik olması ile psikiyatrik olması arasında hiç bir fark yok. Sİzin emeklilik malulen olacaksa çalışılamaz. Bağkurdakiler tam olarak ne söyledi?

@OturanBoğa, bağkurdan kimseyle görüşmedik henüz. Eve gelen yazıda ticari faaliyetiniz devam ettiği için emekli olamazsınız yazıyor. Engelli emekliliği şartlarım uyuyor. Merak ettiğim tek konu tanı şizofreni olunca engelli emeklilik yada malülen emekli olmak fark etmiyor mu? Yoksa benim dosyamı direkt malülen olarak mı işleme koydular.

şizofreni tanısıyla engelli emeklilikten faydalansam yine de adıma kayıtlı işyerini kapatmak zorunda mıyım?

Bağkur zaten her başvuruyu önce malulen emeklilik için işleme koyar. Eğer SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı olursa malulen emekli eder, eğer "Tedaviye rağmen kısmen çalışma olanağı veren şizofreni" teşhisi ile Orta tanısı koyarsa o zaman malulen emekliliği reddeder, siz 28/5'den erken Yaşlılık için dilekçe verirsiniz, sigortalılık süresi ve prim günü tamamsa erken Yaşlılık emeklisi olursunuz.

@OturanBoğa, abi cevabın için teşekkür ederim. Ağır tanı olduğu için engelli emeklilik değilde mecburen malülen olmak zorundayım doğru anladım değil mi? Çünkü bugün yakınım bağkura gitti ,sağlık heyeti malülen olarak onayladı engelli emeklilikten faydalanamaz demişler. Sgk il genel müdürlüğüne gitmeyi planlıyorduk , o halde gitmemize sebep yok. Yani ağır tanı aldığım için erken emeklilikten faydalanamıyorum. Malülen olmak zorundayım

Bağkur'da evet, Ağır tanısı olduğunda mevzuat "bu kişi malul" diyor ve öyle emekli ediyor.

Üst Alt