Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerindeki sözlerden gururum incindi .. :(

ozmuşlu

Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
104
s.a arkadaşlar bugün canım çok sıkkın yeminle işyerinde olmasaydım oturup ağlayacaktım. ben mevsimlik işçi olarak kamu da çalışıyorum aslında mesleğim elektonik bilgisayar üzerine ama iş bulamayınca mecbur böyle saçma sapan adamların yanına çalışıyoruz. ayrıca benim engelli durumum var. bugün öğlen yemeğinden sonra çay için bir arkadaşın odasında oturunca laf evlilk ten açıldı bende bekarım orda çok bilmiş aklı evvel bir arkadaş ileri geri konuştu yanımda benle yaşıt bir arkadaş vardı kadrolu orda yaa bak diyor adam 7 yaşından beri çalışıyor sen bu yaşa kadar ne yaptın diyor insan o anki psikoloji ile düşünemiyor ben onun yaşındayken doktor doktor gezip hastalığıma çare arıyordum demek aklıma gelmedi. biraz da ben bugüne kadar ağır işlerde pek çalışmadım hep genelde ofis büro tarzı işlerde çalıştım o yüzden burası zor geliyor bu yönümü de çok eleştiriyorlar işin acı kısmı durumumu en başta anlattım onlara ama adamlar hala bildiğini okuyor çok kırıldım. insanlardan nefret ediyorum bu ara sık sık intiharı düşünür oldum .. imkanım olsa insanlardan uzak yerde yaşayacam ... :( :(

İntiharı sadece bunun için mi düşünüyorsun?

Her iş yerinde böyle kendini bilmez patavatsız insanlar var... Var olmaya da devam edecek.

Bence hiiççç takmayın kafaya, herkes yaptığı ile kalır, takmayın kafaya.

@ozmuşlu,

@OğuzHan112,

eyvallah Allah razı olsun aklı selim konuşan insanları severim..
kamuda çalışan bir arkadaşım iş çıkışı aradı oda sizin gibi dedi.
intihar olayına gelirsek tek sebep bu değil elbette benim şansım mı kaderim mi anlamadım bugüne kadar hiç sevmediğim istemediğim işlerde çalışmak zorunda kaldım hep . aslında elektrik-elektronik teknisyeniyim. uzun yıllar bilgisayar elektronik üzerine çalıştım ama alanımızda iş olmaynca böyle saçma sapan işlere girdik işte..

Her ne olursa olsun kaçış intihar olmamalı,bu düşünceleri bir daha düşünmeyelim,her inişin bir çıkışı vardır.

Ukalalık yapmayayım ama sen iş hayatında daha neler ile karşılaşacaksın neler ile? Bir bilsen iş aramayı bırakır evde oturmayı tercih edersin. İş hayat böyledir, her çeşit insan ile karşılaşırsın. En ufak bir terslikte yılgınlık gösterir pes edersen, intiharı filan düşünürsen “Marmara çırası gibi” yanmışsın demektir bu.

Elinde madem bir mesleğin var. Devlet girişimcilere kredi desteği sağlıyor. Kimisi geri dönüşümsüz hem de, geriye ödeme yapmıyorsun. Bunları hep takip et. Minik bir dükkan açıp kendi işinin patronu ol. Az kazanır çorba ekmek, çok kazanır baklava börek yersin. Hatta kıyıda köşede birikmişin varsa devlet desteğine de gerek yok, Ya Allah Bismillah diyerek aç dükkanını. Kendi işinin patronu olursun.

Benim eski mahallemdeki bilgisayarcı arkadaşım imam hatip mezunu, bilgisayar filan okumadı, kimsenin yanında da çalışmadı. Ama bilgisayarları kıra kıra, boza boza şimdi kocaman dükkan sahibi oldu. Bilgisayar tamir dükkanı var. Çok dürüst bir insan olduğu için, Allah nazardan saklasın, paraya para demiyor.

Ben yazayım da bir köşede bulunsun.

estağfrullah neden ukalalık olsun siz elbette bizden daha tecrübelisiniz...

aslında haklısınız aktif olarak bu işin içindeyim. yani elektronik bilgisayar işinin bundan 4 -5 ay öncesine kadar böyle bir dükkan açma olayına girdim amma maddi olarak desteğim olmadığı için hayata geçiremedik malesef.. dükkan kiraları haddinden fazla pahalı mal sahipleri sıkıntılı tipler.. emlakçı çok fazla komisyon istiyor hal böyle olunca asgari ücret olsun ne iş olursa olsun diyor insan . ama ben mesleğimi çok seviyorum. neyse bakıp bir çare düşünecem inşallah ... teşekkür ederim..

@OğuzHan112,
haklısınız üstad benim zoruma giden şey benim durumumu bildikleri halde kendilerine anlattığım halde bana vasıfsız bugüne kadar hiç çalışmamış insan muamelesi yapmalrı.

Kardeşim sağlam insanların engelli olamayacağının garantisi var mı?

Ben 3-4 ay önce motorla uçtum bir yere..şükrolsun kırık çıkık yok ama dizimde hala problem var yürürken ağrıyor,zamanla düzelecek inş..ölebilirdim belki engelli kalabilrdim.. kimsenin ne olacağı belli değil..o yüzden sen içini gayet ferah tut..bu tarz insanları en üst makama havale et gitsin.

@ozmuşlu,

eyvallah Allah razı olsun...
çok sevdiğim bir söz vardır hayatta her sağlıklı insan bir engelli adayıdır ..
evet bu tarz insancıkları hakimlerin hakimi Allah havale etmek lazım..

Kardesim slmlar bende engelli elektrik elektronik muhendisiyim. Kamuya teknisyen olarak girmistim , sonra tekniker oldum , sonra dgs ye girdik. Pesinden de mühendisliği bitirip unvan değişikliği sınavıyla kadromu aldım çok şükür. 20 yıl bitti kamuda, Sana tavsiyem çalışman, engelli kpss ile inş biyerlere aranırsın kadrona. Bu arada o kadar çok saçma insan profili varki sakın hastalığını bahane etme , ona sığınıyor derler , eger müdür seni masa başı rahat bi iş vermiyorsa kadron mevsimlik isci olduğu icin malesef diğer personelde işlerde sana ayrımcılık yapmaz. Bu işler sıkıntılı adam seni otuttursa diğerlerinin gözüne batıyor, herkes rahatına düşkün, ben teknisyenken daha çok ariza bakıma çıkıyordum. Riskli makineler sıcakta soğukta tamir etmen lazım cihazı. Okuduk teknikerlik derken şimdi muhendis olduk.arızayı tespit edip işin yapılmasını takip ediyorum şuan. Çalışıp basamakları çıkman gerek , kitap alıp , youtubeda hocaları izleyerek çalışmaya devam et bence .Ben muhendis kadromu 40 yaşında aldım. Ama çok uğraştım. Saatlik izinlerle, haftasonlari iş mesailerle geçti hep. Insanlar senin üstüne hep gelecek bunu unutma... Iyi iş yapsan da gelecek fesatcilar , iyi iş yapmasanda.bu seferde hep açığını bulup kendi aralarında konusacaklar O sebeple allah hep iyilerle karşılaştırsin kardes, takilma sen bunlara illaki sana iyi gelen insanlarla takil, kal sağlıcakla....

3 bakanlık 4 farklı müdürlükte çalıştım. her kurumda patavatsız andavallar var. maalesef bundan kaçamıyoruz.bende de böyle ani durumlar karşısında donma oluyor o an cevap veremiyorum ama sonra günlerce keşke şöyle deseydim şunu yapsaydım diye içim içimi yiyor. en iyisi işin net olarak belliyse işine bakacan kimseyle samimiyet kurmayacaksın. içinden gelerek samimiyetine inandığın insanlar varsa eğer onlarla konuş tabiki de ama seni hor gören, iş yıkmaya çalışan adamlara mesafe koy. duymamazlıktan gel. ilaçlarını da aksatma.

Bu platformda hiç bir şeyden anlamamasına rağmen bilgiçlik taslayan, ukalalık yapan çok insan var. Neden bunu yazmak icap etti? İzah edeyim. Çalışan insanın bir hastalığı, sakatlığı var ise bunu kesinlikle işe yansıtmaması gerek, yansıtıp da “şu iş bana ağır geliyor”, “ben sakatım bu işi kaldıramam” veya benzeri şekillerde bahane ürettiğinde kişi hem amirlerine, hem de diğer çalışanlara çok antipatik oluyor. Bunu belirttim geçmişteki bir yazımda ama belirtince de başta yazdığım o çokbilmişler başladılar yaygaraya.

Reciss rumuzlu arkadaşımız da bak benimle aynı fikirde. Kesinlikle hastalık veya sakatlık işe yansıtılmamalı, başındaki yönetici kişi insaf ve vicdan sahibi birisi ise sana zaten kaldıramayacağın bir yükü vermez.

Bizler için en iyisi kişilerle fazla samimi olmamak zira samimiyet kurduğun veya içini döktüğün bir dangalak yüzünden moralin bozulur, tadın tuzun kalmaz. Kimseye takmadan, takılmadan işini yapacak, gerisini Allah’a havale edeceksin güzel kardeşim.

Hadi Allah işini rast getirsin, moralli/neşeli ve bol kazançlı günler nasip etsin.

Selametle

Son düzenleme:
@(Gölge),
hayır öyle değil en azından benim çalıştığım blokta kiler öyle değil yarısı taşerondan kadroya geçme yarısı da kurra ile gelme...

@reciss,
eyvallah saol teşekkür ederim.. bu saatten sonra kimseden masa başı gibi bir iş beklentim yok sadece tek isteğim kendi işimi mesleğimi yapmak. bu arada zamanında bende teknikerlik okudum ama bitiremedim. ekpss ye 15 sene girdik hiçbir halt olmadı. normal kpss ye girdim dün de tercih yaptım kendi alanımda 5 tane yer yazdım ondada ağır ve tehlikeli işlerde çalışır raporu istiyor eee benim engell raporum da yüzde 24 düştü ne yapacaz biz peki araf ta kalmış gibiyim.. ??
batsın bu dünya lanet olsun bee...

@alifatih1958,
tamam da güzel abim canım abim yanlış anlama ama bu düşünceye ben pek katılmıyorum... yani şimdi kimsenin alnında yazmıyor bu adam engelli bu adamın şu hastalığı var diye misal ben görsen boylu poslu kalıplı adamım eee haliyle insanlarda beni sağlam sanıp ağır işe veriyor ben demezsem durumumu izah etmezsem yada bir nöbet geçirdiğim de ne yapmasını bu adama demezsen nerden bilecek ???
kusura bakmayın bu düşünce bana ters ki benim hastalığım çok farklı hiç bilmeyen adam korkuyor paniğe kapılıyor ambulans çağıdan neler neler görseniz bu adam deli mi dersin emin ol..
neyse Cenabı mevlam özellikle iş hayatında herkesin karşısına iyi insanlar çıkartsın....

@ozmuşlu,

Selam,

Hocam malesef ''dünya hassas kalpler için bir cehennem.''
Toplum içinde, iş hayatında; insanlardan kaçmak/kaçınmak çoğu zaman mümkün olmayabiliyor.
Kendi öz niteliklerinizi/vasıflarınızı artırıp, maddi olarak güçlü bir pozisyon sağlamadan bu devirde /coğrafyada yaşamaya çalışmak çok zor.

Kendinize yatırım yapıp, iyi bir meslek edinip; sağlam bir maddi pozisyon sağlarsanız insanların size bakışı da değişir. Bu şartları sağlasanız bile insanlarla ilişkinizi sınırlı tutmak ve ''insanların empat olmasını beklemektense, insanları bazen görmezden gelmeniz'' gerekecektir.

Bol şanslar..

illa ki engelli olmana gerek yok, engelli olmasan dahi bu tarz insanlar cevrende olacaklar. Ne insanların ağzını büzebiliyoruz, ne de onların olmadığı yerlere gidebiliriz heryerde patavatsız densiz insanlar olacaklar. cok takılma önüne bak dostum

Hz Mevlana'nın dediği gibi nice insanlar gördüm üzerinde elbisesi yok, nice elbiseler gördüm içinde insan yok, boşver takma kafaya, farzet ki sen bir aynasın ve sana bakan kendisini görüyor...

@ozmuşlu,
Kendine bir meşgale, hobi bul arkadaşım. Kafan onunla meşgul olsun işte.
Dikkatini dağıt.
Mesela ben bir ara ingilizce roman okuyordum boş vakitlerde.

Ben de böyle bir olaya üzülmüştüm

Benim engelli olduğumu ve her işi yapamadığımı bildikleri halde Çalıştığım yerde yöneticiler benle aynı odadayken "bize sağlam 2 personel lazım" lafını etmişlerdi. O "Sağlam" lafına çok alınmıştım.

@çamlıca,
saolasın üstad haklısın meşgale çok önemli bende elektrocikyim eski elektronik eşya söküp parçalamayı çok eviyorum.. :D

@ozmuşlu,
Sen de mesela bir elektronik forumu bir yerlerde arkadaşlar edinip sonra hobi proje gibi bir şeylerle meşgul olabilirsin

@Micro123,
evet böyle andavallar ne deidğini bilmeyen molozlar var helede iş hayatında çok ama benim çok sevdiğim bir söz var hayatta her sağlıklı insan bir engelli adayıdır ...!!!

@çamlıca,
eyvallah usta aktif olarak bu işle uğraşıyrum ama söküp parçalayacak cihazı zor buluyoruz...

Kimse yaşattığını yaşamadan ölmez. O yüzden onlara inat hayat tutun. Bu adi karaktersizler her yerde bitmiyorlar. Bence yapılması gereken onları görmezden gelip yok saymak.

Ah ah seni gidi topal şarkısını açan mı dersin karşında oynayarak , geldiğim ilk günün ilk saatinde mobing mi dersin neler var neler. İnsanlığın yüz karaları

@ozmuşlu,

alınganlıkta bir hastalık.çok alıngan olmayacaksın.ben hizmetli olarak çalışırken neler neler yaşadım ne garip saçma sapan insanlardan emir aldım.ama sonunda görevde yükselme sınavını kazanıp memur oldum.şu anda hiçbir sorunum yok Allah a çok şükür

Üst Alt