Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir Şirince'yi gördünüz mü?

mac72

Emektar Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
53
Arkadaşlar İzmirliler yada civarında yaşayanlar bilirler

İzmir'in Efes harabeleriyle ünlü Selçuk ilçesinin 8 km. doğusunda üzüm bağları, şeftali bahçeleri ve zeytinliklerle çevrili bir yamaçta yer alan Şirince adlı gerçekten adı gibi şirin bir köy var. Eğer yolunuz o tarafa düşerse(Düşmezsede siz bi yolunu bulup düşürün) mutlaka görün derim naçizane ..
sirnce1.jpg

izmir_sirince_5.jpg

izmir_sirince_4.jpg

izmir_sirince_3.jpg

izmir_sirince_2.jpg

izmir_sirince_1.jpg

Evleri çok güzel,adı gibi şirin...Hem tarihi bir şehir hem de doğası harika görünüyor...İzmir,harika bir şehir zaten...

Bursa Cumalıkızık köyü, Küçükkuyu’nun oradaki Yeşilyurt köyü ve Şirince. Birbirlerine çok benzeyen enteresan yerler. Yalnız Şirince’nin bir başka özelliği de şarabı sevenler için ideal bir yer olduğu. Zira geçen sene orada ailece dolaşırken tüm dükkanlar yerli olsun yabancı olsun oraya gelen tüm ziyaretçilere şaraplarını tattırmak için adeta birbirleri ile yarışıyorlardı. İçki içen birisi için bulunmaz bir mekan, sabahtan akşama kadar her dükkandan bir fincan kadar da olsa şarap tatsan kısa sürede mest olur çıkarsınJ.O taraflara yolu düşenin gezmesinde yarar var.
Oraya gitmişken tabi gidebilirseniz mutlaka Hristiyanların hacı oldukları Meryem Ana Evini de ziyaret etmek gerek. Yakın yerler ancak Meryem Ana Evi için koca dağı tırmanmak lazım. Tırmanırken arabanın su kaynatma riskinin olduğunu unutmayalım sakın. Oradaki İsa Bey Camii de gezilmesi gereken bir yer sanırım zira oldukça eski bir camiye benziyor. Lakin zaman kalmadığından orayı maalesef ziyaret edemedik. Benim tahminim oraya gidenlerin bu camiyi de gezmeleri yararlı olur. Bu arada “Yandım Çavuş”’ta ayran içip çöp şiş yemeyi sakın unutmayın aksi halde üzülebilirsiniz. Lakin fiyatlar pahalı geldi bize. Aynı güzellikte belki daha hesaplı yerler olabilir bilemiyorum zira Selçuk çöp şiş merkezi sanki.
Herkese iyi gezmeler.

Selçuk'u yirmi yıldır bilirim tanırım.. Ancak Şirince turizme yeni kazandırılan bir yer.. Gittikçede önem kazanıyor..Emeği geçenlere teşekkür etmek lazım.. Bende yeni gittim sayılır.. Fakat bir şey dikkatimi çekti.. Şarapcısından, yemekcisinden otelcisine kadar
herkes sanki geleni soyma yarışına girmiş.. Aynı marka şarabı marketlerde daha ucuza almak mümkünse, imalatının yapıldığı yere gitmenin anlamı ne acaba?

Bence oralarda yeni bir anlayış geliştirilmeli.. Deniz ve tarih yok.. O zaman naturel bir yaşam tarzını sunmalılar bize..Bunu epey başarmışlarda zaten.. Ancak birde ekonomik yaparlarsa, uzun soluklu bir marka olur Şirince..
Ali Bey Çöp şiş için keşke Ortaklar'a kadar gitseydiniz.. Hem daha güzeldir hem daha ucuz..

Orda birgece konaklayıp sabah muhteşem uyanmak ve o tertemiz havada kahvaltı yapmak :)

kefenin cebi yok öbür tarafa da parayla almıyolar zaten.. pahalı olsun bence değer..;)

sirince guzel cok gittim ama tekerlekli sandalyeyle gidecek arkadaslar için pek uygun değil haberiniz olsun

şarapları denizli güney ve bekilli'den gider. orda şişelenir ve millet kazıklanır.:)
içen de şirince'nin özel ev yapımı şarapları sanır.

Şarap içmeyin canım sizde..;):)

İzmir'i çok seviyorum... Deniz olan her ilimizin havası kokusu ayrı güzel... Şirince'ye hiç gitmedim. Nisan ayında planlarım arasında İzmir var... Gittiğimde Şirince'yi görmeden dönmeyeceğim. Paylaşım için teşekkürler...

hiç görmedim ama güzelmiş.türkiye'nin her köşesi cennet...

Evet evet tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlarımız için maalesef zor bir alan. Kros parkuru belki daha uygundur tekerlekli sandalyeye. Yeşilyurt köyü de öyle uygun değil, Cumalıkızık eh işte biraz daha uygun gibi sanki. İçki kullanmadığım için şarabı iyimidir değimlidir bilemem ama sadece tatmak için minnacık bir şişe kekikli zeytinyağı almıştık da harika bir tadı var idi. Kilolarca almadık diye pişman olduk eve dönüce. Ayrıca sabunu da çok hoşuma gitti benim.
Üstad Ortaklar dediğin yer herhalde çöpşişçinin adı olsa gerek. Nerde bu şehir merkezinde mi?
Bu arada çöp şiş demişken İstanbul’da Gebze de Duran Usta var. Gebze’de ikamet eden arkadaşlar eminim bilirler. İstanbul’dan İzmit yönüne E-5’ten giderken arabalı vapur iskelesi yoluna sapmayıp düz gidip rampayı çıkınca hemen sağdaki OPET’in solundan geçerek yine sola dönüp düz gidiyorsunuz. Adını bilmediğim özel bir okulun yanı hemen. Biraqz karışık mı oldu yoksa?:)Salaş bir yer lakin ben bu yaşıma kadar böyle nefis çöp şiş yemedim. Tadı anlatılacak gibi değil. Benden söylemesi.
Hadi kalın sağlıcakla.

Evleri çok güzelmiş doğrusu benim vatanımın her yeri bir cennet....

Hay Allah ya, ben de lokantanın adı “ortaklar” sanmıştım. Meğerse kocaman yerleşim yeriymiş. Teşekkür ederim bu bilgi için.

Canın sağolsun arkadaşım..;)

valla beni şarapları çok ihya etti. bir günlüğüne gitmiştim ama. el yapım şarapları görünce
çadırı kurdum şarabı diktim bir hafta baktım ki hayyam olmuşum

Bu kadar methiyeden sonra bu sene kısmetse uğramak farz oldu.

Hakikatende şirinceymiş:)

Çok sevimli ... Şirin hakikaten :)
Ben İlkokuldayken gitmiştik, uzun zaman geçti :rolleyes:
Efes harabelerini , Meryem ananın evini görmüştüm. Bir sürü fotoğraf çekmiştik. Ve bütün filmler yanmıştı. Tek bir karesi bile kalmadı anı olarak:rolleyes:

harika çok güzel bir yermiş izmire birdaha görmek için gidecem oralara bakmaya doyamadım ya ...

Nisan ayında ordaydım.. 1 gece kaldım, bu da benden bir görüntü...

caramel84 İzmir de gitmedğn yer yok herhalde... Resmler çok hoş otantik güzel güzel deniz yok mu şimdi oraya yakın bu biraz cazipliğini öldürüo yaza belki uğrarım belli olmaz yazdım aklımn bi kenarına paylaşım için çok teşkrlr

Elimden geldiğince yeni yerler keşfetmeye çalışıyorum.. Bence burası denizi sana aratmayacaktır..hele orda bir gece kaldınmı, mis gibi temiz havayı içine çekip,, bir de açık hava da envayi çeşit serpme kahvaltıda kendini kaybedince anlıyorsun gerek olmadığını...

arkadaşlar fethiyede bizler için herbakımdan kalabileceğimiz otel yada pansiyon varmı ??

Şirince harika bir yer... İlk adının Çirkince olacağı hiç aklınıza gelirmiydi : D
Bir kere gezip görmek kafi ama alıştığınız zaman cuma gecesinden gidip pazar akşamı dönmek zorunda kalabiliyorsunuz.
Havası süper... ortam fevkalade... pansiyonlar çok şirin : )
Güne orda başlamak, kahvaltıyı orda yapmak, o sessizlik içinde kitap okumak... her ne kadar kazıklandığını bilsende ev yapımı şarapla geceyi orda sonlandırmak... : ) v.s. v.s.
yaa fırsatınız ve imkanınız varsa gidin görün kalın.

Çoğu yerde sıkıntı olduğu gibi tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlar zorlanabilirler belirteyim : (

Aldığım şarabın markasının neden Çirkince olduğunu merak edip durdum.Sonradan adının geçmişte Çirkince olduğunu öğrendim.Şirince adı daha çok yakışıyor oraya.Yolu rampa,köy içi tekerlekli sandalyeye uygun olmasada yinede görülüp yaşanması gereken bir yer.Biraz kazıklansamda yinede mutlu döndüm.Herkese önerebilirim.

geçen yaz gitmiştim şirince'ye kalmadım ama sırf orayı görebilmek için bir kaç saatliğine gidip şöyle bir dolaşıp yemek yedikten sonra dönmüştük, uzun ama bir o kadar da güzel yollardan geçtik giderken ve dönerken, acayip huzur veren bir havası var, evleri, sokakları, sanki her yer herkes gülümsüyormuş gibiydi :)

Sevgili Kuyucak dostum.. Geçen ay, daha doğrusu tam bir ay önce, bir işim sebebiyle Antalya'ya uzandım.. İşim bittikten sonra da hanıma "Mega köy İstanbul'a dönüşü sahilden Fethiye, İzmir, Çanakkale güzergâhını kullanarak yapalım" dedim.. Aydın'a geldiğimizde de İzmir'e otobandan değil de eski İzmir yolundan gidelim dedik.. Tabii güzergâh üzerindeki Ortaklar'dan geçtik.. Senin oradaki çöp şişi met etmen aklıma gelince de Ortaklar'a girişteki büyük bir çöp şişçide mola verdik.. Açıkçası hiç ama hiç hoşuma gitmedi, bir başka yerde tıkınmadığımıza ikimiz de pişman olduk.. Ya gittiğimiz yerin çöp şişinde iş yoktu ya da genelde çöp şiş tatsız tuzsuz oralarda.. Bir kez daha anladım ki Gebze'deki Duran Usta'nın çöp şişinin üzerine çöp şiş yok..

Evleri, doğası, klisesi, içine para atılan Dilek kuyusu, her köşe başında tadımlık şarapları bi gece konaklayıp sabah sanki cennette uyandığınız, köy kahvaltısı incir reçeli off diyorum :)

Üst Alt