Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir'de artık engellilerin refakatçileri için ücretsiz toplu ulaşım yok

lütfis

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
izmirli arkadaşlar bu gün kızımla metroya binerken artık refakatçı uyulaması yok dediler ve kızım kentkart basmak zorunda kaldı
engelliler merkezindeki görevli de artık sadece tekerlekli sandalye kullananların refakatçı ile ulaşımdan faydalanabileceğini söyledi.

dogru

meerhaba dogru söylüyorsun malesef artık böyle banada aynısını yaptılar metroda yazısıda gecen ay gelmiş

Ya NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR İYİCE ÖNCE KARTI ELİMİZDEN ALMAYA ÇLIŞTILAR .Belli bir kontör yüklemeyi denediler baktılar tepki var sonra böyle bir uygulamaya gittiler .Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum çünkü kötü niyetli insanlar ihtiyaç sahiplerinin de başını yakmaya devam ediyor

evet metroda kaldırmışlar ama otobüslerde şimdilik şoförler ses çıkarmıyor.

İzmirde Engelli Kent Kartlarıda 2009 dan itibaren 750 kontorle sınırlandırılacak! (Gunden gune geriye gidiyoruz bu kesinde acaba sadece İzmir icin mi yoksa Turkiye icin mi?)

hehehe
sizler birde kayseriyi görseniz halinize şükrederdiniz

2009 bitimi yazmam gerekiyordu yanlıslık icin kusura bakmayın!

arkadaşlar refekatci olayı her %40 raporu olan için değilmiş aklımda kalanıyla ortopedi,spastik,işitme engeli görme engeliler için gecerliymiş.

metroda turnike önünde hangi engelli katagorisine girdiğim sorgusuna tutuldum.çok çirkin bir durum kartlarımız yeterli gelmiyor birde güvenlik elemanlarına durumumuzu onaylatıyoruz.

Verilen hakların kısıtlanırken cok sukur kısıtlandım diye sukretmek ne derece dogru olur bilemem baska sehirlerde daha olumsuz bir tablo olması olumlu seyir eden bir tarafında bozulması icin sebeb olmamalı!Devamlı gelisme kaydedilmeli ve buna sukur edilmeli sabit yerinde durup hicbirsey yapmayarak bulundugun duruma sukretmeyi bilmekde hayırlıdır ama gelisirken sukretmeyi bilmek daha hayırlıdır.!(Ustelik imkanın varken gelisme kaydedilmeyip birde ustune geriye gitmek ne kadar dogru acaba?)

şu an için yaşlılar 750 kontöre biniş yapıyorlar.

Her geçen gün haklarımız azalıyor. Bu gidişata tepki koymak zorundayız arkadaşlar. Zaten mevcut durum ortada. Bir de geriye gidiş olursa vay halimize...

izmir büyükşehir belediyesi önünde bir pazar günü protesto amaçlı buluşma düzenleyelim.basınıda çağıralım hakkımızı arayalım

metroda turnike önünde hangi engelli katagorisine girdiğim sorgusuna tutuldum.çok çirkin bir durum kartlarımız yeterli gelmiyor birde güvenlik elemanlarına durumumuzu onaylatıyoruz.

shu bashlikta gördügüm kadariyla özürlü kimlik kartinda bulunan bilgiler arasinda "özür grubu/tani" da var?... onun karshisinda yazmio mu bishiler, bosh mu birakilio? :confused:...

bir de "kullandigi cihaz ve protezler"e kartta neden yer verme geregi duyulmush, merak ettim, bi bilen var mi? :)...

rekursion %40 engeli olan herkes özürlü kartı alabiliyor. kartta ise resim ve özürlü olduğuna daİr ibare var ama grup tanı bilgisi yok

önceden engelli eshot kartıyla geçiş yaparken bir yakımızıda rafakatçidir deyip geçirebiliyorduk. bu şuan otobüslerde hala devam ediyor.otobüs şoförleri şuana kadar bana sorun çıkarmadılar
metroda ise özürlü kartı olan herkes geçiyor,bu konuda da sorun yok. sadece refakatçi geçirmek istediğinde güvenlik elemanlarının sorgusuna maruz kalıyorsun.cünkü artık refakatci kullanma özrü kartı olan herkese tanınmıyormuş. sadece belli engelli grubunaymış.:(

Arkadaşlar bu konu hakkında şoför veya metrodakileri suçlamak yada kızmak doğru değil onlar karşımızda olduğu için tepkimizi onlara gösteriyoruz aslında.Baştaki yetkililere kızcaz.Valla bizi oyuncak ettiler resmen ne yapcaklarına karar verselerde bizde ona göre davransak.bizim derdimiz bize yetiyor zaten bide bunlarla uğraşıp sırf can sıkıntısı başka bişey değil yokmu bize çocuklarımıza sahip çıkcak kimse yeter ya insanı çıldırtıyolar.

evet maalesef artık özürlü (Kentkart) ile 750 kontüre sahibiz, buda günde iki defa otobüse binmek demektir, demek istiyorlarki evinizde oturun siz özürlüsünüz ne işiniz var sokaklarda sağlam olanlar gezsin:

Kent kart

SELAM arkadaslar.ben bısey sorcaktım bu engellı kent kartım bgun calısmadı ve soför manyatık alanın bozuldunu soyledı peki bunun degısımı ıcın ne yapmam lazım nasıl olcak yenıden en bastanmı basvuru yapcam. yok sa bu elımdekı kartı alıp 15 gun ıcınde yenısınımı vercekler.benı bu konuda bılgılendırır senız sevınırım.sımdıden tesk. acıl cvpp:(

selam arkadasım.. tekrar ilk aldıgın konaktakı etcıler sıtesındekı engellı kentkart burosuna gıdıyosunn..ordakıler kentkartını kontrol edıo ve bozullmus ıse 20 lıra karsılıgnda para verıp 1 hafta ıcınde yenı kartın gelıyoo.tabı 1 adet resım goturmeyıde unutma saygılar...

Üst Alt